Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy saját ügyfelét megkárosító budapesti ügyvéd és társai ellen; a gyanúsítottakat nagyszabású akció során a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség segítségével fogták el – közölte az MTI-vel a főügyészség vezetője szerdán.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta: a 43 éves budapesti férfi ügyvédként 2014-ben megbízást kapott a sértettől, egy feltaláló üzletembertől, hogy a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat lássa el.

A férfi felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, így elhatározta, hogy kihasználja őt – tette hozzá a főügyész.

Az ügyvéd elhitette a sértettel, hogy házkutatást fognak nála tartani, ezért elkért tőle több, üzleti és személyes titkokat tartalmazó adathordozót, ám azokat nem adta vissza. Egy társával valótlanul azt állították az üzletembernek, hogy az adathordozókat az ő védelme érdekében a Dunába dobták.

A főügyész közleménye szerint az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások segítségével több mint százezer euróval károsította meg a sértettet.

Amikor az üzletember 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta a sértettet, és a rákövetkező évben élet elleni fenyegetéssel több száz millió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle.

A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású akció során, több budapesti és Pest megyei helyszínen fogták el a gyanúsítottakat és tartottak kutatásokat, amelyek során bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, továbbá vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat őrizetbe vettek.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ElizabethVU77
Кomоlу kaрсsolatokаt кеrеs?
Csak itt valós egyеdülálló lánуok кészек кеvеrni!
-
ki​​s​sia​​.cl​ub

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.