Ligeti Dávid, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársa példátlannak tartja a világtörténelemben a trianoni békeszerződést, mert nagyobb területet csatoltak el, mint amennyi megmaradt az anyaországnak.

5 percben minden, amit tudni érdemes:

A szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta: 1945 után az volt a politika, hogy inkább nem beszélnek a problémáról, mert ezt tekintették a stabilitás alapjának.

Száz évvel a békeszerződés aláírása után viszont ideje beszélni róla.

Szerinte fontos lenne tisztázni az utódállamokkal a közös ügyeket, mert akkor nemcsak sikeres Magyarországot, hanem sikeres Kárpát-medencét is lehetne építeni.

Szakértő: "példátlan" volt a trianoni diktátum

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem kellett volna nagyobb pofával hadat üzenni és a katonákat a vágóhídra küldeni, mint azt az anyagi és hadi képességeink és erőnk lehetővé tette. Akkor nem vette volna el a VESZTES (és hadüzenetet küldő) fél nagyobb részét a GYŐZTES (és megtámadott) fél. A pofa mérete nem mindig előny és nem mindig riasztja el a másikat. Egyszerűen házhoz rohantunk a lóf@szért. És azóta is szorongatjuk, ahelyett hogy elengednénk és belátnánk a saját hülyeségünket. Csak ezzel a ""szlogennel"" még mindig lehet egy réteget mozgósítani...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Mert a magyar politikusok példátlanul idióták - és nem csak akkor, hanem azóta is egész mostanáig.

Trianonkor, az ország kétharmadát, és a lakosság felét vesztette el (amúgy az elvesztett lakosság túlnyomó része, nemzetiségi vol, vagyis nem magyart !!!) az anyaország.
Most, a második Trianonkor - ami Orbán sírján fog domborulni -, több mint a felét vesztette el az anyaország (mind magyar).
Persze más értelemben, de a lényegét - a veszteség lényegét tekintve - ugyanúgy.

Magyarországon a tehetség, a tudás, a dolgos kezek, a jóravaló törekvés - szabadság, egyenlőség, testvériség - kizárva!
Tehetségtelen, romlott emberek valós teljesítmény nélkül, juthatnak előre. Milyen üzenete van ennek?
Orbán, egy rohadék gazember, aki képes tönkretenni egy egész országot (múltját, jelenét, jövőjét), a saját érdekében.
Ez Trianonhoz hasonlatos történelmi BŰN !!!
Eladott Ország
Engem egyenesen elborzaszt, amikor azt látom, hogy egy magát különlegesnek, küldetések beteljesítőjének öndefiniáló miniszterelnök állandóan harcokról, ütközetekről, csatákról, háborúkról pofázik, de a kibaszott győzelem soha nem jön el, mindig csak jövő idő, és soha nem derül ki, hogy pontosan ki(ke)t kell legyőzni, hol és miben ahhoz, hogy végre lefújják ezt a mérkőzésnek nevezett kínos vergődést. Milyen száz év magány, milyen győzelem? Itt én leginkább ezeréves frusztrációt látok és kóros önámítást, amit rögeszmés küldetéstudattal kompenzál a sztyeppék nagy harcosa. Nem tudom, hogy milyen győzelemre állunk ott, ahol ugyan nem lettünk német tartomány, török vilajet vagy szovjet tagköztársaság, cserébe lettünk német összeszerelőüzem, orosz és kínai hitelekben úszó gyarmat, sötét, félázsiai autokraták európai homokozója. Most is gyarmat vagyunk, csak német, orosz és kínai gyarmat, ahelyett, hogy szépen élnénk az Unió keretei között és a tőlük kapott pénzen nem térköveket és stadionokat építenénk, nem az oligarcháknak adnánk, hanem a munkahelyeket teremtenénk és nem üldöznénk el most már nem csak az okos fiataljainkat hanem a középkorúinkat is.
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/100858328_2569689913284085_2543056651426988032_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XhekvowXlQAAX-bD2EW&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=09dd5181c117f5586c5f072ff673a0ab&oe=5EF64301
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/100748958_2570446559875087_6981006032935845888_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vdlFEcPVjrIAX-kKQBw&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=01e14d2fec95eeab147711a8e8e435ad&oe=5EF8BC53
Egy közös ellenség több embert tart össze, mint egy közös barát.
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/101543714_2570218056564604_5918730581910224896_n.png?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=n8ERHZKX7nkAX_aS1qF&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=59b76d1cdcd51ea3288776bc39a169ba&oe=5EF8F245
Jozefina
Kit érdekel a mai szakértő??? 100 évvel ezelőtt kellett volna pampogni!!! Ma már késő és felesleges is!!!
namihami
@legott: @Eladott Ország: Ez eddig is és eztán is a ""mészárosok"" országa volt és lesz. Hogy az aktuális ""orbánnak"" mi a neve, az éppen úgy mellékes, mint a nemstrómanjaiké. A harc célja maga a kűzdés. Kűzdés minden olyan valaki és olyasmi ellen, ami a céljaik elé állhat.
Abban a pillanatban, hogy leállna az aktuális harcával, a mob azonnal rájönne, hogy nincs is ellenség. Pusztán a saját víziói ellen kell nap mint nap megharcolnia. És ezt a ""kövérjei, kósái, szijjártói, stb."" tisztán látják és amíg jól élnek belőle, addig táplálják a tüzet. Nem biztos, hogy igazam van, de meggyőződésem, hogy a slepp messze nem olyan hülye, mint ahogy előadja magát. Csak, mivel jól tudják, hogy a Főnök milyen könnyen teszi süllyesztőbe azt, akiről a legkisebb ellenállást is véli, inkább meghúzzák a hülyevagyok-kártyát.
Persze, azért néha sikerül egy Rezsibuzit is előhúzni a cilinderből. Ugyanez áll a határontúli kosztosaira is. Egy fideszes ismerősöm szerint nekem a határontúliak a vesszőparipáim. És (talán) igaza is lehet. Marhára unom, hogy idebenn egyre szegényebb a nép, miközben oda ömlenek a százmilliárdok és a helyi államvezetés röhög a hülye magyarokon, hogy mindezt fizetik. Persze, voksokért... És valahol ez is az egyik csatatér.
legott
@namihami: Feudalizmuson sem léptünk még túl!

Emlékszel még a képre, ahogy a kezüket tördelve vigyázzban álltak az alattvalók, miközben Mészáros Lőrinc evett?
nem dühöt éreztem, hanem szomorúságot.

Igen, a magyar ember mindent túlél - még Orbánt is túl fogja...
De milyen áron?!
De milyen áron?!
namihami
@legott: ""De milyen áron?!
De milyen áron?!"" Milyen jobboldali visongás volt, amikor a Kertész azt mondta, hogy a magyar cselédnép? Talán nem volt igaza?
Még néhány év (nem sok) és ha egy ""mészáros"" végigvonul a kárpótlási jegyen és liciten vett faluján, a falunépe kalaplevéve kell, hogy köszöntse (megsüvegelik). Ajánlatos lesz időben lekapni. És a ""ludasmatyiknak"" még a deres is előkerül a sufniból. Csak ezekre a ""döbrigijeinkre"" már nem a perzekútor, hanem a ""pintyérek"" fognak vigyázni. Még az egyszeri visszaverésre se, nemhogy a háromszorira se lesz esély. Az értelmesebbje, követve a Ludas Matyit, külországba fog menni, csak az már nem jön vissza. A jövő skype-nemzedéke. Amíg él a szülő, évente talán, ha meghal, már soha.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.