Ausztriában a köztársasági elnök bocsánatot kért, miután a rendőrség rajta kapta, hogy megszegi a járványügyi szabályokat. Nagy-Britanniában lemondott a kormány egyik államtitkára a kormányfő tanácsadójának szabályszegése miatt. Magyarországon a miniszterelnök mutatta meg, hogy kedvenc focistája nem tartja be a szabályokat, a rendőrség nem kapkod az ügyben.

Dzsudzsákra kihívó nyíltsággal nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok?

A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat – írja a index.hu.

A labdarúgó május 6-án érkezett vissza Magyarországra, 14 napig nem hagyhatta volna el kijelölt lakóhelyét, de ezt nem tartotta be; 12 nappal hazaérkezése után egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött fotó mutatta meg, hogy Dzsudzsák egy budapesti étterem teraszán kávézik.

Hazatérése után Dzsudzsák még egyértelműen látta, mit fog csinálni a következő 14 napban:

Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre.

- idézte a labdarugót az index.hu.

A rendőrségnél május 21-én délelőtt érdeklődtünk, hogy vizsgálódnak-e az esettel kapcsolatban. Kérdésünket a BRFK továbbította az ORFK-nak, ahonnan hamarosan vissza is írtak, hogy fogadták a megkeresésünket, folyamatban van az ügyintézés. A rendőrség egy hete nem válaszol a portálnak.

Az Index cikkének megjelenésével nagyjából egy időben, csütörtök reggel élesedett a 24.hu címlap-vezető anyaga, amely címe és ajánlója így szól:

Furcsa körülmények között osztottak 200 ezres bírságokat a kijárási korlátozások megsértéséért - Vasszigorral sújtott le a rendőrség három huszonéves fiatalra, a rájuk kiszabott bírság összege meghaladja a havi fizetésüket. Pedig azt mondják, egyikük édesanyját látogatták meg vidéken, és nem is ott igazoltatták őket, amit a hatóság állít.

Cikk- és címlapkép: Orbán Viktor közéleti FB-oldala

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Hiába gazdag a 'diplomata' faxi, azzal együtt nem nő az ész, mert akkor tudná, h mi a különbség az élek valami előnnyel vagy visszaélek azzal. Jellemzően NER felfogás, buta bunkó mind.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivetti
A tetves sunyi, orbánista NER egyenlői...büntetlenül...
lampa laz
Hiába gazdag a 'diplomata' faxi, azzal együtt nem nő az ész, mert akkor tudná, h mi a különbség az élek valami előnnyel vagy visszaélek azzal. Jellemzően NER felfogás, buta bunkó mind.
Yoda69
Mint ahogy pityin vagy a E.Koreai diktator kegyeltjeire se vonatkoznak.
Diktaturakban ez mar csak igy mukodik
Nyírfa
Aggasztó a rendőrség jelenlegi társadalmi hozzáállása. Védelem, biztonság helyett fenyegetettséget jelentenek.
A tegnapi minneapolisi eset után felmerült bennem a kérdés, hogy a mieink mi mindenre lennének kaphatóak. Nem csak egyesek, hanem szervezetileg. És mennyi nő van köztük! Tapasztalatom szerint, ha egy éretlen nő hatalmat kap a kezébe, brutálisabb mint egy éretlen férfi.
Őszintén aggódom, úgy érzem, a társadalom jó fele nem számíthat a saját rendvédelmi szerveire. Sőt, ha valaki figyelemmel kíséri a járványhelyzetben betöltött szerepüket, akkor egy sokatmondó időutazásban lehet része.
volvós
Ez a kis k.cs.g úgy gondolta, hogy a buzikat nem fenyegeti a koronavírus...
Cicamama55
Ma hallottam,. hogy a szurkolók minden 4. széken ülhetnek a meccsek alatt. Szijjártó miniszterrel és gyermekeivel egymás mellett ültek a fotón a meccs alatt, szájmaszk nélkül, vigyorogva! Nyilvánvalóan rájuk semmi szabály nem vonatkozik, amiért a keményen dolgozó kisembereket megbüntetik!:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.