A kormányinfón elárulták, mik a következő lépések.

Hamarosan ugyanúgy járhatunk kikapcsolódni, mint régen – itt vannak a nyitás részletei és időpontja

Június közepétől kisebb változtatásokkal ugyan, de visszatér minden a rendes kerékvágásba. A járvány kezdetén sokat hallhattuk, hogy az életünk már nem lesz olyan, mint korábban. A csütörtöki Kormányinfón elhangzottak ezt részben alá is támasztották.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy miként döntött a parlament az elmúlt napokban. A rendezvényekre vonatkozó korlátozás fennmarad, de az általános korlátozások, a színházak, mozik, fürdők zárva tartása megszűnik, ha június-16 án megszavazzák a veszélyhelyzet végét a parlamentben.

Mivel augusztus közepéig tömegrendezvényt, így fesztiválokat és koncerteket továbbra is tilos tartani, ezért engedélyezték az autós koncerteket.

Bár a boltok nyitvatartása is kezd visszaállni a megszokottra, az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv továbbra sem szűnik meg.

Idős szeretteinket a veszélyhelyzet elmúltával se látogathatjuk majd a számukra fenntartott szociális intézményekben.

Kérdés azonban továbbra is, hogy a magyarok tudnak-e idén külföldön nyaralni és ha igen, akkor ezt milyen áron tehetik meg. Egy horvát tengerparti pihenésért cserébe a hazatérés után két hét hatósági karanténban kellene vonulnunk.

A kormány azon van, hogy megszüntesse ezt a helyzetet, de Horvátország mindenkivel megnyitotta határait, ahogy az olaszokkal is, ahol az egyik legnagyobb pusztítást végezte a vírus. Bár Horvátországban a fertőzöttek száma nagyon alacsony, de az olasz határ megnyitásával komoly kockázatot is vállaltak.

repülőtársaságok már felkészülten várják az utazni vágyókat, azonban csak szigorú szabályok betartásával választhatjuk a repülést. A Daily Mail szerint az ülések előtt elhelyezett prospektusok eltűnnek a gépekről, ahogy attól se kell félnünk, hogy a mellettünk ülőtől nem fogunk elférni. Minden eladott ülés mellett egy széket kihagynak.

A Wizz Air korábban arról tájékoztatta lapunkat, hogy minden utasnak és a személyzetnek is kötelező lesz az arcmaszk használata a fedélzeten, valamint mindenki számára fertőtlenítő törlőkendőt is biztosítanak. Emellett arra kérik az utasokat, hogy a gépen vásárolt termékeket bankkártyával fizessék ki.

Érdemes a választott légitársaság honlapján érdeklődni, hogy mennyi poggyászt vihetünk fel a gépre. A cégek törekednek arra, hogy ne sok holmit préseljünk össze a gép légterében, így kevesebb táska tud majd érintkezni.

A maszk viselés bár még mindig kérdéses egy biztos: a repülőkön kötelező lesz a viselésük. A légiutas kísérők is maszkban, kesztyűben és arcot takaró plexit viselve fognak segíteni rajtunk az utazások során.

Szerda este indult újra a fővárosi mozis szezon a Westend Drive-In Cinemában. A még mindig fennálló járványveszély miatt mindenki egy autó biztonságából nézhette a kultklasszikusokat. A nyitó előadáson A nagy Lebowski című megunhatatlan kedvencet nézhették végig, majd a következő napokon olyan mesterművek érkeznek, mint az Amerikai szépség, a Joker, a Grease és a Vissza a jövőbe.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.