Az Opus Global Nyrt. az első negyedévben 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el, szemben az előző év azonos időszakának 16,606 milliárd forintos veszteségével – olvasható a társaság konszolidált nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti első negyedéves jelentésében, amit szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Három hónap alatt 2,704 milliárd forintos nyereséget termelt Mészáros Lőrinc cége
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatcsoport a vizsgált időszakot 534,907 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta, ami csaknem 17 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adatokhoz képest, a visszaesés főként az energetikai társaságok értékesítéséből adódik.

Ezen felül megállapították, hogy 2020 első negyedévében a cégcsoport a működési bevételeinek 16 százalékos mérséklődése, és a működési költségeinek 44 százalékos csökkenése következtében 4,796 milliárd forintos üzemi eredményt ért el konszolidált szinten.

A vállalatcsoport 10,68 milliárd forint kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei első negyedévben, az előző év azonos időszakában mért 10 milliárd forintos veszteség után.

Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelen helyzet egyik legnagyobb kárvallottja a turizmus, amely a HUNGUEST Csoport révén egyik fontos divíziója a cégcsoportnak. Márciusban felfüggesztették a szállodáik működését, majd úgy döntöttek, hogy előrehozzák az eredetileg jövő év elejére tervezett felújításokat. Mivel a kijelölt hotelekben a munkálatok huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, elkerülhetetlenné vált a csoportos létszámcsökkentés, ez a lépés a turizmus munkavállalóinak több mint 50 százalékát érinti.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a felújítások eredményeként a HUNGUEST Csoport már négycsillag, illetve négycsillag superior szállodákkal erősíti piacvezető szerepét.

Arról is beszámoltak, hogy a HUNGUEST Hotels a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztés és új szállodák létesítése – programban meghirdetett feltételek szerint, támogatásként 14 szálloda vonatkozásában, összességében 17,724 milliárd forint támogatási összegre vált jogosulttá.

A koronavírus okozta válsághelyzetben az elmúlt néhány hónap tapasztalatai azt mutatják: tőkeerős, stabil fundamentumokkal rendelkező tőzsdei társaságként egy elhúzódó válság esetén sem kerül veszélybe az Opus Global Nyrt. működése. Ezt támasztja alá az építőipari szegmens megrendelés állománya, illetve a mezőgazdasági szegmens társaságainak dinamikus árbevétel növekedése.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, pénteki záróáruk 271 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 482,8 forint, legalacsonyabb ára pedig 129,2 forint volt.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Három hónap alatt 2,704 milliárd forintos nyereséget termelt Mészáros Lőrinc cége"

Persze, sebaj! Majd összedobjuk adóban, hogy legyen mit ellopni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Három hónap alatt 2,704 milliárd forintos nyereséget termelt Mészáros Lőrinc cége"

Persze, sebaj! Majd összedobjuk adóban, hogy legyen mit ellopni...
Cicamama55
Olvashattuk a koronavírusos időszak előtt közvetlenül, hogy kiesett a 100 leggazdagabb emberek sorából...Lám-lám?! A vállalatok üzemek, gyárak egy része tönkrement, az emberek többsége lenullázódott, ő meg újra tündököl! Ugye milyen érdekes?! :(((((
csak úgy....
nekem már évek óta gyanús,hogy a lölönek több esze lehet,mint a viktornak..
tudode
Ezek a kaparkurta hapekok jól keverik a cinkelt kártyát, miközben azt duruzsolják, hogy aki nem, az a vírus pártján áll(t)
.
---- Hiába kapott brutális milliárdokat, mégis 800 alkalmazottat küld el Mészáros szállodalánca
.
ezalenyeg.hu/helyi-problemak/hiaba-kapott-brutalis-milliardokat-megis-800-alkalmazottat-kuld-el-meszaros-szallodalanca-5273
.
Erre nyomdafestéket nem tűrő illene írni!
.
De mégsem!
RonaGyuri
termelt??? a kulturált világban ezt lopásnak hívják!!! =))
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
namihami
A szorgalom jutalma! A befolyó összegek nagy szorgalommal történő átutalása a ""gyerekkori barát"" számlájára ilyen sikerszériával jár.
RonaGyuri
Igazi magasiskola, ehhez nagyon értenek

mármint arcátlanul és pofátlanul lopni és még büszkének is lenni

„Az Opus Global Nyrt. az első negyedévben 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el” olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Továbbá, hogy
„szemben az előző év azonos időszakának 16,606 milliárd forintos veszteségével”,
valamint, hogy
„A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatcsoport a vizsgált időszakot 534,907 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta, ami csaknem 17 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adatokhoz képest,”!
Az okokat (erőmű buli, Kisfaludy2030 , kormányzati megbízások és csillagos égbe emelkedett mezőgazdasági árak, etc.) most hagyjuk csak maradjunk a megállapításnál: „A koronavírus okozta válsághelyzetben sem kerül veszélybe az Opus Global Nyrt. működése”! =))
ómió
Az efftársi milliárdosokról meg "lőn néma csend"?
Béla333
@ómió: 08.47
"Az efftársi milliárdosokról meg "lőn néma csend"? "

Dehogy! Hát arról szól a cikk! Kapisi?
ómió
@Béla333: Már azt se tudod, kik az efftársi milliárdosok? Úgy "könnyű" lehet! De azért hazatalálsz még?
nezelodo
Na aztán lehet poénkodni a Lölö IQ-járól, még a Polgár Judit tehetségét is übereli. Vajon a sakkozó hölgy vagyona is hasonló mint az őt IQ-ban legyőző Lölőé?
Aki Én
@ómidióta: buta bolsi fajtád nem engedi be a valóságot?
tudode
Ugye, ugye!
.
Minden rosszban valami/valakinek jó!
.
A bábeli zűrzavarhoz hasonló, őfélesége államában minden lehetségeSS, amiből csak őkelme kukorékolhat ki, közröhejnek is beillően, un, "felszentelt jogÁSZként is, még a jogász társadalomra is szégyent hozva!
.
Az általa felszentelt/felemelt IQ huszár nevének kiejtése u.a. tabu, mint az, aki körülötte sertepertél, de csak a népesség nyilvántartásban szerepel!
Eladott Ország
Ez a Mészárosok mangalicatrágyás gumicsizmája alatt csendben haldokló magyar ugar, ahol a NER-ben gyökerező áporodott nacionalista sikerpropaganda ellenére megpattant mintegy 600 ezer jól képzett/ vállalkozó szellemű hazánkfia, ahol a felső tízezer arcbőrpirító luxusban hátradőlve szemléli, ahogyan hőre tágul a vagyona, és ahol a nem létező középosztály elszegényedve, fásultan vegetál Európa peremén, a felcsúti Disneyland és a felfoghatatlan látszatberuházások árnyékában. Pucér seggű kelet-európai kisállamban, ahol a felső tízezer és a középosztály közé kráternyi szakadékot ásott a nemzeti-keresztény harácsolás kormánya. Nekünk meg közben lassan a sünt szarás megpróbáltatásaival ér fel mindegy egyes nap.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/93986191_2414757235481589_5663114959043690496_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=D3hXLHcZpvoAX-Aqrag&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=fdf37a27939e9f9e8fddd3c1cf8b4ae9&oe=5EF214CA
Béla333
@ómió: 09.34
Kit gondolsz "efftársi milliárdosok"-nak? (Hogy téged idézzelek!)
Pl. ha Orbán apja párttitkár volt, Orbán meg KISZ titkár, aki a volt pártállami III/III-as besúgók ügynök aktáit valamilyen rejtélyes okból sosem hozta nyilvánosságra, bár 10 éve van erre lehetősége, az ő strómanját lehet "efftársi milliárdosok"-nak nevezni szerintem!
A Fidesz teli van volt MSZMP párttagokkal, KISZ funkcikkal, szerinted ők elszámoltak már a múltjukkal?
Az általuk összelopott közpénz nem " efftársi milliárdosok" pénze? De igen!
ómió
@Béla333: Kit gondolok? Ott van pl. Böszme efftárs, Kapolyi efftárs, Kóka efftárs, stb., stb. Tudod: akik egy-egy pártértekezlet, vagy kongresszus alkalmával máig is az Internacionálét zengik, mint anno és, akik annak a több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdonnak" a terhére lettek milliárdossá, ami a 90-es években "eltünt, elprivatizálódott"! Annak, hogy valaki 30-40 évvel ezelőtt párttitkár, vagy kisztitkár volt - már, ha tényleg az volt és nem utólag ráhazudják - ha egyébként senkinek nem ártott, ma semmi jelentőssége, attól ő nem a ma efftársa! Elszámolni meg nem a múlttal kell, kellett volna, hanem a tettekkel! Relytélyes ok itt nem volt! Az efftársak megsemmisítettek több vagonnyi terhelő aktát magukról, majd azt mondták: na, akkor nézzük, kik is voltak ügynökök! Tegyék vissza a megsemmisített aktáikat és máris jöhet a "nyilvánosságra hozás"! Ha meg az "összelopott pénzt" keresed, nézd meg, hogy az "elprivatizált közvagyonból" hány efftársi milliárdos lett és máris megtaláltad!
Béla333
@ómió: 14.47
Maradhatunk annyiban, hogy az elmúlt 30 év összes kormánya és politikusa ellopta, amit csak tudott, arra figyelve, hogy egymás lopkodásaiba ne avatkozzanak bele. Falaztak egymásnak, kéz-kezet mos - tudod, eltitkolják, elmaszatolják egymás bűncselekményeit.
És itt most konkrétan az MSZP/DK politikusaira és a Fidesz politikusaira gondolok. A többi (SZDSZ,Kisgazdák,stb) csak másodhegedűsök voltak ezek mellett.
kokopelli
A generál-kérdés,hogy csutibarátnak mennyi esett le az asztalról,és ki lehet a "futár" ill. a "feladó" Schweiz felé!
ómió
@Béla333: Csakhát a pénznek van egy olyan jellegzetessége, hogy, ha ellopták, akkor az azokról a helyekről hiányzik, ahova fordítani kellett volna! Méghozzá látható módon! Tudod, amikor a Böszme-érában volt a kórházbezárás, iskolabezárás, vasúti szárnyvonal-bezárás, honvédségfelszámolás, fizu- és nyugdíjlenyulás, stb., mert nem jutott rá, ha egyszer el lett lopva, az ország meg csődbe lett döntve! Ezt a fajta "gazdálkodást" azért csak az elemi ráhazudás módszerével lehetne a Fideszre is ráteríteni! Vagy ezen "munkálkodsz"?
Béla333
@ómió: 10.32
Fáradt vagyok én már ahhoz, hogy elmagyarázzam neked, hogy ha valami 100-ba kerül, de 130-ért vagy 150-ért csináljuk meg a közpénzekből, az ugyanúgy lopás, mintha kiraboltad volna a bankot. (nem a büntetési tétel szempontjából)
Ha meg ezt a 30-50 egységet meg a politikusok szétosztják egymás között valamilyen arányban, hogy senki ne nyissa ki a száját, akkor az meg bűnszervezetben elkövetett történet, amolyan maffiás ügy.
Pláne ha azt akinek hivatalból kellene ezeket az ügyeket kivizsgálni, azt a két oldal maffia tagjai közösen bebetonozzák a helyére, hogy amíg ők élnek, nehogy bárki is megkaparja a korrupciós ügyeket.
Ebben a történetben Gyurcsányékon és az MSZP-n kívül a Fidesz is nyakig benne van. Sőt! Ők mozgatják a szálakat.
Aljas mocskos banda ez mind!
ómió
@Béla333: Most meg a "kispesti modellt" vernéd a Fideszre, ahogy azt ott Lackner efftárs "taglalta"? Igazán "fáradhatatlan" vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.