A Koncertblog szúrta ki, hogy van, amit csak a Tancskapda tehet meg. Már egy korábbi cikkükben is írtak arról, hogy a Tankcsapda autós koncertekre készül. Az nem derült ki akkor, ez szabályos-e, a Tankcsapda mégis megtarthatta azt, amit másnak nem engedtek.

Lex Tankcsapda: a személyre szabott rendeletek elérték a zeneipart is

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ezen a hétvégén az egyik péntek este Debrecenben volt, a másikat szombat este Székesfehérváron tartották. A héten megjelent egy kormányrendelet, melyből kiderült: ezen a hétvégén, de csak ezen a hétvégén lehet autós koncerteket tartani – vagyis nagyjából senki nem tarthat ilyet a Tankcsapdán kívül.

Péntek este Péter Szabó Szilvia, a korábbi Nox együttes énekesnője ezt írta ki a Facebook-oldalára:

Drága Mindenki! A következő sorokat nem vitaindítónak szánom, hanem egy kis magyarázatnak és nagyon köszönöm, ha végigolvassátok. Az elmúlt időszakban több ízben említettem, hogy meglepetéssel készülünk Nektek. Két hónappal ezelőtt megálmodtunk és kitaláltunk egy lehetséges, maximálisan biztonságos utat arra nézve, hogy a mostani helyzetben ne maradjatok koncertek nélkül, és mi is zenélhessünk végre. Több állomásos autós koncerteket szerettünk volna csinálni! Szinte már minden startra készen állt. A helyszínek, a technika a reklám, az engedélyek! Ma reggel viszont sajnos hatályba lépett egy kormányrendelet, mely előtt értetlenül állunk! Ennek a kormányrendeletnek az értelmében mi nem csinálhatjuk meg ezeket a koncerteket, és sajnos hétfőtől tiltva is lesznek az ilyen jellegű zenés rendezvények is! Szomorú szívvel reméljük, hogy ez csak valami félreértés, vagy tévedés, hiszen hetek óta dolgozunk valamin, ami biztonságos lenne a vírusra nézve, minden óvintézkedést, jogszabályt maximálisan betartva, hogy végre újra együtt lehessünk. Hirtelen lett tilos, ami eddig nem volt az! Nagyon fáj most a lelkem, de abban szeretnélek biztosítani benneteket, hogy veletek vagyok és minden idén elmaradt koncertet, szeretetet és energiát be fogunk pótolni amint lehet. A Tankcsapdának pedig őszintén kívánok nagyon jó bulit ma és holnap estére! Ölellek Benneteket! Béke és szeretet!

Megkérdezték Péter Szabó Szilvia menedzserét, Völgyesi Györgyöt, hogy pontosan milyen engedélyeik voltak, milyen hatóság adta ki ezeket. Kiderült, hogy ők egy ötállomásos autóskoncert-sorozatot terveztek, sőt szerveztek meg egy rendezvény- és fesztiválszervező céggel együttműködve, minden óvintézkedést és szabályt betartva. Az engedélyeket pedig az utóbbi cég szerezte be, például a katasztrófavédelemtől, rendőrségtől. Tehát eddig semmi jogi akadálya nem volt az autós koncerteknek, ám ezt a héten kiadott kormányrendelet amellett, hogy engedélyezte, egyből meg is tiltotta, ami fölülírta a Péter Szabó Szilviáék által kapott engedélyeket.

Mint Völgyesi György elmondta, az énekesnő által közzétett poszt nem mást, csupán azt a célt szolgálta, hogy magyarázatot adjon a rajongóinak, miszerint a beígért meglepetés és bejelentés pont egy autóskoncert-sorozat lett volna, amit sajnálatos módon idő előtt betiltott a kormány. Így sajnos nem tud eleget tenni az ígéretének.

UPDATE: Völgyesi György menedzser annyi pontosítást kért, hogy az engedélyek beszerzése folyamatban volt.

Koncertblog

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@division: 16:12 Hallottam egy pár számát és ezeknek a szövegét is, ennek alapján elég nehezen elképzelhető a Fideszhez való kötöttsége... de akkor sem találok magyarázatot arra, hogy van akinek engedélyezett és van akinek nem. Biztosan kicsi a fantáziám, hogy semmi értelmes magyarázatot nem találok erre!
division
@szegfue: Majd kiderül valami értelmes magyarázat, én sem tudom.
szegfue
@division: Óóóóóó! Fújd fel! Azt hittem Te tudsz valamit!
szegfue
@division: 14:30 Ez a minimum, hogy én is tudjam a történetet:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.