Semjén Zsolt javaslata szerint hat hónapig különleges jogköröket kapna a kormány, ha az országos tisztifőorvos ezt javasolja.

Orbán Balázs miniszterhelyettes egy tegnap délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy június közepén megszűnik a különleges jogrend Magyarországon – várhatóan június 20-án. Egy több száz oldalas törvényjavaslatban – amit Semjén Zsolt nyújtott be éjszaka a parlamentnek – a veszélyhelyzet alatt meghozott kormányrendeletek és intézkedések hatályát vezetik át, átmeneti rendelkezések formájában.

Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja.

De a kormány széles felhatalmazást kap, rendeletekkel törvényt is módosíthat, kijárási korlátozást nem rendelhet el, az operatív törzs marad

- derül ki a Semjén Zsolt által éjszaka benyújtott törvényjavaslatból, ami módosítja az egészségügyi törvényt, és száznál több oldalon, több száz paragrafussal rendezi az átmenetet.

Semjén Zsolt a különleges jogrend megszüntetéséről szóló mellett benyújtott egy törvényjavaslatot a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről is – írja a 24.hu.

A miniszterelnök-helyettes – a jogbiztonságra hivatkozva – a kormány veszélyhelyzet idején hozott rendkívüli intézkedéseivel összefüggő szabályozási átmenetet biztosítaná egy salátatörvénnyel.

A javaslat az egészségügyről szóló 1997. évi törvényt is átírná.

A jövőben az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el.

Egészségügyi válsághelyzet elrendelésének akkor van helye:

- ha nemzetközi horderejű közegészségügyi-járványügyi szükséghelyzet vagy egyéb járványveszély fenyeget,

- váratlanul bekövetkező esemény veszélyezteti a polgárok életét, egészségét, az egészségügyi szolgáltatók működését,

- ha bármely körülmény súlyosan és közvetlenül akadályozza egy gyógyintézethez tartozó lakosság egészségügyi ellátását.

Az országos tisztifőorvos köteles a válsághelyzet feltételeinek a fennállását folyamatosan figyelemmel kísérni, ha azok már nem állnak fenn, neki kell kezdeményeznie a miniszternél, hogy javasolja a kormánynak a rendelet hatályon kívül helyezését. A miniszter javaslatáról a kormánynak soron kívül kell tárgyalnia, és – ha az egészségügyi válsághelyzet elrendelésének a feltételei nem állnak fenn – a rendeletet hatályon kívül helyezni.

Az előterjesztés szerint az egészségügyi válsághelyzetről szóló rendelet legfeljebb hat hónapig marad hatályban, kivéve ha a kormány annak hatályát meghosszabbítja.

Ez esetben be kell számolnia az Országgyűlés egészségüggyel foglalkozó állandó bizottságának.

Egészségügyi válsághelyzet Magyarország egész, illetve annak meghatározott területére rendelhető el.

Egészségügyi válsághelyzetben is működne az operatív törzs, a kormány pedig rendeletben intézkedhetne.

Semjén Zsolt általános indoklása szerint egyebek mellett a jogbiztonság miatt fontos, hogy a veszélyhelyzet megszűnése után az Országgyűlés törvényben szabályozza a „veszélyhelyzet idején létrejött jogviszonyokat”, biztosítsa, hogy a „szabályozási környezet változatlansága törvényben garantált legyen”.

Forrás: 24.hu, atv.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez még viccnek is rossz..."A jövőben az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el." az a nő magától még az orrát sem meri megtörölni...csak nem akar a duce szabadulni a teljhatalomtól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ez még viccnek is rossz..."A jövőben az országos tisztifőorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el." az a nő magától még az orrát sem meri megtörölni...csak nem akar a duce szabadulni a teljhatalomtól...
Eladott Ország
Azt, hogy Országos Cecília meddig laposítja a járványgörbét, sajnos még nem lehet tudni.
(lehet, hogy ameddig az üllő bírja )
comps.canstockphoto.hu/%C3%BCll%C5%91-kov%C3%A1csol-kov%C3%A1csolt-vas-k%C3%A9p_csp6432181.jpg
Semjén éjszakai műszakban megint benyújt egy törvény javaslatot, reggelre el is fogadja a parlamentnek nevezett különítmény, aztán lehet oszlásnak indulni.
Eladott Ország
Ha valaki elhiszi, hogy Semjén Zsolt a teológusi és szociológusi plagizált diplomájával a feje alatt megálmodta ezt a salátatörvény tervezetet, megírta és éjszaka beterjesztette – esetleg a főnöke tudta nélkül -, az feltétlenül keresse fel az orvosát gyógyszerészét, amint elmúlt a járvány. Mint minden arrafelé, ez is parancsra született és parancsra halt el. Maradt azért benne szemétség gazdagon.
csak úgy....
egy hápci és más semmi a vágyam csak ennyi és minden mehet tovább...
ez is a sok lusta migráncs miatt,akik nem döngetik a kapukat!
fergeteg
Amíg egyetlen maszk lesz az utcán,kár volt lazítani a rendeleti kormányzáson.
FENN KELL TARTANI A LEGMAGASABB SZINTŰ RENDELETI KORMÁNYZÁST.
Nessy
Majd csak addig fogják ilyen, olyan jogcímen a rendeleti kormányzást, és O.V. teljhatalmát hosszabbítgatni, míg már a hamut is mamunak mondja!
Rájött, hogy egy álmatlanságba szenvedő híve jó pénzért minden éjszaka benyújta egy újabb "veszélyelhárító" rendeletét! A jól idomított kormány frakció meg olvasás nélkül megszavazza..
Ha a jövőben még tovább "kezelik" az egészségügyi válságot, akkor Isten óvja az egészségügyet és a beteget! Ma volt szerencsém "élvezni"i a kórházi ambulancia működésének eljárás rendjét! Ami azt illeti "nagyon hálás voltam, vagyok" a kormánynak, és Káslernek! Pintér még kinevez pár "hozzáértő" kórház parancsnokot, és végképp padlót fog az egész ellátó rendszer!
tudode
Így kell ezt csinyányi!
.
Feltételes módban, ha a tisztiorvos javasolja, csak akkor mehet tovább a cirkumparádé, tíz éve elvégeztetve másokkal a piszkos melót.
.
Az sem gond, ha nem tartozik őfélesége alárendeltségébe a militarizált tiszti főorvos!
.
Ha így megy tovább, kötelező lesz mindenkinek O1G vállon felülijével gondolkozni, olyan kétszemélyiségűen, mert
.
----- ORBÁN TELJHATALMA NEM VÁLTOZIK, CSAK A DÍSZLETEKET ÁLLÍTJÁK VISSZA
.
nepszava.us/orban-teljhatalma-nem-valtozik-csak-a-diszleteket-allitjak-vissza/
.
Meddig lehet még játszadozni a nagybetűs néppel, ahelyett, hogy azzal játszadozna, ami egyidős vele, tisztes magányában!
csak úgy....
@Shikari: nagyon lihegsz,csak nem melózni voltál?
Zsopiale
Hergeljetek csak, provokáljatok csak, náci hazaáruló rablógyilkos patkányok... Fél év pont elég is lesz, hogy kiirtsunk mindannyiotokat családostul...
Qqberci
Most már értem, mire kell ez a vén szatyor...
Béla333
Szeszil nyilván majd junius 15-19 között fogja az egészségügyi válsághelyzetet javasolni, így a fényestekintetűnek nem kell majd visszaadni a teljhatalmát.
Nem lehet még tüntetéseket meghirdetni? Mire is várunk?
Clavigo
@csak úgy...: A mi Dzsozink...:):):) Miből lesz a cserebogár...:):):)
csak úgy....
@Clavigo: látod,hogy mi mindenre nem képes egy (tisztes?) öszes halánték... :)
csak úgy....
@Clavigo: mikor zsoltibácsi a parlamentben a fényes tekintetét a viktorra szegezi,nekem mindíg ez a nóta ugrik be..., www.youtube.com/watch?v=y2Bwfv9zD1w
namihami
Most még az is izgalmat okoz nekünk, hogy fogja-e javasolni?
Vajon Cilinéni meri vagy nem meri?
csak úgy....
@ElizabethDF76: lizi,aki inni akar az kocsmába megy...
már prostikból is behozatalra szorul az ország?
ómió
Pedig ilyesmit csak akkor lenne szabad, ha az efftársi jósda "javasolja"!
evacica
Semjénnek úgy látszik mániája lett az éjjeli kormány módosító javaslatainak benyújtása! Kész röhej, ez a pali miért nem alszik éjszaka? Vagy a szemétségek csak éjszaka jutnak eszébe?
kissé felnőttem
hát számitásaim szerint átrendeződtetek. ni csak ki beszél. még fél év hát mohó vagy zsóti jön majd a böjt,Lassan kiürül az ország és az a pár 20-50 milliárdos fog termelni neked nyugdijat ?nagy naivitásba ringatózól
nezelodo
@evacica: Szégyenli magát ez a szentfazék, ezért mindig éjszaka imádkozik az Istenéhez, Orbánhoz. Régen a Miklós Imréhez imádkozott
Béla333
Mindannyiunk sorsa ennek a Szeszilnek a kezében van...
A nyunyóka rúgja meg...
kokopelli
Valakire hivatkozni kell minden beß@ri politikusnsk! Kiállni és megnevezni a miértet nem tartozik
a Fidesz erkölcstárába!!...érdekes,hogy az aranyos görényeknek sem!
csipetke
Hápersze.Eztán,ha orbánnak,vagy lőrincnek,esetleg a töklámpás vejkónak fáj a foga valamire,egy gyáracskára,vagy bármi egyébre,amit el lehet venni,elég szólni Cecilnek,hogy járvány van.
solidedge
Már most borítékolható hogy a választás előtt gyakorolni fogják a jogkört.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.