A Bors szerdai cikke szerint az áldozatok a társaságukban lévő lányokat akarták védeni. A lap információja szerint Cs. Krisztián és két bűntársa kinézte magának a lányokat, majd megjegyzéseket tettek rájuk.

Múlt pénteken hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgott, miközben egy másik tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette. Az elkövetők előzetes letartóztatásban vannak.

A tragédiáról a fiúk ismeretségi körében úgy tudják: Cs. Krisztián, J. Marcell és J. Dániel beszólogatott a két áldozat, K. Gergely és M. László társaságában tartózkodó lányoknak. Gergő és László a lap szerint a lányok védelmére kelt, megkérte a bandát, hogy hagyja őket békén, de ez csak olaj volt a tűzre. 

A helyszínről elmenekülő 18 éves fiút a Nyugati pályaudvar közelében fogták el, a bűncselekmény során használt kést pedig a gyilkosság helyszínétől 300 méterre találták meg a nyomozók egy kocsi alatt.

A két sportszerető fiúra, Gergőre és Lászlóra gyertyagyújtással emlékeztek az újpesti drukkerek szombaton a Szusza Ferenc Stadion előtt.

A Bors utolérte az elhunyt Gergő több barátját is, akik egybehangzóan azt mesélték, hogy a fiú mindig is békés természetű volt, de az igazságtalanságot nehezen viselte.

Nekem ő volt a legjobb barátom. Szinte mindent tudtunk egymásról. Pont a halála napján született a családjában egy kisbaba, akinek ő lett volna a keresztapja. Már nagyon várta a kisfiút, állandóan róla beszélt

– mondta egy fiatal lány a lapnak.

Közben a Népszava arról ír, hogy a Toroczkai László vezette radikális Mi Hazánk a Deák téri gyilkosság miatt megemlékezést tartana csütörtökön "Tégy a magyargyűlölet ellen!" címmel. A szervezet a csendőrség visszaállítása mellett szibériai bérrabtartást követelt. A rendezvény az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházánál kezdődik. A Népszava szerint kérdés, hogy a jelenleg is érvényben lévő országos veszélyhelyzet idején lehet-e jogszerűen demonstrálni. A közelmúltban többeket is pénzbüntetéssel sújtottak a rendőrök azok közül, akik a kocsijukban ülve dudáltak a Hadházy Ákos által meghirdetett kormányellenes tiltakozásokon.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Népszava kérdésére kijelentette:

Kész tényként kezelem, hogy lesz két kegyeleti megemlékezés, az egyik az ORÖ székházánál, a másik a Deák téren

Elmondása szerint egyik helyről a másikra mindenki a maga módján fog eljutni. Ebben a helyzetben – folytatta – „nem akarok merengeni azon, hogy mit szabad, és mit nem”. Tudomása szerint azonban a kegyeleti megemlékezésekre nem vonatkozik a gyülekezési törvény, éppen ezért nem is tettek bejelentést a rendőrségen. A kezdeményezés – közölte Toroczkai – nem kizárólag a Mi Hazánktól ered, a szervezésben szurkolói csoportok is részt vesznek.

Forrás: Bors, Népszava, Index

Címlapkép: Police.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Cigány leszúrt újnácit.

Bírom, ahogy próbálják az áldozatokat "eladni" áldott jó emberekként.
A hivatásos szurkolók, csak meccs közben voltak újnácik

Mindig kettőn áll a vásár.
A legtöbb erőszak a családban történik. - bezony :(
Aztán a bűnöző világban egymásközt.
Aztán a bűnözés során elvesztett kontroll által.
Aztán gyűlölet erőszak.
És legvégül az értelmetlen gyilkosságok - amiknek semmi értelme.

Százalékban számolva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ronin2
Ha a demonstrálók maszkot viselnek,s 1,5 méterre állnak egymástól,senki nem szólhat egy szót sem.
Ui:- a FÉRFI szó jelentését nem kéne degradálni ezekkel a primitív állatokkal kapcsolatosan.
Remélem ezeket is valamely "sztárügyvéd" védi,meg a helsinkiek is "taszakodhatnak" Mohácsi Erzsébettel az élen.
No,meg a szegény alultanított gyöngyöspataiak is.
Fejétől bűzlik ez a magyar igazságatalanság-szolgáltatás.
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ma, 13:53 szerinted van olyan???
Csizmás Kond
@legott: Hát persze hogy lehet védeni bárkit de valahogy van mindig a cigány támad másra nem a más a cigányra...és persze hogy mindennemű emberben van bűnöző de mégis egyik bűnözőbb mint a másik...szóval minden igazság csak féligazság.
legott
20 év múlva a lakosság negyede cigány lesz. Az nem testvérek között is sok. Ezzel kéne kezdeni valamit.
Akárhogy is, a cigányok nagyon kevés -, vagy semennyi adót fizetnek, rengeteg segélyt vesznek fel, tisztességesen dolgozó embereket károsítanak meg, a börtönök velük vannak tele - csak a terhére vannak az államnak, a társadalmaknak.
Az ár-érték arány nagyon rossz !!!

Ott szúrják el elsősorban, hogy ezt kívülről próbálják megoldani.
De mi van, ha belülről próbálják?
Lásd. Farkas Flóriánt, aki lenyúlta fejlesztésre, fejlődésre szánt összes pénzt. (Ez kész !!!)
De az van, hogy az egész világon ilyenek - giccs, balhé, munkakerülés. Ez van a vérükben évezredek óta. Kóbor, élősködő, öntörvényű nép.

Sajnos rájuk legigazabb a mondás: Tisztelet a kivételnek!
CarolUE88
Ма estе szаbad vagуok. Inni aкаг, kаttintson а linkгe, hogу megtаlálja a рrofilоmаt és а tеlefоnszámоt - k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.