Az Európai Adatújságírói Hálózat közleménye szerint az elmúlt ötven évben 4 Celsius-fokot nőtt az átlaghőmérséklet a magyar fővárosban, ezzel pedig Riga mögött a második helyen áll.

Iszonyatos mértékben nő Budapest átlaghőmérséklete

Fotó: Pixabay

Több mint százezer európai település ötvenévi adatai azt mutatják, hogy szinte mindenütt egyre melegebbé vált az időjárás, átlagosan több mint 2 fokkal, de több helyen az emelkedés elérte az 5 fokot. Mindössze hetvenhárom olyan települést találtak, ahol csökkent a hőmérséklet, de ezeken a helyeken is csak mindössze néhány tized fokkal – írja a player.hu.

Szinte hihetetlen, de Magyarország az éghajlatváltozás valószínűsíthető következményeit tekintve Európa egyik legsérülékenyebb országa. Fővárosunk helyzetét ráadásul súlyosbítja, hogy az elmúlt évtizedekben igyekeztek szinte minden talpalatnyi zöldet beépíteni utakkal, lakóparkokkal, bevásárlóközpontokkal, irodaházakkal, benzinkutakkal, egyre kevesebb az árnyékot adó zöldterület.

Indirekt

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Várható volt. Az erőltetett beépítés, a térkövezés mind ebbe az irányba hat. Ezért (is) kellene békén hagyni a Városligetet (meg a Népligetet is)...
simmering73
1987 óta 2,1 fokot emelkedett az átlaghőmérséklet Budapesten, Pestszentlőrinc térségében. Ezt inkább a városi hősziget jelenségnek tudnám be, mint a globális felmelegedés hatásának. Az utolsó mondatnál a lényeg.
Nessy
Még pár betonépület, stadion, a még meglévő zöld terület letérkövezve, és megelőzzük Rigát! Elsők leszünk, mert Magyarország jobban teljesít!
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.