Az országos rendőrfőkapitány szerint "túlságosan biztos kézzel" ölnek a romák elleni támadások tettesei.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: legcsavar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gyulabors


Nyilatkozat

A Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei, Hajdú-Bihar Megyei, és Heves Megyei szervezetei az alábbi közös nyilatkozatot teszik közzé:

Mélységes megdöbbenéssel és a közbiztonságba-közrendbe vetett hitünkben csalatkozva értesültünk a szerda esti Tiszalöki gyilkos merényletről.
Azért mélységes a megdöbbenésünk, iszonyatunk és felháborodásunk, mert tegnap este Tiszalökön aljas módon sötétben bujkálva, messziről, lesből gyilkolva egy olyan édesapát, egyben kétunokás nagyapát végeztek ki, aki - azon túlmenően, hogy cigány, lakóhelyén közmegbecsülés tárgya volt - éjszakai műszakba indult dolgozni munkahelyére.
Dolgozni, értéket teremteni, adóbevételt termelni, ami az állampolgár hozzájárulása az Állam felé, hogy egyéb kötelezettségein túlmenően cserébe az Állam gondoskodjon az állampolgárairól - közöttük őróla is - és biztosítsa alapvető állampolgári jogait.
De Őt az Állam nem védte meg. Neki nem biztosította a legalapvetőbb emberi jogához, az élethez való jogát.
Ma, a harmadik évezred hajnalán, a felvilágosult, humanista Európa közepén.
Szégyen. De ezen túlmutat a történet.
Az állami bűnüldöző szervek lagymatag fellépése, tehetetlensége, szakmai hibái, meghozták eredmé-nyüket.
Koporsók képében.
Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, és most Tiszalökön. Felsőzsolcán csak a véletlennek és a gondos orvosoknak köszönhető hogy a meglőtt fiatalember fel fog épülni.
Nem tudjuk elfogadni a nyomozó hatóságok azon álságos feltételezéseit, hogy uzsoraügyletek állnak a háttérben. Több megyében, viszonylag azonos elkövetői módszerrel? Nevetséges.
Ha egyeseknek jól esett kimondatni a más szájával, hogy van cigánybűnözés, és van merszük Magyar-országon ma! szélsőséges félkatonai szervezete(ek)t masíroztatni, nekünk is fel kell emelni a szavun-kat,- mert alkotmánytisztelő civil jogvédőkként nekünk ez a fegyverünk, - és el kell mondanunk:

Igenis mindezen történések fényében úgy látjuk, hogy ma, a Magyar Köztársaságban a hatóságok tehe-tetlensége által bátorított, etnikai indíttatású, tudatos, cigányirtás folyik. Egyelőre még szórványosan.

De Tiszaeszláron már felemlegették az Auschwitz-i kemencéket is.
Mindezek visszaszorítása közös érdekünk. Minden józanul gondolkodó magyar állampolgárnak, lett légyen matyó, palóc, jász, vagy roma, urambocsá zsidó, akár Ö maga, vagy az apja, anyja, vagy vala-mely felmenője.
Ezért nyomatékosan kérjük a Magyar Államot, helyi hatóságain keresztül adja meg ami jár mindenki-nek : életbiztonságot közbiztonságot. Ne nyomravezetői díj kitűzésével tudja le a nyomozást, hanem fogja is el, és példásan büntesse meg az elkövetőket !
A vadászidényt ne lehessen cigányokra is kiterjeszteni, csak, mert egy vagy több „vadászgörény” el-mebetegségében példát akar statuálni, vagy csak csap egy jó balhét, a „hős masírozás után”.

Tiszalök, 2009 április 23

Balogh Mihály Oláh Csaba
RPM Sabolcs Szatmár Bereg Megyei Elnök RPM Heves Megyei Elnök

Sedenszki Imre Balogh Gusztáv
RPM BAZ Megyei elnökségi tag RPM Hajdú Bihar Megyei Elnök

xu
@gyulabors: Értem én ezt a nyilatkozatot! És ez pontosan ehhez a cikkhez passzol! De margóra megjegyezném, hogy a hatóságok tehetetlensége mindenkire kiterjed (francia diáklány, magyar kislányok, Cosma gyilkosa, ...).
Talán valami közös nyilatkozat kellene és összefogás. Mindenféle népcsoport vesse ki magából a gyilkosokat, bűnözőket (országhatároktól is függetlenül).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.