Ahogy a kormányzat ígérte, kedden éjfél körül a parlament.hu-n megjelent a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvénytervezet. Éjszaka nyújtotta be Semjén Zsolt a parlamentnek a törvényjavaslatot: ennek értelmében megszűnik a koronavírus-törvény és Orbán Viktor kormányának a rendkívüli felhatalmazása – várhatóan június 20-án.

Az ígéreteknek megfelelően valóban kedden nyújtották be a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről, valamint a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatokat a parlament elé – vette észre az ATV.hu. Igaz, szinte az utolsó pillanatban, bő tíz perccel éjfél előtt.

A javaslat benyújtója mindkét esetben Semjén Zsolt.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslat indoklásában azt írták:

A COVID-19 járvány eddig példátlan kihívás elé állította hazánkat és a világ valamennyi országát. A hagyományos eszközök és megoldások alkalmatlannak bizonyultak a járvánnyal szembeni egészségügyi és gazdasági védekezés során. Alkotmányos hagyományaiknak és a járványügyi helyzetnek megfelelően valamennyi állam speciális intézkedéseket hozott, hogy sikerrel léphessen fel a válsághelyzet kezelése érdekében.

Hozzátették azt is, hogy

Hála a magyarok áldozatvállalásának és fegyelmezettségének, mindeddig sikerült megakadályoznunk, hogy a járvány hazánkban a máshol tapasztalhatóhoz hasonló tragikus méreteket öltsön. A vészterhes időkben a közös cselekvés, a nemzeti összefogás, az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók, illetve valamennyi érintett áldozatos munkája megteremtette a lehető legszélesebb körű nemzeti egységet, amely mindenkor a sikeres járványügyi védekezés záloga.

Az indoklásban azt is leírják, hogy “összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlott hazánk határain belül és kívül.

Magyarország veszélyhelyzeti intézkedéseivel szemben a kezdetektől fogva példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlott hazánk határain belül és kívül. Bár az alaptalan támadások szerencsére nem befolyásolták a járványügyi védekezés sikerét, történelmi felelősséget viselnek mindazok, akik a küzdelem legnehezebb időszakában kérdőjelezték meg a rendkívüli intézkedéseket és próbálták meg aláásni a kormányzati döntések legitimitását.

Kedden Varga Judit igazságügyi miniszter már megerősítette a korábban is említett május 26-i időpontot, de hozzátette azt is, hogy a különleges jogrend várhatóan június 20-án fog megszűnni. Az átmeneti szabályokról szóló javaslatról Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára tartott sajtótájékoztatót, amelyen arról beszélt, hogy ha a parlament megszavazza, akkor többek között december 31-ig fennmarad a hiteltörlesztési moratórium és az érintéssel történő bankkártyás fizetés limitjének 15000 forintra történő emelése, és megmarad az operatív törzs is, amely majd a járvány második hullámára való felkészülést irányítja.

Forrás: ATV, 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Azt valaki is komolyan gondolja hogy ezek a "gyöngyszemek" a stüszivadász koponyájában fogannak meg??? Parancsba kapja, aztán felterjeszti őfelsége újabb agymenését...remélem az unio kersztbe tesz ennek is...tisztán látszik hogy a tolvajhordát lehet fegyelmezni a pénz elvonásával!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Má mé az éj leple alatt!
.
Csak nem azé, mert röstellik azt, hogy
.
--- Mészárosék állami megrendelései minden rekordot megdöntöttek a járvány alatt
.
444.hu/2020/05/27/meszarosek-allami-megrendelesei-minden-rekordot-megdontottek-pont-a-jarvany-alatt
.
És a vírusnak, a zembereknek annyi!
Pálinkás Pál
Azt valaki is komolyan gondolja hogy ezek a "gyöngyszemek" a stüszivadász koponyájában fogannak meg??? Parancsba kapja, aztán felterjeszti őfelsége újabb agymenését...remélem az unio kersztbe tesz ennek is...tisztán látszik hogy a tolvajhordát lehet fegyelmezni a pénz elvonásával!!
legott
De lehet, hogy csak az éjszakai 50%-os bérpótlék motiválja, Semjént, a szarvasokkal táncolót.
Házi nyú... szarvasra nem lövünk!
legott
@Pálinkás Pál: Mészáros a pénztáros, Semjén az éjszakai műszakos.

Semjén fél a világosban?
Cicamama55
@legott: Nekem is ez jutott az eszembe a nemzet fővadászáról! Lehet, hogy csak éjszakai vadászatok közben a magas lesen születik meg benne az ihlet!:))))
Qqberci
Adjon már valaki valami rendesebb altatót TömjénZsótinak!!!
Pálinkás Pál
@Shikari: nem tudom fel tudod-e fogni...marad ugyanaz,csak adtatok neki egy másik nevet!!!
peterkelemen
Most úgy tesz mindenki mintha azelőtt nem egyszemélyes diktatúra lett volna. Ezzel semmi nem változik. Eddig is úgy működött, hogy Orbán megadta a főirányvonalakat ezek meg megszavazták neki. Látszat demokráciát tartanak fent annak érdekében, hogy az Unió be ne fagyassza az uniós pénzeket pedig azt kellene már régóta. Az összes uniós pénzt be kellene fagyasztani így kivéreztetni Orbán aljas rendszerét.
legott
@Shikari: Nincs vége, csak átalakul, ahogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetnek sem lesz már vége soha!

De amennyi kárt eddig okoztak eddig is... és fognak még okozni ezután is...
Ha csak azt nézed, hogy ez a geci Orbán próbálja felszámolni az önkormányzatiságot (önmagában szégyen és gyalázat - főleg annak a tudatában, hogy ez egy kicsinyes, kisszerű bosszú, mert Orbán kiskorában nem tanult meg veszíteni)
A Fidesznek valamiért mindig minden a pénzről és a hatalomról szól és nem Magyarország, a magyar emberek jólétéről.
Valamiért mindig az a vége egy fideszes törvénynek, intézkedésnek, hogy végső soron az ország látja kárát (igen, a fideszes őshonos őslakosok is, akik tudnak székelyül ékírással - akik nincsenek közel a húsosfazékhoz, csak biodíszletek egy félfasiszta-félkommunista, mert így lesz kerek ez a történet, hogy lélegeztetőgépen tartsanak a szavazataikkal egy diktátort, aki szarik rájuk...
Mármint a fideszes poor nép szavazókra is, meg szarik Magyarországra és szarik a magyarokra - mindenkistül.
Orbán nárcisztikus: Csak ő, és más senki, a vágya, csak ennyi, és csendben szopjon mindenki tovább )

Shikari, te olyan hülye vagy! Azt véded fillérekért... filléres öntudattal (nem éntudattal - mert a két meghatározás között megfoghatóan érezhető a különbség!), aki beleszarik a szádba (és most finom voltam és nőies).

jellemrajz
Clavigo
@Shikari: Bozgor,,.,.felétek mindenki ilyen selejtes kretén,,mint amilyen te is vagy ?
dr. prédikátor
@Shikari: @Shikari: előkerültél klozetlakó??? a tömjént is leszoppantott5ad??? te román köpőcsésze!!!
ómió
Vége a "Zorbán holtigtartó önkényének"? Legalább továbbra is hazudjátok rá, efftársak!
kereső
Dr Bárándy Péter: hirklikk.hu/kozelet/barandy-megint-atver-mindenkit-a-kormany-mar-bocsanat/364265

Kretaivak na, ha a jogot kell alkalmazni- "jogállam", mondá az (i)gazságügyi miniszter.
simmering73
Azért jó egy ilyen holdkóros hülye az akolban.
simmering73
@Shikari: Előkerültél te illiberális csatornaköcsögény?
CsipkeRózsa
Az a gyanúm, hogy a különleges jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal még több jogot kap Orbán, egyszemélyben. Sőt, véglegesen!

Így kell hozni is, és vinni is.
csipetke
6+3,

Ennek a semmilyenzsótinak nincs felesége,vagy barátnője?Normális ember lefekvés előtt kufircol egy jót,ez a pampalini meg kódorog,és benyújtja azt a f@szságot,amit a gazdája parancsolt.Vajon a házirénszarvas-vadász mé' pont éjszaka nyújtja be a gazdája irományait?Talán olyan szégyenletes,hogy nappal rühelli megtenni?
Eladott Ország
Semjén Zsolt, az énekesmadarak, szarvasok, kóbor kutyák és diktátorok védőszentje az éj leple alatt beadott egy nagyszerű salátatörvény-tervezetet. Hogy mi a faszért éjjel, azt még csak megtippelni sem tudom. Esetleg azt gondolja, hogy a sötétben nem látszik, hogy ő adta be és hogy micsoda aljasságokat készülnek megint elkövetni? Nyugi, sötétben is jól látszik. Az is látszik, hogy mi a terve a maffiának és az is, hogy egyáltalán semmi korlátot nem ismernek. Úgy értem, erkölcsi korlátot. Sem. Ennek általában két oka szokott lenni. Vagy teljesen sikerült elveszíteni a kapcsolatot a valósággal, vagy annyira rettegnek, amennyire még soha.
ómió
@CsipkeRózsa: Ezt írja a "szentírásotok", a bolsevik hazugságlexikon?
ómió
@Shikari: Ők máig is a Bauer féle körmöldét tartják "törvényesnek"!
CsipkeRózsa
@Shikari: Eleitől kezdve mindenki ezt mondta, hogy a fidesz mindent megszavazhat, ne csináljon Orbán egy csavart, hogy még az ellenzéket is be akarja vonni a szemétségeihez.
A megvalósítást megoldották rögtön, nem kellett azt még jobban gyorsítani.
CsipkeRózsa
@ómió: Nekem nincs szentírásom, ott van Mózes öt könyve, ott van a Biblia. Nem tudom, neked mi a bolsevik hazugságlexikon, nem olvastam. Te biztosan kívülről tudod.
CsipkeRózsa
@Shikari: Orbán és a másik két vezető között nagyon nagy a különbség, Orbán diktátor, és ettől függetlenül még lenyúlós is.

A törvénymódosítások egy-két nap alatt átmennek, nem kell hónapokig tartaniuk, na és vannak salátatörvények, oda minden belefér.

Egyik járvánnyal kapcsolatos módosítás sem tette szükségessé azt a nagy változtatást, inkább más célokat lehetett a leple alatt megoldaniuk.
Ami a legrosszabb, hogy egy meghosszabbítás révén a továbbiakban akkor lesz "helyzet", ha Orbán úgy akarja.
CsipkeRózsa
@Shikari: Biztosan hallottál a kartondoboz - és egyéb magánosításról, rögtön, amint lehetett. A katonák oda helyezésére minden ,saját szempontjukból, fontos cég élére, a kórházak élére. Egy nap alatt az önkormányzatoktól a lehető legtöbb elvonás, a lehető legtöbb + feladat mellé. Több olyan módosítás, aminek igazán semmi, de semmi kapcsolata nincs a járvánnyal. Ezek csak példák voltak, össze lehetne gyűjteni a többit is, idő és akarat kérdése.
ómió
@CsipkeRózsa: Neked nincs? Ahhoz képest igencsak "ahhoz tartasz"! Vagy ez nálad de genere megy? A bolsevik hazugságlexikon meg az, amiből "véleményalkotásilag merítetek", te és a hozzád hasonló "efftársi bekötöttségűek"! Amiért azt magatokon kérd számon, ne rajtam!
CsipkeRózsa
@Shikari: A különbség a magyar és a más országok megvalósításában van, mire használták a járványon kívül.
CsipkeRózsa
@ómió: 13:07

Mindig a saját véleményemet mondom, nem merítek bolsevikakármikből.

Mivel mindig és mindenkinek csak a szemétségeidet, a sértegetéseidet szánod, hanyagoljuk egymást, úgy sokkal békésebb lesz az élet.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ami igazán nem vonatkozhat egy járványhelyzetre, azt nem lehet arra ráfogni, nem kell ezt még részletezni sem. Ha volna egy cégem, és azt el akarnák venni egy járványtörvény nevében, az nem oda tartozna. Szerinted pl. egy katonai felügyeleti rend elszórása miért kellett?
kereső
Egyetlen új törvénnyel 48 törvényt módositott a "különleges jogrend". Ez a tegnap esti MK-ban jelent meg. Követhetetlen. Akik szavaztak róla- tudják, hogy mire nyomtak gombot??
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ez a kettö annyira buta,hogy a malter sem ragadna rájuk...
CsipkeRózsa
@kereső: Még annyira sem tudják, mint mi.
ómió
@CsipkeRózsa: Több, mint "érdekes", hogy a "saját véleményed" mindig egyenlő az éppen folyó bolsevik mantrával! Ha erre rámutatni "szemétség" meg "sértegetés", akkor sorry, de ez van! Szerencsére nem kötelező semmit megvitatnunk!
kokopelli
@CsipkeRózsa: Németországban egy törvény sem változott meg,holott a mocsok AfD biztos szerette volna!
Még a keleti tartományok maradék (elbújt) Pegida része sem akarta,mivel őket gyüjtötték volna be először!Ter-
mészetesen az idegennyevek elsajátításában világelső M.o.-on tudták volna meg azt leggyorsabban!Egyetlen
olyan rokonom sincs Pannoniában,aki a füstölt marhanyelven kívül,más nyelvet is ismerne ill. a szájára tudna
venni!!Hagyom nekik,hogy kioktassanak,hiszen más szórakozásuk sincsen! (;-)) Van egy közmondás nem tu-
dom honnan: "Az nem baj,ha valaki mindent tud,de az már katasztrófa,ha mindent tud!" Hány olyan fideszes
van itt példának okádékáért? (;-))
CsipkeRózsa
@Shikari: Már nincs egy híradó sem, amit nézni, hallgatni lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.