A Viking Sigyn tavaly a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász felháborítónak és kegyeletsértőnek tartja, hogy a Hableány sétahajót felborító Viking Sigyn szállodahajó üzemeltetője senkinek semmilyen kártérítést nem folyósított egy év alatt.

A jogász szombaton az M1-en azt mondta, szerinte egyértelmű, kié a felelősség, és mindenki láthatta a felvételeket, hogy mi történt. Úgy vélte, a Viking Sigyn hajóskapitánya több hajózási szabályt megszegett, nem tartott biztonságos oldaltávolságot és megsértette az előzési szabályokat. Hozzátette: az eljárásba újabb hajózási szakértőket vonnak még be.

Egy szakjogász szerint felháborító, hogy a Viking nem folyósított kártérítést

A Viking Sigyn szállodahajó tavaly május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast eltűntként tartanak nyilván.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amikor Szabó Tímea PM-es képviselő – teljesen jogosan – számon kérte Orbánt a Hableány tragédia kapcsán arról: miért falaz a lányának, Ráhelnek és Rogán Antalnak, akik anyagilag közvetlenül érdekeltek a túlzsúfolt dunai hajózásban, így felelősek 28 ember haláláért. Miért maszatolnak el bűnjeleket; miért tűnt el a Viking kapitányának telefonjáról több adat; miért festették át és engedték el az országból a nagy hajót? Miért van szabadlábon a kapitány? …akkor most hirtelen gyászolják a 28 elhunyt dél-koreai turistát. Eddig olyan nagyon nem jutott eszükbe. Szegény Orbán annyira zokon vette, hogy neki kérdésekre kellene válaszolnia, hogy inkább könnyfakasztóan annyit mondott. „Harminc éve teljesítek szolgálatot itt, a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam.” Hallgat. Pedig néhány Mátyás király-kódex megtelne abból, amit ezek művelnek a parlamentáris demokrácia jegyében tíz éve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
Magyarországon egy nagy horderejű baleset kivizsgálása hosszú ideig tart. Netán az elévülésig, kiváltképp ha Fideszes érdekeltség van benne, akkor akár az elévülésig is eltarthat. Netánt titkosíthatják is, vagy a nyomozás érdekeire hivatkozással hallgatnak róla.
Eladott Ország
@jesz: ma, 11:55☻ A magyar áldozatok, azért kapnak kevesebb kártérítést, mert a csutinak , Csath Magdolna és Boros Imre
munkásőr és D-8 -as SZT-tiszt, III/II-es ... ( közgazdászok) elmagyarázták a vízben fuldokló magyarok hozzáadott értéke kisebb, mint a dél-koreaiaké.
Józsipapa
Ki kell tiltani őket a Duna magyarországi szakaszáról azonnal !!!
jesz
@Eladott Ország: szomorú lettem, mert az utolsó szavaid mellbevágóak...
...de sajnos elképzelhető...
legott
Ez a magyar kormány, vagyis Orbán Viktor "érdeme". Orbán Viktor - "jó" diktátorhoz hasonlóan - szarik az emberekre, az emberi életekre.

Orbán Viktor egy gusztustalan féreg (akinek a csótányozás dicséret a férgekhez képest).
Eladott Ország
@jesz: A dél-koreai áldozatok hozzátartozói svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordulnak kártérítési igényükkel és kiverik a szart is a Rasi- Rogán párosból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.