A számítógép és az internet iskolai használatáról készült egy átfogó felmérés az ország 264 érettségit adó középiskolájának mintegy 2200 pedagógusa megkérdezésével.

Forrás: twice.hu
Feltöltő: roberto
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Diamont Frost
Hát az elég kevés!!
Egy tanárnak a minimum az lenne, hogy használjon számitógépet.
Aki nem "tudja" / akarja megtanulni, az menjen kutyát sétáltatni ne a gyerekeket tanitsa!
Garnela
@Renrol: Mi ebben a hihetetlen? Én is használom..a hihetetlen inkább az hogy volt pénze megvenni..én ped pályázaton nyertem)) Megveni úgyse tudtam volna((
nemzetnapszámos
Bizony, nem is hittem volna néhány évvel ezelőtt, hogy egyszer hozzá merek érni egy számítógéphez!! Ma már nagyon gyakran használjuk az alsó tagozatban is a tanítási órákon képességfejlesztésre, gyakorlásra a különféle programokat, játékokat. Az interneten történő búvárkodást is kedvelik a gyerekek. Az én tanulásra igen "nehezen serkenthető" kis tanítványaim ilyenkor teljesen kicserélődnek. Érdeklődéssel és fegyelmezetten dolgoznak. Csak hát mindig minden tevékenységet nem lehet számítógéppel helyettesíteni, de amikor és ahol lehet, szívesen hívom segítségül. Egy szépséghibája van még azért a dolognak: a folyamatos, differenciált és egyéni foglalkoztatáshoz megfelelő mennyiségű és minőségű géppark kellene. Ez sajnos még távoli álom egy kisiskolában. Pillanatnyilag 18 tanulónak 1db /!!!!!/ tanulói gépe van... Mit mondhatnék....????
Diamont Frost
@Garnela
Abban igazad van ,ha valaki anyagi okok miatt nem jut géphez,-----erre nem is gondoltam. Inkább arra, hogy sok idősebb ember, hivatkozással a korára, meg sem próbálja elsajátitani az alapvető kezelését." Én már idős vagyok ehhez"---jelszóval,...... majd a fiatalok! és hasonló kibúvók.
Én először 53 évesen ültem géphez, és féltem tőle, nem mertem kezelni, igaz nem a saját , hanem a fiaim gépe volt. attól féltem ,nehogy elrontsam.
Nemsokára kaptam tőlük egy "kukázott" alkatrészekből összerakott gépet, ami már csak az enyém volt, ha elrontom, magamét rontom el,,, ezen tanultam meg. Teljesen önszorgalomból és a gyerekeim okitásával lettem alapszinten felhasználó és internetfüggő. Sok korombeli teljesen elutasit minden ujat, és ezt aki tanit,---- szerintem nem engedheti meg magának, mert akkor egy 6 éves is többet tudhat, mint ő.Arról nem is beszélve, hogy mennyi csodálatos információhoz juthattam el a PC- nek köszönhetően.Fontosabb lett, mint a TV.
Szóval én csak azt ösztönözném, hogy ne törödjön senki az évei számával, tanulni sosem késő, és ha anyagilag is megengedheti magának, bátran vágjon bele----tanuljon új módszereket, mert nem ördöngősség.
A könyvek is nagyon sok információt adnak, de a számitógép egy kattintásra kinyitja a világot . :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.