Az ellenzék rabszolgatörvény 2. 0-nak nevezi. A veszélyhelyzet idejére találta ki, de a normális mindennapok részévé tenne egy fontos munkajogi módosítást a kormány, ami a szakszervezeteknél kiverte a biztosítékot.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
@Nessy: Ennyire becsülik a munkást, hogy igyekeznek segíteni megtartani a munkahelyüket. Az persze mindenkinek tetszik, amikor munkavégzés nélkül kap fizetést, csak az nem, amikor azt később le kell dolgozni. Senkinek nem kötelező ez a rendszer, mindenki maga eldöntheti, hogy vállalja-e ezeket a feltételeket.
Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy a vírus miatt lehet még egy nagyobb leállás ősszel-télen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Málna: Ez a rendelet a veszélyhelyzetben valóban segíthetett. De azon kívül már a munkavállaló kiszolgáltatottságát növeli. És miért "saláta törvényben" írják elő? Igaz, így a képviselőknek fogalmuk sincs a végén, mire is szavaztak.
Málna
@Nessy: Ez nem így van, saját példával tudom bizonyítani. Olyan helyen dolgoztam az elmúlt években, ahol nyáron majdnem teljes volt a leállás. De mivel az év többi részében sok volt a munka, így mindig össze tudtam szedni annyi túlórát, hogy nyáron is megkaptam a teljes fizetésemet, nagyon kevés munkával.
Nessy
@Málna: Szerencséd volt! De nem mindenhol ciklikus a tevékenység.
Málna
@Nessy: Ahol nem az, ott nincs szükség egy- vagy többéves munkaidőkeretre sem.
Eladott Ország
A nemrég elfogadott túlóratörvényt – vagy más néven rabszolgatörvényt – máris előszeretettel alkalmazzák a cégek, a munkavállalók lelkesedése nem maradéktalan, mert a túlmunkáért járó pótlékot kifizetik ugyan, csak éppen nem tudni, mikor. Mert most a cégek bajban vannak. A dolgozók is bajban vannak, csak az most nem fontos, majd velük is lesz valami, a gazdaság az első. Csendet kérünk, most csoda történik, a miniszterelnök munkahelyeket teremt. Azért ez kicsit sem szokványos, amolyan unortodox teremtés, mintha annak idején valaki már létrehozta volna a világot, az Úr pedig csak fellebbentette volna róla a fátylat, közölve, hogy itt van, ezt ő teremtette. Ő persze megengedhette magának, hogy a teremtésre koncentráljon, bezzeg a mi mindenhatónknak megannyi bokros teendője mellett kell ezt megtennie, mintegy mellékesen szorítja be a napi feladatok, az uborkasavanyítás meg a korlátlan hatalom visszaadása közé. Ennyi lovat megülni egyetlen – bár eléggé terjedelmes – fenékkel, azért ehhez férfi kell. A gazdaság rövidesen helyreáll, mindenki dolgozhat, ki ott, ahol eddig, de már az újrateremtett munkahelyén, ki közmunkában, ki pedig akár katona is lehet vagy éppen vadakat terelő juhász. Tűzoltó nem, mert a tűzoltóság most nem jutott válságba. Jobban mondva nem most jutott válságba, évek óta nem ismerik el tisztességesen a lánglovagok munkáját, de nem lenne szép tőlük, ha ezt pont most tennék szóvá, amikor például a turizmus az életéért küzd. Mindent a maga idejében – ez a jó válságkezelés lényege. Majd Mészáros és a többi nagy veszélyben lévő után másokra is sor kerül. Csak ki kell várni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.