Ha a háziasszony elkezd takarítani, először körülnéz milyen tisztítószerek találhatók a mosogató alatt, persze, a tisztaságmániás tudja, miből gazdálkodik, max. leellenőrzi a mennyiségeket, a finnyásabbja - mert ugye a mocsokhoz nem ér - gumikesztyűt húz, és úgy kezd suvickolni. Június 7-én, az EP választások végeredményének fényében kijelenthetjük, hogy a magyarok elkezdtek takarítani! Még azok is hozzájárultak a porcicák felszámolásához, akik az urnák közelébe sem mentek.

2008 márciusában, a vizitdíjas népszavazás kapcsán Horn Gábor - miközben a választási sikertelenséget Gyurcsány Ferenc a tévében együgyűen értékelte - csak úgy vicces vidáman odavette Kóka Jánosnak, hogy: „ - Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába! Valljuk be...”. Mit nem adtam volna azért, ha tegnap este Gyurcsányéknál a nappaliban tévézhetek...

Aztán itt még egy gyöngysor Dér Zsuzsanna (MSZP), napirend előtt parlamenti felszólalásából (2008 február): „Nagyon kérem azokat, akik pénzelik a Kossuth téren tüntetőket, akik szervezik a felutaztatásukat, akik szponzorálják a vasutassztrájkban részt vevőket, nagyon-nagyon sürgősen parancsolják vissza a palackot a szellembe, a szellemet a palackba, köszönöm szépen...” Most aztán tényleg nem tudom, melyik bújt elő, de nagyot pukkant, ha csak a távolmaradók számát vesszük is figyelembe.

Bár teljesen egyértelmű és konkrét szám a Jobbik 3, a  Fidesz 14, az MSzP 4, az MDF 1 mandátuma, 2009 június hetedikén, mégsem vesztesei és nyertesi vannak az EP választásoknak. Hiába a nagy csinnadratta. A pezsgőbontók mind fáradt, avítt, táskásszemű, semmitmondó - bepállott, pergamenszínű, vagy kéjes arcok.

Az üzenet az, hogy nagy a piszok és már folyik ki a (tisztelt) házból. Úgyhogy takarítani kell! Azt persze nem várhatjuk meg (tétlenül!), hogy egyesek kromofággal mossanak fel, míg van lightosabb súrolószer is. Akik a tegnap seprűt, porszívót, porrongyot, partvist, lúdszárnyat, súrlókefét, felmosót, T-fát, bobmerlit fogtak, és langyos vízzel - ecettel, lúggal, alkalomadtán sósborszesszel, háztartási benzinnel kezdtek takarítani, azok, kérem, adjanak, kézfej és bőrápolási tanácsokat, meg gumikesztyű lelőhelyek címét osszák meg a takarítani vágyó de rá nem érő szkeptikusokkal, hogy csak elkezdeni nehéz. Aztán talán meg befejezni... de az már egy másik háztartásmenedzseri tanfolyam története...

(A szerző a Médiaröntgen felelős szerkesztője)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gyulabors
Ha minden így megy tovább, a szélsőjobboldal további térnyerése várható. Én nem tartom baloldalnak sem a jelenlegi MSZP. –t sem pedig az SZDSZ. –t! Az, hogy valamely párt parlamenti frakciójában, többségben vannak a volt kommunista pártfunkcionáriusok, nem a baloldaliság mértékegysége. De ez a helyzet, 2009-ben még mindig. Az MSZP-t ugyanaz érte utol, mint a német szociáldemokrata pártot.
• Nincs funkciója az alapvetően alkalmazotti bázison felépülő liberális balközép pártnak.
• Egyfajta tradíciót megtestesíthetnek, esetleg megmaradhatnak kisebbségként. De nagyon sokáig nem fognak hatalomra kerülni.
Konzervatív korszak kezdődik Európában. A magukat alternatívának tételező balközép erők ugyanis nem nyújtanak igazi alternatívát. Nem különböznek eléggé, nem fejezik ki hagyományos bázisuknak az érdekeit, kultúráját, gesztusvilágát, szimbolikáját. Vereségre vannak ítélve.
Több oka van annak, hogy nálunk nincsen baloldal.
• Az egyik az, hogy a hagyományos proletariátus átalakult. Ma sincs kevesebb proletár, mint bármikor a kapitalizmus történetében, de szociografikusan, emberföldrajzilag, ideológiai tekintetben megváltozott. Az alapviszony fennáll, de a proletariátus nem lé-tezik mint politikai entitás. "A szervezett munkás", "az osztályöntudatos dolgozó", "vörös Csepel" vagy, a sokmilliós taglétszámú marxista pártok, militáns, óriási szak-szervezetek, munkásotthonok, sztrájktanyák, marxista szemináriumok, osztályharcos tömeglapok, kommunista avantgárd. Ennek vége van. Ilyen értelemben itt nincsen utánpótlás.
• Azoknak a fiataloknak az életformája, akik ennek a törékeny, marxista vagy anarchista baloldalnak bázisa lehetnek - nyugati személyes tapasztalataim alapján is mondhatom -, hasonlít a régebben "értelmiségnek" nevezett csoport életformájához. Nálunk még nincsenek sokan, pár ezren, de azért eltartanak egy radikális baloldali szubkultúrát.
A Jobbik azt mondja a szavazóknak, hogy itt
• rendetlenség van, és így és így kell rendet csinálni.
Az LMP pedig azt mondja,
• itt válság van, hanyatlás, nincs elég demokrácia. Tehát pont az ellenkezőjét mondja. Azt mondja, nincs elég szabadság, a Jobbik meg azt, hogy túl nagy szabadság van. Az LMP szabadságpátosza nekem alapvetően rokonszenves.
De sehol nem jobb a helyzet Európában. Mi olyan kampányon vagyunk túl, amikor
• az MSZP holtfáradt politikusai azt mondták, hogy újult erővel,
• Orbán Viktor azt mondta, elég abból, hogy nem én kormányzok.
• A Jobbik listavezetője pedig a zsidó férfiak péniszéről fantáziált az interneten.
Ez volt a nívó.
Mindenhol erősödik a nacionalizmus. Ez az öregedő, dekadens, kulturálisan hanyatló kontinens önkifejezése. Az újfasiszta fiatalok a rendszerváltás árvái. A mi szerencsétlen gyermekeink. Ők az új polgári középosztály elkószált, borzas, aranyos kölykei. Nem olyanok, amilyennek a balközép, szociálliberális sajtó szerint lenniük kellene.
1. Nem frusztrált tradicionalisták.
2. Nem sujtásos-vitézkötéses, népnemzeti tökfilkók.
3. Nem a verseny és "a tudásalapú társadalom" lúzerei.
4. Nem koldusszegény proligyerekek.
5. Nem vallásosak.
6. Nem múlt felé fordulók.
7. Nem antimodernisták.
8. Nem fogyasztásellenes puritánok.
9. Nem műveletlenek, sőt.
10. Nem tájékozatlanok.
Már amennyire bárki művelt vagy tájékozott a korai huszonegyedik század sötétjében. Ha lennének fülek, füleink a hallásra, akkor rádöbbenhetnénk, hogy a szegény náci gyermekeink szólnak hozzánk, a rendszerváltás nemzedékéhez. Beszélnek hozzánk, és mi nem halljuk őket, nem figyelünk, nem vesszük észre, hogy nem jókedvükben lettek ők félig-meddig, úgy-ahogy neonácik, újfasiszták.
xu
Már másik hírnél kommenteztem Neked! Olvasd el légy szi és ne pufogtassál luftballmokat, mint Ildikó anyánk!
polivinilclorid
Komolyan gondoljátok,hogy azokat nyudijasokat,vagy azok csemetéit,akik még most is élvezik a kom. párttól kapott előnyöket-had ne soroljam-meglehet győzni!?Ők csak maguknak akarnak jót,megszokták és gyülölik a változást.
xu
@polivinilclorid: Tökéletesen igazad van! Ez segíti Őket - maguk mellett - a 14 %-hoz! De már öregek és az idő múlásával lehunyják a szemüket! Ezért hozna nagyobb sikert egy előre hozott választás! De ez a sok hülye nem ismeri fel! A szavazásra már karonfogva kísérik be java részüket!
Vera1944
xu ami a fenti irásodat illeti tökéletesen bemutatkoztál. Te is lenézed az öregeket lehülyézed. Talán tükörbe nézhetnél mert ilyen ostoba buta sehovasemvisz hozzászólást ritkán olvasok. Müvelődjél a csetelés helyett! Vera
xu
@Vera1944: Meg kellene érteni, hogy kiről írtam és mire válaszoltam! Nem az öregeket hülyéztem le, csak azokat, akik belesodortak minket ebbe a 7 éve tartó nyomorba döntésbe. Bizony az aktivisták elvonszolták a nyugdíjasok azon részét a szavazó fülkékhez, akik MSZP-s bázisok voltak. Tudom a fiatalok nem mennek szavazni, az öregeknek pedig - sok esetben - már "semmi sem drága".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.