Koppány Nemzeti Boltok néven új élelmiszerlánc szerveződik. A nem olcsó kínálatban olyan ínyencségek szerepelnek, mint a bivalykolbász, szürkemarha-bélszín, de található még sokféle olyan magyar áru, amely nem jut el nagy kereskedelmi hálózatokba.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
furfang
Nagyszerű! Így kell ezt csinálni! Végre egy jó ötlet, ki kell építeni újra a magyar gazdaságot, kereskedelmet.
szaboria
@furfang: Ezt a terméket te megtudod fizetni?Mangalica sonka 7000.-Ft/kg
ophisz
Jó öltet, és nagy bátorság a hatalmas multik mellet . sok sikert kívánok.
SELIG
@ophisz: Ezt nem jó ötletnek hívják és nem bátorság, hanem hülyeség. Legfeljebb majd az új kormány vastagon megtámogatja és nem veszi majd senki, mert nem lesz rá pénz.
Nem olcsó kínálat.

Ezek a jövő letéteményesei?
marlin
@furfang: Azon ritka esetek egyike, amikor egyetértünk!! :-))

@szaboria: Több kisebb "kereskedőház", nagyobb és átfogóbb árukínálat, és a "piac" majd kialakítja az árakat!!
gcsabi
Az ilyen szinvonalú termék nem olcsó, a pármai vagy serranó sonka ennél jóval drágább mégis az egész világon -még nálunk is eladható.
Pont ezek a magas szinvonalú és egyedi termékek azok amikkel igazán érdemes versenyre kelni.
Egy palack chateu lafitt bor is megfizethetetlen egy átlag magyar vásárlónak, mégis ez a nivo ami miatt a francia borokat a világ legjobbja ként tartják számon, és ezzel az imidzsel lehet eladni az olcsóbb boraikat is.
A cikk multikat érintő része is igen tanulságos!
ophisz
Van 1 próbálkozás, jön a fikázás. Kishitűség ? Ez a mentalitás jó? Igaz hiba nincs ha nem csinálok semmit nem hibázom ! vagy aki felvet valamit azt húzom vissza! Bíztom benne a jó termék megtalálja a potenciális vásárlói rétegét .
eberti
Azért mert itt nem tudják megfizetni,attól még ott ahol normális fizetések vannak, lehet kereslet...
SELIG
@eberti: Brüsszelben, vagy a Rózsadombon?

@ophisz: Erre a rétegre számítanak a választásokon is?
ophisz
@SELIG: valószínű nem csak vásárolnak , hanem pártot is támogathat. :)
ophisz
@SELIG: megint a politika? mint Móriczkának akinek mindenről a szex jut az eszébe :D
gcsabi
@SELIG: Nyugodtan nézz körül bármelyik szupermarketben, és találsz ennélk drágább sonkát. Valószínüleg el is adják, ha tartanak készletben!
zolibatya
Lassan már az ízükre sem emlékszünk, a hazai termékeknek.Elárasztottak bennünket, a kintről behozott éretlen, vitamhiányos, lejárt szavatosságú, stb szarral.
barew7
@zolibatya53: Tesco gazdaságos = ehetetlen szemét ( gagyi )
pacsirta
Egy kicsit gondolkodjunk már el!
Jelenleg a parasztembertől megveszik a hizót 330 Ft-ért.(Élősúly kilója.)
A kereskedő adja a töpörtyűt 1600 Ft-ért. Akkor tessék már nekem megmondani, hogy is van ez????
Minimum 400 Ft az önköltségi ár!!!!!!
Dr.luigilongo60
pacsirta !
Megnyugtatlak, ez akkor is így lesz, ha egyetlen multi sem lesz az országban.
Dr.luigilongo60
barew7!

Ha tudnád hány tesco terméket magyar cég állít elő ,nem mondanál ilyen hülyeségeket.Ugyanaz a cég ugyanazt az árut hozza a tescoba két féle csomagolásban.Az egyiket a saját felirataival és ugyanazt a tescos csomagolásban.
Ezt csak onnan tudom, hogy több évig voltam áruátvevő egy tescoban.
51kacsa
@marlin: Valamiért ezek a termékek valóban nem az olcsóbb kategóriába tartoznak, ha alakít a piac az árakon, akkor sem lesz olyan mértékű az árcsökkenés, hogy szélesebb rétegeknek adjon lehetőséget az egészséges táplálkozásra, és magyar trmék fogyasztására.

@SELIG: Köszi! Mindkét kérdés célirányos és jogos!

@gcsabi: Kérdés, ki az aki megengedheti magának az ilyen terméket? Az adott áruház készlete sem ismert az ilyen típusú termékekből. Tuti, hogy nem száz kilós rendelésekről van szó! Szav.lejárat után mehet a tömörítőbe és irány a kuka, ami + pénz az áruháznak!

@luigilongo60: Ez valóban így van! A multik legtöbbje tart saját logós terméket, amit a legolcsóbbnak állít be. Ugyan ott csomagolják, ahol az adott cég termékét, csak a multi a saját logóval nagy tételeket köt le, akár éves viszonylatban.
eberti
@SELIG: Mi köze ennek Brüsszelhez,vagy Rózsadombhoz?
A lényeg: a NORMÁLIS fizetés ami nálunk nincs és ezért értékesíti más országokban a magyar termékeket.
Sok sikert a vállalkozónak!
furfang
Nagyon érdekelne, hogy mi mozgatja az ellendrukkereket? Aki meg tudja venni megveszi, aki nem az nem. A külföldi árukra is ugyanez áll, sajnos van olyan akinek kenyérre sem telik. Annak az okán miért nem lamentálnak? A lényeg, hogy valaki megmozdult, valaki energiát, és pénzt fektet abba, hogy a magyar termékeknek piacot csináljon, és ez a lényeg. Gratulálok a vállalkozónak. Én mellesleg a CBA magyar üzletláncot is díjazom, szép áruik vannak, és nem elérhetetlen. Most hét végén is pl. egy comb a piacon 1400 .- Ft volt, náluk 1000.- Ft körül. Megjegyeztem, mert megdöbbentett a különbség.
furfang
egy kilo akart lenni a sertés comb, bocsi.
gcsabi
@51kacsa: Hol volt a cikkben arrol szó, hogy budget árkategóriájú termékről lenne szó?
A delikát kategória a minőségi és egyedi minőséget jelenti, mint pl.: egy Sepsy aszu, vagy a libmáj. Nem szociális bolthálózatot nyitnának, hanem olyan minőségi élelmiszereket árusító üzletet ami az egész ország renoméját növelheti.
Attól, hogy te nem tudsz megfizetni egy minőséget, az nem jelenti, hogy akkor ne is gyártsák!
Azt meg végkép nem értem mi köze ehez a politikának és a választásoknak?
Egy normális országban örülni kéne annak, hogy exkluzív minőségű árukat vagyunk képesek előállítani, ami a világ legjobb termékeivel is versenyre kelhet!
Ezzel a logikával a mercedes gyárat is be lehetne zárni hisz mercit sem tud venni az emberek többsége.
marlin
Szerintem nem itt kellene az ezt-azt reklámozni!! Mert én pl. több mint egy éve kisvállalkoó hentesnél veszem a friss(!) és minőségi húst (1190 a karaj) és hentesárut, miután a lábatlani CBA-ban egymásután kétszer "megtiszteltek" 1000-ért az olcsó és büdös akciós lapockával!! (komolyan nem volt szándékomban sem pro, sem kontra emlegetni egyik áruházláncot sem!! )
bigyibogyo
@barew7: ugye tudod, ha tesco mindig kozeli beszallitokat hasznal? igy valoszinu a 70-80%-a magyar....

@furfang: combot probald hentesnel, ott meg olcsobb, megszebb lesz. mondjuk sertes nem szoktam venni... de csirkere igaz
SELIG
@eberti: Brüsszelben a kutyát sem fogja érdekelni. A Rózsadombon meg úgy tudom extrább helyekről hozatják a harapnivalót.

Arról meg nem is beszélve, hogy a szürkemarhára hatalmas állami támogatás van és így is ilyen drágán adják? De erről már a negyedik hozzászólás említést tett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.