Húsz éve halt meg Kádár János, 1956 és 1989 közötti időszak meghatárorozó személyiségű politikusa.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gondolkodo
Nagy része volt abban, hogy Magyarország volt a tábor legvidámabb barakkja.
( Azt mondják és elhiszem, hogy most Obama az USA legvidámabb Barack-ja!)
A szocialista tábor több országában mi már egy kicsit nyugat voltunk. Még azok szemében is, akik azóta már lehagytak minket. Hála mostani politikusainknak, akik megerőszakolták a gengszterváltást!
ugyeugye
@gondolkodo: "Nagy része volt abban, hogy Magyarország volt a tábor legvidámabb barakkja."- ez nem Csermanektől függött. hanem a nagyhatalmaktól.

mindig vannak, akik nosztalgiáznak a régi idők után. én kisgyerekként éltem meg. utáltam a sok elfojtott mondatot. hogy éreztem a félelmet, ki hall meg valamit. aput be akarták szervezni a pártba, nem akart belépni. emiatt nem tudott állást változtatni, mert mindig odaszóltak fentről, ahová ment... a többit meg hagyjuk. de ha valakinek ez szép idő volt, én elfogadom.
gondolkodo
@ugyeugye: Nem nosztalgiázom, de volt, ami akkor jobban ment.
Gondolok itt a szociális hálóra. Kádár elég nyíltan fogalmazott, mikor mondta: kereshetnénk többet is, de akkor nem jutna a szoc. kiadásokra. Most nem mondják, de nem futja sem a gyerekek foglalkoztatására, (nem munka! -szakkör, tábor stb.) sem az egészségügyre. Akkor nagy volt az államadósság, most óriási.
Nincs hajlamom a nosztalgiára, nem kívánom egészében vissza, emlékszem a rosszra is ('56 után a hajnali letartóztatások, még a '60-as évek végén engem is megbüntettek politikai vicc elmondásáért), de úgy kerek a világ, ha az ember a jót sem feledi.
Akkor az embereket a távoli jövő (a szocializmus felépítése, majd a kommunista társadalom megvalósítása) lefestésével vezették félre az embereket -nagy többségüket lehetett is-, most minden csak "majd jövőre" és annak is az ellenkezője válik be.
Garnela
@ugyeugye: Én is kisgyerekként éltem meg...meg nagygyerekként, meg főiskolásként, meg pedagógusként..épp gyesen voltam a rendszerváltás idején..és mit ne mondjak...nem lett jobb. Gondolkodó minden szavával egyetértek.
ugyeugye
@gondolkodo: hát engem nem. én nem a múltban és nem a jövőben élek, hanem most. a jelenben. viszont mi megterveztük a saját jövőnket és dolgozunk rajta, mert ebben az országban egy hétre nem tervez előre a kormány, nemhogy évekre, netán évtizedekre. rólam ne gondoskodjon az állam. viszont én se kaarok olyanokról, akik nem érdemlik meg azt.

ja és azt se felejtsük el, hogy mi egy porszem ország vagyunk a világgazdaságban, és nagyon más volt akkor a környezet.
antjud
Meghalt Kádár...Na és?..............

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.