A milliárdokból felépülő komplexum legnagyobb, 50 méteres benti medencéje vált egyelőre használhatatlanná – értesült a Magyar Hang. A II. kerülettől kapott tájékoztatás szerint a járványhelyzet miatt leengedték a vizet a medencéből, majd arra lettek figyelmesek, hogy alul a csempe nem egyenletes – teszi hozzá a lap. A Magyar Hang szerint a kinti medencével is probléma van.

Sokasodnak a gondok a több mint 7 milliárd forintból épült, a legutóbbi önkormányzati választások előtt sebtiben átadott, méregdrága bérleteket áruló II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda körül: a Magyar Hang cikke szerint az uszoda főmedencéjének leengedésekor kiderült, hogy 

több helyen feljött a víz, vagyis úgy tűnik, a medence vize átszivárgott a csempén, sőt még az alatta lévő szigetelésen is. A medence alatti helyiségben a plafonon több helyen is repedés látszik, az azonban egyelőre még kérdéses, hogy a víz oda is eljutott-e.

A II. kerületi önkormányzattól kapott tájékoztatás alapján a csempe feltörése, a szigetelés felmarása és kicserélése biztosan szükséges lesz a hiba kijavítására, de független igazságügyi szakértővel vizsgáltatják, hogy ez megoldja-e a problémát.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bár a kijárási korlátozások enyhítésével a sportolók már birtokba vehették volna a létesítmény legnagyobb, 50 méteres benti medencéjét, de mivel az a vizsgálat – és a későbbi javítási munkák – idejére leengedve marad, így a sportolók a kinti medencébe szorulnak, vagyis a kerület lakosai még szűkebb lehetőségek között használhatják az uszodát.

A Magyar Hang szerint viszont a kinti medencével is probléma van: sok helyen feljött a medence körüli burkolat, amit a baleset-veszélyessége miatt szintén javítani kell.

Forrás: Magyar Hang, Index

Címlapkép: A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
egyszerű a kártérítési képlet: a műszaki ellennőrt bíróság elé állítani alkalmatlanság címén, százmilliós kárt okozva, hogy átvette a silány munkát. A burkolók nevei megvannak az építési naplóban, őket a művezetővel együtt visszaküldeni hibajavításra...a csemperagasztó műbizonylatát is keressék meg, ebből már majdnem kiderül, miért is ilyen szar a medence.

Akiket visszarendelnek hibajavításra, azok önkéntes felajánlás címén dolgozzanak, a hibás ragasztót pedig lecseréli a gyártó. Ha mégsem a ragasztó a hibás, azt hamar tudja bizonyítani a gyártó...

Amitől tartok, hogy az építési naplók valahogy elvesztek..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Nyilván nem költötték rá mind a 7 milliárdot, máshová is jutott a pénzből!
Béla333
@vitriol: 11.50
Csak úgy ötlet gyanánt:
Lehetne egy uszodára kiírt közbeszerzés teljesen nyilvános? Lehetne olyan megállapodást kötni a pályázókkal, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatuk nyilvános legyen, feltegye a kiíró a netre?
Lehetne nyilvános a megkötött vállalkozási szerződés, az összes feltételével, mellékletével együtt?
A megvalósulás dokumentumai felkerülhetnek a netre, így mindenki nyomon kísérheti a projekt haladását?
A garanciális időszak végéig az esetleges meghibásodásokkal kapcsolatos leveleket lehetne-e nyilvánosan kezelni?
Lehet-e azt mondani egy vállalkozónak, hogy ha a nyilvánossághoz nem járul hozzá, akkor ne is pályázzon?
Nem olyan ördöngősség ez...
namihami
Pedig van egy Nemzetvezető Testvérünk, aki szerint az utóbbi 10 esztendő Magyarország legfényesebb időszaka volt. Hát, azért némi árny is beszűrődik ebbe a nagy fényességbe. És csak szaporodnak az árnyak.
Talán párhuzamba kellene állítani ezeket az árnyakat a családi és baráti kör bankszámláinak növekedésével. Biztosan érdekes jelenségeknek lennénk szemtanúi.
legott
Orbán Viktor, egy tömeggyilkos.
Ha tehetné, világháborút indítana, ez az utolsó GECI BÉLFÉREG !!!
Orbán Viktor ölni akar...
Orbán Viktor, egy gyilkos gazember!
Orbán Viktor, egy ördög.

Az van, hogy én meg egy ördögűző vagyok...

Áll a rendszer valameddig, aztán szét lesz baszva - mindenkistül, mindenestül.
Macskaszem
A fideszhorda nem azért épít bármit is, hogy adjon valamit a hazának, az embereknek, hanem az építkezésből ellopható pénzekért. Úgy látszik túl sokat loptak, és erősen a minőség rovására ment. Ha fideszes volt az elkövető, még elő is lesz léptetve.
Clavigo
@vitriol: Játszott itt is a Zalkotmányos Kőccség... 50- 90% a Voldemort- ráta szerint..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.