Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Közölte: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Jelezte,

arról a "Soros György-féle tervről" is meg fogják kérdezni az embereket, amely "adósrabszolgaságot eredményező", lejárat nélküli "örökkötvények" kibocsátásáról szól.

A kérdéssort postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza.

A koronavírus-járványról szólva a miniszterelnök

az elmúlt tíz év egyik legjobb döntésének nevezte a rendkívüli jogrend bevezetését, mert járvány idején a gyorsaság a legfontosabb, és a rendkívüli jogrendben a kormány rendeletekkel módosíthat törvényt.

Miután azonban a járvánnyal szembeni első csatát megnyertük, már nem szükséges a helyzet kezeléséhez rendkívüli jogrend, ezért a parlament döntése után a kormány nem hozhat többé rendeletet olyan ügyben, amelyben törvényt kell alkotni – mondta.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy

a járvány nem múlt el, és a professzorok szerint nagy valószínűséggel ősszel várható egy második hullám, az pedig "nem érhet bennünket úgy, mint az első", fel kell rá készülni.

Ezért fenntartják a járványügyi készültséget, amely azt jelenti, hogy folytatódik az operatív törzs működése, fennmarad a kórházak járványügyi irányítási rendszere, a tisztifőorvos pedig megerősített jogköröket kap – ismertette.

Orbán Viktor úgy értékelt:

Magyarország azért védekezett jobban, sikeresebben, mint a nyugat-európaiak, mert minden döntés – például a veszélyhelyzet, az iskolalátogatási tilalom és a határzár elrendelése – korábban, vagyis időben született meg, köszönhetően a rendkívüli jogrendnek.

Közölte ugyanakkor: arra is fel kell készülni, hogy egy-egy lokalizált térben – például idősotthonban vagy kórházban – most, a járvány enyhülésének időszakában is "felszaporodhatnak" a fertőzések. Ezért az operatív törzset egy úgynevezett bevetési egység létrehozására utasította: ha bárhol az országban megnő az esetszám, ez az egység megjelenik ott, és lokalizálja a fertőzést.

Az ellenzéki kritikákra is reagált a kormányfő, azt mondta: a baloldal szerint már 2010 óta diktatúra volt, de "ez mind semmi, mert a rendkívüli jogrenddel" még egyszer bevezették a diktatúrát, és most, a jogkörök visszaadásakor jön a harmadik diktatúra.

A következő hétéves EU-s költségvetésre vonatkozó európai bizottsági tervezetet is kommentálta Orbán Viktor, kifejtve: a koronavírus-járvány miatt tervezett gazdasági helyreállítási alapba szánt 750 milliárd eurót nem munkával "hoznák létre", hanem hitelből, amelynek visszafizetésére közösen vállalnának garanciát. Úgy értékelt, hogy ez valójában az "Európa-kötvény" konkrét megvalósulása, és mivel 30 évre akarják felvenni, még "az unokáink feje fölött is ott lebeg majd az a lehetőség, hogy ha nem a magyarok, hanem valaki más nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor majd nekik kell helyettük".

Közölte,

nem utasítja el azonnal a tervet, de "berzenkedik" ellene az ösztönvilága, ezért azt javasolja, hogy higgadtan tanulmányozzák, majd döntsék el, akarnak-e ilyen útra lépni.

A tagállamok közötti pénz elosztására vonatkozó megoldási javaslatot viszont abszurdnak és perverznek minősítette, mert "több forrást juttat a gazdagoknak, mint a szegényeknek".

A magyar gazdaság helyzetéről a kormányfő azt mondta: ha sikerül végrehajtani a gazdaság újraindítása érdekében tervezett intézkedéseket, akkor "nemcsak hogy jól jövünk ki a 20-as évből, hanem egy fantasztikus 21-es évünk lehet, és a költségvetés, amit benyújtottunk, ezt meg is alapozza".

A miniszterelnök a rádióinterjúban együttérzését fejezte ki a múlt heti Deák téri kettős gyilkosság áldozatai hozzátartozóinak.

Hiába fogtuk el azonnal az elkövetőket, ez nem adja vissza az életüket

- mondta.

Második kormánya hivatalba lépésének 10. évfordulója alkalmából Orbán Viktor arról is beszélt: 1990-ben nem sikerült olyan változást elérni, amely meg tudta volna újítani az országot.

A kommunistákat "lenyomtuk", a szovjeteket "kiszorítottuk", a magyarok pedig kezükbe vették az ország jövőjét, de a régi rezsim és az új világ képviselői közötti harc nem zárult le az első antikommunista, Antall József vezette kormánnyal, hanem "az ellenfél óriási támadásba ment át". A baloldal újjászervezte magát, és megkezdődött egy hosszú harc: 20 éven át "hol a jövő nyert, hol a múlt" – fejtette ki.

A 2010-es kétharmados választási győzelme után azonban biztos volt abban – folytatta –, hogy ezt a küzdelmet le kell zárni, "a jövőnek nyerni kell", ez volt az elképzelése.

Ezért megalkották az új alkotmányt, az "alkotmányozó elnök" Schmitt Pál érdemei elévülhetetlenek

- mondta.

A miniszterelnök azt is felidézte, hogy 2010-ben egy súlyos pénzügyi válság kellős közepén volt Magyarország, de nem akart úgy válságot kezelni, mint a szocialisták, akik minden terhet áthárítottak a családokra: elvettek egyhavi nyugdíjat, egyhavi bért, adót emeltek, elvették a családtámogatási rendszert, és a devizahitelekkel adósrabszolgaságba kergették családok millióit. Ezzel kapcsolatban megemlítette Matolcsy György – a 2010-2013 közötti nemzetgazdasági miniszter, jelenlegi jegybankelnök – nevét, akinek az volt az álláspontja, hogy van más közgazdasági út, mint a liberálisoké.

Végül hangsúlyozta,

kormányzásának "magasabb rendű célja", hogy minden magyar úgy érezze, "összetartozunk, egy nemzet vagyunk, ez egy nagy nemzet".

"Összességében arra megyünk, amerre szerettünk volna. Minden magyar – szerintem – jobban érzi magát a bőrében" – mondta, kiemelve azt is, hogy Magyarország ma Európa talán egyetlen munkaalapú társadalma.

Forrás: MTI

Címlapkép: Koszticsák Szilárd

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Még soha nem sikerült ilyen rövid idő alatt ennyit lopni!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR Eric CARTMEN
"...SZERÉNYSÉG VIRÁG ELVTÁRS !! SZERÉNYSÉG !!! "
verőce21
A sikeres védekezés érdekében, az elmúlt 10 év egyik legjobb döntése az volt, hogy bevezette a kormány a rendkívüli jogrendet!

Nem az a kérdés, hogy mi az a rendelet, vagy rendelkezés, amit nem lehetett volna meghozni nélküle - vagy az ellenzék nélkül -, hanem minden döntést gyorsabban lehetett meghozni!
verőce21
Nem akarom előre (ki-be)jelenteni, de a lakosság - a saját egészsége érdekében -, kérni fogja a különleges jogrend meghosszabbítását egyelőre év végéig...!
Qqberci
Még soha nem sikerült ilyen rövid idő alatt ennyit lopni!...
peterkelemen
Na a kép szerint már náci karlendítéseket is csinál Orbán.
csak úgy....
@Shikari: a gondolkodásra képtelen nyelvész! :)
creativehun
@Shikari: Te nyomoronc...pont te fogod megmondani,hogy ki magyar és ki nem??? Na mesélj még... Az 1600-as évek elejéig tudom visszakövetni a családfámat..és akkor majd te megmondod,hogy holmi bocskoros román fasz az magyar én meg nem??? Nem vagy Te egy kicsit kapd be a faszom???
KarenHW75
Nézzе mеg a webкаmerа mаszturbáсiós videóimаt - ki​​s​sia​​.cl​ub
Gauntlet
Döbbenetesen ezek a cinikus ömlengések! Senki nem képes azt mondani ennek a népgyilkosnak: állj le?
ómió
Pedig "haladó" svéd, vagy belga "mintára" produkálhattunk volna 10-15-ször annyi halottat is!
Eladott Ország
@ómió: Majd a svédek ide jönnek tanácsot kérni és dolgozni?! "A svéd SEB bank előrejelzése 6,5 százalékra teszi a svéd gazdaság várható visszaesését, ez nagyjából a várt német és brit visszaesésnek felel meg, míg a korlátozásokat bevezető szomszédos országok, Norvégia és Dánia gazdaságának várható mínuszát 9-10 százalékra várják."
m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/orb%C3%A1n%20szer%C3%A9ny.jpg
csak úgy....
@Shikari: mert te magyar...,ne röhögtess szentem!:) a magyarságot nem a nyelv hosszából állapítják meg!
ómió
@Eladott Ország:Idejönni? Tanácsot kérni? Ők? Tőlünk? Mint "haladók", ők a mi "tanácsunk" nélkül is "hozzák" a tízszer annyi halottat, mint nálunk van! Mi a "haladás" jele (záloga?), ha nem ez? A gazdaság meg úgyis mindenhol visszaesik!
SystemError
Na Viktornak mégis feláll valamitől. Korlátlan apatejhatalom lehet már a kis irodája!
csipetke
Ezeknek tán még jól is jött a vírus,csak így tudtak rendeletileg kormányozni,és így egy csomó genyó,alattomos dolgot megtenni. A nemzeti konzultáció orbán dilije. Sokmillióba kerül,és semmire se jó.Ennek az árát osztották volna szét a megszívatott önkormányzatok közt.Egy biztos,ilyen elmeroggyant kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen országnak,akik irgalmatlan nagy összegeket sz@rtak el hülyeségekre.A közpénzzel pedig úgy bánik orbán,mintha a sajátja lenne.
SystemError
O1G az APATEJHATALOM!

Olyan viccess @Shikari: nem? Te is örülsz? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Zsopiale
Az elmúlt 1000 év legundorítóbb, legirritálóbb, leg gusztustalanabb, leg tenyérbemászóbb, leg pökhendibb, leg agybajosabb, legtörpébb szánalmas nemzetellenes bűnöző rablógyilkos náci hazaáruló kretén zsarnoka nyomorítja éppen az országunkat... tovább...
SystemError
@Zsopiale:Én azon vagyok ki, amikor 1000 éveznek, hogy volt egy ősi magyar hitvilág és kultúra. A magyarkodók meg pont Istvántól mérik a 0. kilóméterkövet... Attól a ponttól, hogy erőszakkal megtagadtatták a saját nemzet önérzetét. Sok apatejhatalom ment már végig ezen az országon. A mostani azért veszélyes, mert az eddigiek legalább belenéztek a pofánkba...
SarahLZ91
Szia! Кérjüк, szavаzzon az оldаlаmоn találhаtó eгоtiкus kéреiméгt -> k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m
Béla333
A mocskos Fideszes maffia bagázsnak biztosan tetszik a dolog...
SystemError
@Mirabilis: Ezek spambot-ok(automatizált felhasználók) Olyan oldalakon jelennek, melyekkel nem foglalkoznak és nincs védelem sem ellenük. Azért hülye a nyelvezetük, mert felismerik az oldal lokalizációját és automatikusan átfordítja azt a 10 üzenetet, amit időnkén ide kommentel. Az egész automatikus...Nem sok időt adok már a propi szellemhajónak...
kokopelli
@DR Eric CARTMEN: A vezér nyíltan kijelenti: "én okos vagyok szép és szerény!"
A karzat meg dübörög! Foschnak egy kettéfűrészelt óriástól!? (;-))
Nessy
@kokopelli: Orbánnak szépségénél csak szerénysége nagyobb!
kokopelli
@Eladott Ország: Ő akarja megállítani Brüsszelt? Nem ő zarándokolt oda a haverjával a " Hát Izsák"-kal?
Egész Európa gurult a röhögéstől! (egyébként máig sem tudják.hogy mit is akart) Nem egy kortárs földije
mondta,hogy lássuk be végre,hogy akkorák vagyunk mint amekkorák!..Lehet,hogy nem tudja honnan jön
az a pénz amit a Lölö és a Vejkó mellékesen bezsebel?...és ő egy ME?
tudode
Begyűjtheti a világ összes hatalmát az, aki már ifjú korában megmérettetett, és pille könnyűnek találtatott!
Csizmás Kond
@Qqberci: De igen... sőt egy év alatt teljesen szétosztogatták ötven év jövedelmét...ugye tudod kik ?
kokopelli
@Nessy: Csak tudnám,hogy mennyiért hülyék az itt kommentelő orbán-nyaloncok? Nem voltak még nyugaton?
Nem beszélgettek olyanokkal akik odaát dolgoznak?Nem kérdezték,hogy miért laknak a "szegény" nyugaton?Nem
kérdezték,hogy miért teszik mindazt a gyerekeikkel? Majréznak,hogy a kérdezettek elküldik őket a "3,14"-be? A sok
bérkommentelő kidurran az irígységtől,de a tények nagyon makacsok! Az olyan,mint a Novák-luvnya ,nem tudja de
elmagyarázza! Magyarázza már el,hogy mi a f@ß-nak tart előadásokat odaát angolul beszélő német fiataloknak egy
volt nazi család alapítványa nevében?Miért jár a Balog szerzetes az azonos szélsőjobbos alapítványhoz agymosásra!
Talán,mert a német demokrácia az ilyen pondrókat semmibe veszi,és az "élni és élni hagyni"-t komolyan veszi!!??
Nessy
@kokopelli: Balogh páter most járt ki a kormánynál dupla fizetést a vidéki egyházfiknak határon innen és túl! Na akkor miért is jár oda???
kokopelli
Utána olvastam annak is,hogy a Zorbánék Montenegróval és Szerbiával utolsóként zárták le a határt a Corona elől!
Sok helyen olvastam,hogy t.k. a "különleges törvényeket" azért is léptették életbe! Akkor,hogy is van ez? (;-))
@Nessy: továbbadta,amit a hamburgi félnazi fejtágításon tanult! A régi mondás szerint:"Aki nem tudja,az tanítja!"
A "térdre csuhások" már talán elavult?Most ő adja tovább az igét ! A Fidesz/KDNP "közösülés" egy viccházasság! (;-))
solidedge
A nemzeti konzultáció abból áll hogy egymillió Orbánék által agymosott hülye egyetért a levél baromságaival. Ezzel aztán kiáll a felcsúti kis hataloméhes emberke hogy a magyarok akarták. Tényleg ennyire elhülyültünk? Ők azért mert így viselkednek, mi pedig azért mert hagyjuk.
kokopelli
A Fityisz" abban reménykedik,hogy schlepp-je nem olvas utána a hazugságaiknak!Mint a cigány,amikor
el akarja adni a vak lovát,és a vevő előtt nekiugrattatja a betonfalnak!"Nem vak,hanem bátor!" -magyarázza a bibás!
SystemError
@Shikari: Férfiatlan kis buzi pörgesd a posztokat szépen, ahogy csillag az égen...:)
ómió
@Eladott Ország: "Válogatottak" az efftársi "idézeteid"! Megvan már belőlük az 5-éves terv?
evacica
Ezt a pénzt jobban is fel lehetne használni! Igaz akkor viszont a csókos haver nem keresne! Nekem egy bajom van még evvel a kérőivel, hogy amire használni lehet ahhoz túl kemény!
SystemError
@ómió: Neked vannak gondoltaid is...? :) Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban köcsögfalván. Szerintem a mostani helyzetben könnyebben találnának a helyedre valami hatékonyabb trollt. Home Office lehetőséggel most sokan pályáznának az egybites munkakörödre.
kokopelli
Orbánc Fichtor: "Az elmúlt tíz év legjobb döntése...,és azt tisztelem magamban,hogy okos szép és szerény vagyok!"
SystemError
@Shikari: Láttad a Torrente-t. pont így képzellek titeket, csak ő vicces volt...:)
kokopelli
@Eladott Ország: Tényleg megállították Brüsszelt,mert a vajda akár még vonattal és "Hát Izsákkal" is odautazott!
Volt ott egy szoba,ahová a többi küldött röhögni járt ki!Azóta többen is felszólították Brüsszelt!...de csak messziről!
ómió
@SystemError: A hascsikarásodat a bolsi aljasságoddal ellensúlyoznád, gyökérfi? És a mai gyökérkezelésen túl vagy már?
SystemError
@ómió: Álláshirdetésen jelentkeztél vagy a retardált melóra rád gondoltak.? Nézd BKV ellenőrnek is valakinek el kell menni, hiába utálja őket mindenki, mint a szart... Jó ez a kis felvett stílusod, bolsi usereket is alakítasz itt?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.