Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot – jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK minden Balaton-parti településen ingyenes strandot jelölne ki

Arató Gergely szerint az átlagos magyar családoknak idén még nehezebb lesz eljutni a Balatonra, mint a korábbi években.

Azt mondta: sajtóinformációk alapján tavaly is már 300 ezer forintba került egy minden luxust nélkülöző balatoni nyaralás egy négyszemélyes család számára, de idén ez még drágább lesz.

Felmérések szerint tízből csak négy magyar család engedheti meg magának a balatoni nyaralást – jegyezte meg. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyre több szabadstrandot – köztük európai uniós forrásból felújítottakat – minősítenek át fizetőssé, és megjegyezte, hogy "rohamosan nő" a strandbelépők ára.

A Balaton "közös kincsünk", minden polgárnak lehetővé kell tenni, hogy hozzáférjen a tóhoz, hogy ott pihenhessen, nyaralhasson – emelte ki.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Régen a part nagy részét szabadon használhatták, úgy tudom, közvetlenül a partot nem lehetett az ingatlanokhoz kisajátítaniuk a tulajdonosoknak. A vállalati üdülőket pedig az oda beutaltak használhatták.
Most mindeni pénzért fürödhet, a sok magánterület nem használható, különösen, amit Mészáros-Orbán birtokol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Emlékszem, nyolc éves voltam (egy vonaton utaztam a felhőket nézve), amikor először feltettem a jó kérdést (az egész világon a legjobb kérdést - véletlenül).
Még a kérdést sem értettem, de feltettem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.