Hamarosan vége a tanévnek, a gyerekek szembesülnek osztályzataikkal. A Magyar Szülők Országos Egyesülete szerint gyakori, hogy rossz magaviselete miatt kap egyest a tanuló valamelyik tárgyból.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
xu
Régen behúzott a tanár a gyereknek. Remek volt! A magaviselete is rendben lett, sőt a tanulmányi eredménye is, mert helyére került az agya; hiszen ha az apjának eldicsekedett Tőle kapta a másikat. Egy alkalom és lerendeződött a konfliktus.
eutanazia
@xu: emlékszem ötödikes voltam, a fizika tanárnő adott egy karót, mert nem készültem. Otthon azt mondtam, hogy egy hülye picsa a tanárnő, és direkt rámszállt. Na kaptam két egyformát, soha többé nem szidtam tanárt és ennyi év távlatából hálás vagyok nekik a szigorért és amiért megpróbálták belémverni a tudást.
xu
@eutanazia: Ma is vannak módszerek, ha értelmes a tanár és partner a szülő!
Régóta ismertem egy szakiskolás gyereket, aki állandóan bukdácsolt. Egyszer én lettem az osztályfőnöke, már a szakképző évfolyamon egy 45 fős induló osztályban. Ha lesz kedvem elküldöm a 6 cm vastag dossziét a Hillernek, ami csak a levelezést tartalmazza, amit én írtam sk. (a titkárság csak kézbesítette) nem egész 10 havi 6000 forint bruttóért. Ehhez tudni kell: ha egy nap (mondjuk: ünnep) elmarad, akkor azon a héten nem kapsz 1 órai adminisztrációt és teljes ofő. pótlékot, csupán, annak 80 %-át! Ha valamilyen tanóra elmarad (mondjuk: sportnap), akkor a túlórákból fedezik, vagyis lenyelik a túlóráidat és a helyettesítéseket)!
Ezeket a finomságokat senki sem tudja; sőt azt sem, hogy a tanárok heti munkaideje minimum: 2x22=44 óra!
xu
folytatás: Észre vettem, hogy ez a gyerek "gázozik"! Ami azt jelenti, hogy öngyújtó PB-gázt szipákol. Megkérdeztem az ehhez értő szakembert, aki elmesélte ennek hatásait és veszélyeit (lényege, hogy a gáz az agy oxigén ellátását gázolja és narkotikus állapotokat idéz elő). Felvettem az édesanyjával a kapcsolatot (törvényellenesen, mert ezt én nem közölhetem a szülővel; vagyis titok, hogy a gyerek "drogozik"). Abban az esztendőben a gyerek 6-7 tananyagegységből megbukott. A javítóvizsgára nagyjából regenerálódott az agya és a 2. évfolyamba lépett.
xu
folytatás: A 2. évfolyam első félévének első felében is bukdácsolt. Ekkor kitaláltam, hogy az édesanyja kérdezze ki tőle a tananyagot 3x (19 éves a gyerek; későn érő típus). Ettől kezdve jeles és jó eredményeket ért el! Megjegyzem, hogy anyukája kérte: ne írogassak hivatalos leveleket, mert akkor családi botrány van. Azóta ímélen kommunikálunk! Ez a diák azóta kapott egy közepes osztályzatot (mindig beíratja az eredményeit az ellenőrző könyvecskéjébe és minden fontos információt is): azt mondta Nekem, hogy "Tanár úr! Nem tudom, hogy mit fog szólni anyu ehhez a 3-ashoz".
Ma ezek a módszerek vannak és működnek is; csak az a baj, hogy ennek gyakorlását szándékosan gátolják, mert sokkal népszerűbb az agresszióról cseverészni!
A mai gyerekek sosem agresszívak azzal a tanárral szemben, akire fel tudnak nézni viselkedése, öltözködése (bár erre nem mindenkinek van tehetsége pénzt fordítani), emberi tulajdonságai és tudása alapján.
Nekem bárki bármit mond, tudom, hogy a gyerekek, az emberek alapjaiban nem rosszak; csak rá kell tapintani mindenkinél arra ami jóvá teszi Őket!
eutanazia
@xu: Te legalább elértél valamit. De a mostani rendszer szart sem ér.......A lassan már a szülő sem fegyelmezheti a gyerekét. Bár nálunk sem volt divat, életemben 2x kaptam apámtól, egyszer amit leírtam utána pedig azért mert 14 évesen nem mentem haza este 8-ra. Úgy gondolom néha hasznos egy időben adott pofon, igaz nekem soha nem kellett a lányaimat megütnöm. Viszont ne várjuk el, hogy csak az iskolában neveljék a gyerekeinket, az elsősorban a szülők feladata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.