Az egész világban durvult a helyzet.

Döbbenetes mértékben nőtt a családon belüli erőszakok száma a karantén ideje alatt

A világjárvány okozta karantén és a tartós bezártság a kapcsolatokra is erősen hatott, az utóbbi hónapokban drasztikusan megnőtt a családon belüli erőszakok száma.

A Patent egyesület jogásza, Spronz Júlia az ATV megkeresésére elmondta, folyamatosan futnak be hozzájuk a hívások, egyes időszakokban akár háromszor annyian is kértek tőlük segítséget. A szakember szerint nem a jó működő kapcsolatok válnak bántalmazóvá, hanem a kapcsolaton belüli meglévő problémák és konfliktusok fajulnak tettlegességig. Az egyesületet sokan azzal a kéréssel keresik fel, hogy segítsenek nekik elmenekülni otthonról.

A családon belüli erőszakról kevés hivatalos statisztika érhető el Magyarországon és rengeteg áldozat nem is mer segítségért fordulni. A belügyminisztérium adatai alapján havonta 33 esetet jelentenek átlagosan, azonban ez a szám márciusban másfélszeresére, 50-re növekedett.

A válások is hasonló tendenciát mutatnak: dr. Sass Rita családjogász tapasztalatai szerint 15-20%-kal több az elindított válókereset. A járványt világszerte megsínylették a kapcsolatok: a karanténok és kijárási tilalmak enyhülésével párhuzamosan Kínában és Nagy-Britanniában is megugrott a válások száma.

Forrás: ATV/Blikk

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
namihami
Olajsanyának most is több, mint két hete lett volna. Ez se, most se sikerült. A bizonyítás (ezügyben is) még várat magára.
simmering73
Érdekes, mi egy hangos szó nélkül, nagy szeretetben vészeltük át a karantént a feleségemmel. Biztosan mi nem vagyunk normálisak.
SystemError
A sok őszinte kapcsolat no meg a szociális jólét, amiben külön nem lehet megélni.
ómió
"Haladóilag" még mindig nem sikerült szétverni a családot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.