Akadozik az április elsejétől életbe lépett közmunkaprogram. A településeken kevés a munkalehetőség, ráadásul a megfelelő szerszámok és védőfelszerelés beszerzésére semmilyen támogatást nem kapnak. A szegényebb önkormányzatok ezt nem tudják kigazdálkodni ráadásul a közmunkások béreit, csak utólag fizeti ki nekik az állam.

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Proletar
@tsabeeka!

Igazad van.
Viszont a kistelepülések vannak a legnagyobb bajban.
Számukra a Svájci példa járható út.
Viszont, ebben az esetben keményen kell dolgozni kevés jövedelemért.
Szemléletbeli változásokra van szüksége a magyar társadalomnak.
Vissza kell állítani a munka becsületét!
tsabeeka
@Proletar: így már teljesen egyetértek :)
bigyibogyo
@oregpepe: a magyar termekig egyet ertek.
en ott tartok,h ha latom,h magyar visszatesze ma polcra. nem veletlen, rossz tapasztalatok. 2 engem nagyon felhaborito eset:
- zoldsegessel szemben a kofa dragabban adja a gyumolcost mint a zoldseges. a zoldseges fizeti az alkalmazottat, a helyseget es adozik (mindig adnak blokkot). a kofa semmit sem fizet, megis dragabb.
- aszem zoom.hu -s video volt, sajna mar nem tudom linkelni. tejuzemi cikk arrol,h miert olcsobb a kulfoldi tej mint a magyar. szamokra sem emlekszem teljes bizonyosaggal, de valami olyasmi volt,h a tejuzem 40 ft -ert veszi at a tejet a termelotol. kiderult a tejuzemrol,h ertekseit egyeni vasarlonak is. 120 ft /l -ert! ha megeri 40 ft -ert adni, miert adja 3* annyiert az egyszeru embernek?
ha magyar a termek durvan kiakarjak hasznalni a johiszemuseget es irrealis haszonkulccsal dolgoznak.
nah, ilyet en nem tamogatok!
nanena
Az én olvasatomban a közmunkáért kapott díjazás az elvtelen szociális segélyt válthatja ki. Vagyis munkáért fizetést.
Munka minden településen van, lehet szemetet összeszedni, gereblyézni, füvet nyírni, stb. Nem hiszem, hogy egy adott helyen az ehhez szükséges szerszámok nem állnak rendelkezésre. Hiszen sok helyen működik ez a rendszer. De az önkormányzati vezetők egy részének is könnyebb siránkozni és mindenhez állami segítséget várnak.
És azt senki se felejtse el, hogy a közmunka díjazása, a szociális segélyek a mi általunk befizetett adóforintokból kerülnek kifizetésre. Ha már ki kell fizetni, akkor ez ne elvtelenül történjen. Szépüljön az adott település, ne legyen szemét az út mentén, stb.
reallatas
A cikk felvetése tökéletesen igaz. Nincs keret a munkavégzés szerszázottságát tekintve. Az állam részéről már a sokadik eset, hogy be fogja lovakat, a kocsit pedig elfelejti rá akasztani.Tehát a bürokrácia szintjén már megvan az út a munkához, a kikövezését oldja meg a sok leszegényedett, el lehetetlenített önkormányzat. Pl.-ul ott ahol sok a roma lakosság, s dolgoznának is ez frekventáltan kínos látencia. A roma vezérkar speciel miért nem foglalkozik eme kérdéssel, ennek utánna nézend? Csak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.