Még mindig gyászolja Gábort barátja, akivel együtt megtámadták.

Sört bontott a fiatal barátja sírjánál, akit a 28-as villamoson gyilkoltak meg – nincs nap, hogy ne gondolna rá

Az önfeledt szülinapi ünneplés helyett Lakatos Márk (24) a temetőben látogatta meg legjobb barátja sírját emlékezésképpen. Pedig kora tavasszal Sz. Gábor (†25) még úgy tervezte, hogy Márk születésnapján együtt buliznak.

Április elején két hajléktalan bűnöző belekötött a 28-as villamoson a fiatalokba, és egyikük szíven szúrta Gábort, társa leütötte Márkot. A meggyilkolt fiú kiskutyája, Pepsi, megszökött: csak két nap múlva került elő. – Nincs nap, hogy ne gondolnék a legjobb barátomra, és arra, hogy a gyilkosa akár engem is megölhetett volna – mondta a Vasárnapi Blikknek Márk. – Azóta nem ültem a 28-as villamoson, pedig az visz ki az Újköztemetőbe, de én inkább buszra szálltam, és kerülővel mentem el Gábor temetésére.

Gábor és Márk ugyanazon a szórakozóhelyen dolgozott, ott barátkoztak össze. Márk hamarosan visszamehet dolgozni a régi munkahelyére, de mint mondja, már semmi sem lesz a régi. A járvány kitörése előtt poharakat mosogatott, Gábor pedig pultos volt, délután négytől reggel hatig megállás nélkül hajtottak. Közben állandóan viccelődtek, nagyokat nevettek a kollégáikkal.

– Próbálok menekülni az emlékek elől, ami persze képtelenség – folytatta Márk. – Állandóan azon kattogok, ha este csak öt perccel később indulunk el a villamoshoz, akkor Gábor még ma is élne. Még mindig sajog az ütés helye, amit a rám támadó hajléktalantól kaptam. De még így is én jártam jobban, mert életben maradtam. Csak abban bízom, hogy a gyilkost élete végéig börtönbe zárják... A szülinapomon ünneplés helyett kimentem Gábor sírjához, a megivott üveg sört az ő emlékének ajánlottam.

Gábor kutyájának, Pepsinek sorsa megnyugtató módon rendeződött. Az elhunyt fiú volt barátnője több mint fél éve Hollandiában él, ott érte utol a tragédia híre.

– Hallottam, hogy Pepsit a fél ország kereste. Miután megkerült, elhatároztam, hogy magamhoz veszem, de a koronavírus-járvány miatt nem jöhettem haza érte – mesélte a Vasárnapi Blikknek Horváth Anna. – Átmenetileg a barátnőm vigyázott a kiskutyára. Pepsi hetekig nagyon nyugtalan volt, kereste a gazdáját, de amint megnyílt a határ, elhozták hozzám, Hollandiába. Pepsi az első napokban zavartan viselkedett, nem tudta, hol van, mi történt vele. Esténként mindig felriadt, de már megnyugodott. Állandóan a sarkamban jár, ha sétálni viszem, akkor sem távolodik el tőlem. Úgy tervezem, egy hónap múlva hazamegyek Budapestre, akkor Pepsivel együtt kimegyünk Gabihoz a temetőbe, és viszek egy csokor virágot a sírjára.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.