Március elején érkezett Magyarországra a koronavírus. Az  operatív törzs keddi tájékoztatón kiderült: a január-februárban influenzára tesztelt betegek mintáiból több mint ezer mintán a koronavírus-tesztet is el tudták végezni, ezek nem mutatták a koronavírus nyomait, az első ilyen pozitív teszt csak március 12-éről származik. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Origo beszámolója szerint elmondta, újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt öt idős, krónikus beteg, ezzel 532 főre emelkedett a meghaltak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak.

Müller Cecília arról is beszélt, a legkevesebb megbetegedés Békés megyében van, itt mindössze három fertőzött jut százezer lakosra. Mint mondta, a heti megoszlás mutatja meg legpontosabban a járványgörbét.

Március 4-én voltak az első megbetegedések Magyarországon – emlékeztetett a tisztifőorvos, hozzátéve: innentől a 15. héten volt a tetőzés, azóta folyamatos a csökkenés, most a 22. héten vagyunk.

A megbetegedésekhez nagyon hasonló a meghaltak grafikonja is: itt a 16. héten volt a tetőzés, azóta jelentősen csökkent a számuk, a 22. héten 35 fő hunyt el összesen.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az influenzaszezon közepén jelent meg nálunk a koronavírus-járvány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában

több mint ezer mintát vizsgáltak akkor, és ezek közül csak egy koronavírus-pozitív minta volt.

Többen kérdezték, mikor jöhetett be Magyarországra a vírus, az említett vizsgálat arról tanúskodik, hogy nagy valószínűséggel valóban március elején, az első megbetegedés felismerésekor jutott be hozzánk – ismertette Müller Cecília.

Forrás: Origo, Portfolio

Címlapkép: MTI/Komka Péter

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: Nos...rávilágítanék pár buktatóra az érvelésedben...Igaz az influenza ellen van vakcína,mégis minden évben a korona áldozatainak 3-4-szeresét viszi el!! Azért miért nem hisztiznek a politikusok??? Sokkal veszélyesebb mint ez, mégis a kutyát nem érdekelte ilyen szinten,mint amit a covid miatt csináltak...és sajna mióta világ a világ...mindig az öregek,gyengék estek áldozatul a járványoknak először!!! Továbbá a SOTE vizsgálata kimutatta, semmiféle "óriási" járvány nincs...én a 8200 tesztből 2 pozitív eredményt nem nevezném annak!!!És visszakérdezek...honnan tudod hogy az elhunytak a coronától haltak meg???mind súlyos beteg volt...bármikor,bármitől bekövetkezhetett volna...Ja...és "mengele" miklós megtiltotta a boncolásokat!! tehát...pusztán az áldozatok száma alapján../világszerte/...egy gyenge influenza járványnak sem felel meg...2014-ben a flu járványben itthon csak februárban kb 5000 ember halt meg...ha azt akkor így közlik,mit csináltatok volna...inkubátorba költöztök???
division
@Pálinkás Pál: Te virológus vagy amúgy? Esetleg immunológus, vagy bármi hasonló?
legott
Nem, igaz, én már februárban átestem rajta !!!

Van egy olyan tulajdonságom, hogy az influenzajárvány előtt pár nappal pár nap alatt lecsengő enyhébb megfázásos tüneteket produkálok (nulla gyógyszer!), így, amire jön a járvány, én már védve vagyok. Épp ezért, eddig SOHA nem voltam influenzás.
Februárban kicsit komolyabbak (szokatlanul komolyabbak ! bélproblémák) voltak a tünetek (kellet vennem neo citránt, bakd meg!), de csak pár napig tartott az is.
Szóval, nem igaz, hogy márciusban jelent meg a vírus Magyarországon - már februárban itt volt !!!
kokopelli
Helyre rakták az öreget,és kihúzta a Joker lapot,hogy mindenki ellenem van!Nincs olyan kormány középeuró-
pában,aki az ilyen dolgot politikailag akar kihasználni! Az eredeti nyelvet hallgatva úgy vagdalkozik,mint egy
sértődött megnemértett "csodadoktor"! Nincs egyedül! Sajnos!
Pálinkás Pál
@division: Nem...csak tudom értelmezni az adatokat,amik teljesen nyilvánosak...és nem hagyom megvezetni magam,.
division
@legott: Nem leszel védett soha influenza ellen, mivel a vírus mutálódik, az oltás meg max. fél évig véd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.