Ujhelyi István (MSZP) javaslatai minden korábbi, a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat durván megnyirbáló ellenzéki kezdeményezésnél radikálisabban csökkentenék a magyaroknak járó uniós támogatásokat – közölte a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált a szocialista politikus szombati sajtótájékoztatójára, amelyet úgy értékelt: Ujhelyi István több ezer milliárd forinttal kisebb összeget javasol Magyarországnak, mint ami az Európai Bizottság nemrégiben ismertetett javaslatában szerepel. A bizottság javaslata egyébként ebben a formájában elfogadhatatlan Magyarországnak – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a szocialista EP-képviselő a magyar kis- és középvállalkozásokat sújtó radikális adóemelést kezdeményez, a magyar embereknek járó uniós támogatások felhasználásának céljait illetően pedig a hazai döntések helyett brüsszeli direktívákat javasol.

A "közvetlen brüsszeli források humbugjának" támogatásával pedig az uniós fejlesztési források jelentős hányadának, 97-98 százalékának elvesztését kockáztatja. Olyan dolgokat emleget uniós pénzből megvalósítandó célokként, amikre nem lehet uniós pénzt fordítani – jelentette ki Deutsch Tamás. Úgy fogalmazott: a bevándorláspárti erők számára Ujhelyi István javaslata korlátlan lehetőséget teremtene, hogy nyomást gyakorolhassanak Magyarországra a fejlesztési pénzek politikai indokok alapján történő megvonásával.

A Fidesz Ujhelyi István javaslatait "minden jóérzésű magyar ember érdekeinek védelmében" a lehető leghatározottabban elutasítja – közölte. Felszólította az MSZP-t, hogy tisztázza, "ezek a vállalhatatlan javaslatok" Ujhelyi István egyéni ötletei vagy a párt hivatalos álláspontjának kell tekinteni.

Deutsch Tamás hozzátette: abban bíznak, hogy a magyarországi ellenzék EP-képviselői nem a magyar emberek számára elfogadhatatlan, az uniós forrásokat csökkentő javaslatokkal fognak versenyezni egymással, hanem a Magyarországnak járó uniós források növelése érdekben fognak dolgozni.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tompika te ennyire hülye vagy, ennyire őszinte bevallottad, a támogatások 97-98 százalékának ellopását! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@lampa laz: a stadion beléptető rendszerek nagy szakértője. Szerintem egy igényesebb hajléktalanszállón be sem fogadnák éjszakára.
kokopelli
@Gyütt Mönt: ...csak akkor,ha a szállón az ő beléptetőkapui lennének üzemen kívűl??(;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.