Vagy épp a parkolóőr is. 2021 január 1-től bővül azoknak a köre, akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek – derül ki a Magyar Közlöny péntek esti határozatából. Mindez azért érdekes, mert a közfeladatot ellátó személyekre (ilyenek például a tanárok, a postai kézbesítők, a Magyar Honvédség katonái, mentősök, rendőrök vagy épp a jegyellenőrök) külön kitér a büntető törvénykönyv, eszerint aki közfeladatot ellátó személyt például bántalmaz, súlyosabb büntetésre számíthat. A határozat értelmében innentől közfeladatot ellátó személynek minősül: az egészségügyi dolgozó, az egészségügyi szolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló más személy és a betegjogi képviselő az egészségügyről szóló törvényben meghatározott esetekben, a halőr a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényben meghatározott tevékenysége körében, a fegyveres biztonsági őr a szolgálatának teljesítése során, a parkolóhelyek rendeltetésszerű működtetését és a parkolóhelyek...

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"aki közfeladatot ellátó személyt például bántalmaz, súlyosabb büntetésre számíthat"
Ez rendben is van. De ha a közfeladatot ellátó személy (pl. vadász, parkolóőr, biztiőr, stb) bántalmaz egy állampolgárt, amire szintén van példa, azt is súlyosabban büntetik?
csak úgy....
a halör a tanár és az egészségügyi dolgozó egy poszton! :)
Gyütt Mönt
A tanárt megkéselni nem kell félnetek...
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok