Az ellenzéki képviselő szerint egyes vélemények szerint erre a döntésre csupán azért volt szükség, mert egy későbbi döntést igyekezett előkészíteni a kormány.

MSZP: Sokakban felmerült, hogy csak trükk volt a kórházi ágyat felszabadítása, és a betegek hazaküldése

Varga László (MSZP) arról beszélt, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének döntése alapján a 60 ezer kórházi ágy 60 százalékát alkalmassá kellett tenni a koronavírus fertőzöttjeinek ellátására. Ez a döntés ezreket érintő felháborító eseteket eredményezett – mutatott rá az ellenzéki képviselő, aki arról is beszélt: sokakban felmerült, egy későbbi döntés előkészítése zajlik, és az ágyak jelentős részét megszüntetik majd a járvány elmúltával.

Kitért a Miskolci Semmelweis tagkórházra is, és azt firtatta, visszaállítják-e eredeti funkcióit, és a szülészeti, nőgyógyászati osztályt megfelelően működtetik-e majd?

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: a miskolci és megyei szülészetek közel fél milliárdos támogatást kaptak, a teljes kórházi fejlesztés 10 milliárdos nagyságrendű volt. Közölte: a kormány fontosnak tartja, hogy Miskolcon és a Borsod megyében minél színvonalasabb és családbarát szülészetek legyenek.

Kitért arra is: most a járványügyi készültség mellett az egészségügy újraindításra a fő feladat, ez a fokozatosság jegyében, immár a harmadik ütemben zajlik.

Koronavírusos betegeknek elkülönített ágyak harmadát már felszabadították, a korábban elhalasztott műtétek is ütemezhetők, és újraindultak a szűrővizsgálatok.

Megjegyezte: megoszlanak a vélemények, lesz-e második hulláma a járványnak, de azt adott esetben felkészülten kell fogadni.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Illyés Tibor 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
namihami
Akkor igen, de most jön a ""felszabadulás"". A Vezér megadta az engedélyt, a zsilipek kinyilnak. A vírus már dörzsöli a markát.
Jól fognak jönni ezek, a most még, üres ágyak.
ómió
Egy-egy álmatlan éjszaka után minden efftárs delirál?
verőce21
A kis huncut maszopos, hogy rájött...!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.