Európai uniós szinten is bőkezűnek tartja az elektromosautó-vásárlás magyar támogatást Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró.

A szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán emlékeztetett, hogy Magyarországon a támogatás sávos beosztású, a kisebb elektromos autók után maximum 2,5 millió forintos támogatást ad az állam.

A koronavírus-járvány miatt 20 millióval kevesebb autóeladással számolnak a gyártók a világpiacon. Az autóipari cégek emiatt gyárbezárások, komoly leépítések nélkül nem élik túl a következő éveket, a kormányok ezért vásárlást támogató módszerekkel próbálják stabilizálni a gyártók helyzetét – mondta.

Érdemes lehet állami támogatással elektromos autót venni

Hozzátette: a gyártóknak fontos, hogy a kis elektromos autókból minél többet adjanak el, mert ezekkel viszik le a flotta szén-dioxid-kibocsátását, így elkerülhetik, hogy az EU-nak milliárdokat kelljen fizetniük a kvóta túllépése miatt.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Aha persze. 10 milliótól indulnak, abból az állam fizet 2 millát, 8-at farzsebből bárki előhúz ebben az országban ugyebár végülis... gratulálok
ómió
Egy "haladó" kormány majd kiveti rájuk a környezetszennyezéshiány illetéket.
Jozefina
@Zsopiale: bárki nem, de vannak sokan, akik megengedhetik maguknak, illetve megengedik nekik!!! Az a "szűk holdudvar"!!!
legott
A városon belül oda-vissza 40-70 perccel tovább tart az utazás BKK-val, mint saját autóval.
Mesélj te faszarcú, mire használod fel a pluszban megszerzett 40-70 percet? Család, sport, bármi aktív shit?
(és mire nem használod fel, hogy nem az úton rohadsz a dugóban, hanem mondjuk norvégul tanulsz?)

Nagyon nagy az ökológiai lábnyomod, te büdös zsidó - aki nem hisz Jézusban, Isten fiában.
Nagy a baj !!!
legott
Gondolom ezzel a dumával kiestem a kosárból (megint), de leszarom.

Az igazat írtam!
Ha nem igaz, amit írtam, cáfold - jogod van hozzá!
Meg bírod cáfolni?...
Szerintem sem, mert túl keveset tudsz.
Ha túl sokat tudnál, akkor sem tudnád, de mivel keveset tudsz, így semmi esélyed.

Az ember, aki túl keveset tudott (ez pl. egy jó film - nevethetsz rajta a halálodig)
namihami
Egy dodzsem méretű villanyautó kb. kétszer annyiba kerül, mint egy normál benzines. Tehát, akinek van pénze, azt kell még támogatni, hiszen rászorul. Különben miből venne (második autónak) egy ilyet? Mert a kisautó, akinek telik rá, egyébként nem a család autója szerepét fogja betölteni. Az kell az asszonynak vagy a gyereknek. Ők pedig rászorulnak a támogatásra. Az elektromosság megtermelése, környezeti szempontokat figyelembe véve, sem nulla széndioxidot jelent.
@legott: @legott: A városon belüli tömegközlekedés tartHAT tovább is meg nem is. De pl. a metró vagy a buszsávval való buszozás biztos nem tart annyival tovább. A külső részeken pedig ez az idő, a külváros miatt is esetleges.
Tehát (a f@szarcommal egyetemben és bár nem vagyok zsidó, de ha lennék se érdekelne ebben az esetben), végül is az általad jelzett sportot nem biztos, hogy űzném a buszon, metrón. De pl. egy könyv vagy egy családtaggal való csevej (bocs, lehet, hogy ez ly---?) akár praktikus lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.