A második hullám azért nem lesz durvább, mert fel tudunk rá készülni.

Ilyen lesz, amikor a vírus második hulláma támad

Október-november környékén jöhet a járvány második hulláma, ez azonban nem lesz nagyobb, mint az első – mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla szerint akkor már nem lesz szükség a tavaszihoz hasonló, szigorú korlátozó intézkedésekre, a nyár pedig – ha folyamatosan figyelemmel kísérik a megbetegedéseket – biztonságban telhet.

Az elszigetelt esetek valószínűsége adott – fogalmazott Merkely Béla –, miután most is látni ezekre példát idősotthonokban, ápolási és pszichiátriai osztályokon, azonban a második hullám nem ezt jelenti, hanem azt, hogy a közösségi térben emelkednek meg jelentősen a megbetegedések. Az előzetes becslések szerint ezekre októberben, novemberben lehet számítani, de meglátása szerint nem lehet majd nagyobb, mint az első volt.

Ennek legfőbb oka, hogy az első hullám esetében nem állítottak „őrszemeket”, vagyis Európa nem figyelte és nem tesztelte a lakosságát, sem pedig a beutazókat. Most nyáron azonban folyamatosak lesznek a szűrések a kórházakban, egyetemeken, ahogyan a Nemzeti Népegészségügyi Központban is, figyelve, hogy hol alakulnak ki gócpontok.

(infostart.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.