A válságban a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat – jelentette ki Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton.

Az Orbán-család korábbi ügyvédjeként ismert Bajkai István az MTI-hez eljuttatott videofelvételen hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást "rengetett meg a járvány", sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe – mondta.

Orbán volt ügyvédje szerint a baloldal nem segít a válságban

Hozzátette: miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, számos adócsökkentést, bértámogatást biztosít a számukra, és lehetővé tette azt is, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használati díját is elengedjék az önkormányzatok, a "Gyurcsányék vezette" önkormányzat mégis "gátlástalan pénzbehajtásba" kezdett.

Kifejtette: a "gyurcsányista" Niedermüller Péter vezette kerületben a kormányrendelet ellenére behajtják a közterület-használati díjakat, pedig dönthettek volna úgy is, hogy ingyen biztosítják a teraszokat, a közterületet a vállalkozások számára.

"Gyurcsányék" azonban most is a sarcolást választották, nem pedig a vállalkozások támogatását – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy milliós nagyságrendben hajtják be a közterület-használati díjakat annak érdekében, hogy "saját zsebüket tömhessék tele".

Bajkai István közölte: a Fidesz tisztában van Belső-Erzsébetváros problémáival, és úgy gondolja, hogy a lakók, valamint a vállalkozások bevonásával kell a közterület-használat rendjét meghatározni. Helytelennek, sőt kifejezetten károsnak nevezte azt az önkormányzati magatartást, amikor a lakókat és a vállalkozásokat egymással szembe állítják, véleményüket nem kérik ki a közterület-használatról.

A bajban lehet megismerni a baloldal embertelenségét – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ma ugyanezt kellett mondania más fideszes politikusnak is

A válságban a baloldal nem védte meg a magyar emberek munkahelyeit, sőt a sorozatos adóemelésekkel és sanyargatásokkal még veszélyeztette is azokat – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton.

Halász János az MTI-hez eljuttatott videofelvételen úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány a magyar gazdaság idei növekedését is lefékezte, több ezer magyar vállalkozás és munkahely került veszélybe. Ilyenkor a kormány mindig válaszút előtt áll, hogyan kezelje a válságot – tette hozzá.

Kiemelte: a baloldal válságkezelése mindig "a pénzbehajtás, a sanyargatás és a megszorítás" volt.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Világosítsa már fel valaki ezt az agyhalott bigott fidesz hívőt, hogy a turizmuson és vendéglátáson kívül más ágazatok is padlóra kerültek! Máshonnan is elküldtek embereket minden támogatás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy az önkormányzatoktól csak elvettek, és elvesznek még évekig! Igaz, ebből majd támogatják a fideszes önkormányzatokat, szolidaritás címszó alatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Seggnyaló volt, seggnyaló lesz. Miért kellene odafigyelni rá ?
relatív
A gerinctelen, satnya emberek (?) gátlástalanságához nem fér kétség. Az önkormányzatok bevételeinek vészes elvétele manapság már a szükséges kiadásainak fedezetét jelenti.

Akik ezt a gondolkodás nélküli szemétséget elkövették, azt sem átallják, hogy az önkormányzatok ellen még uszítanak IS !!!

Mindezek a jelenségek egy velejéig romlott kis csoport garázdálkodásában jelenik meg a sorozatos gyűlöletkeltés, csoportok egymás elleni felbujtásában érzékelhető manapság.

Valamiféle szereptévesztésben van a mai vezetés, és oktalanul támad saját állampolgáraira !
Jozefina
Elég idióta ügyvéd, ha azt nem veszi észre, hogy orbán elvon az önkörmányzatoktól szinte minden forrást??? Valamiből az önkormányzatokat is működtetni kellene!!!
relatív
@Jozefina: Ezeknek véres a szemük a harc lázától - most IS ellenzékként viselkednek a magyar állampolgárokkal szemben (!) -, így mást sem látnak, csak a harci tüzet, és a tacepaojukra írt gonoszságaikat !
tudode
Ajajj feketevonat!
.
Akkor tekintsük meg, hogy ellenzékben, a mai kárpátok géniusza, és tsai úgy segítették 2006-tól a kormányt, hogy akinek ilyen ellenzéke vót, nincs szüksége ellenségre:
.
---- Orbán Viktor Bizottsági Meghallgatása 2006
.
www.youtube.com/watch?v=3cMoyq-zv6A&t=314s
.
Kormányon kettőezertíz előttíznek annak az ellenzéknek, akiknek legtöbbje, na nem papírból, kútfőből közvetítik a nép hangját, amelyre kofaszintű választ kapnak őfélesége szavait kántálva, hogy ennyivel többet "adnak" erre, arra amarra, akkor amiko előnyt élvez a parcium, miközben a fele ország épp hogy élDÖGÉL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.