Pénteken megkezdődhet a Tubesre tervezett NATO-lokátor építése - a tiltakozó civilekhez politikusok is csatlakoznak, a pécsi polgármester a hegyen sátrazva tölti az éjszakát.

Forrás: bama.hu
Feltöltő: Tcat
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
@csutak: "Csak szét kell nézni a földön közgazda szemmel és esetleg kis politikai rálátással és máris rájön az illető, mi ellen van kitalálva a radar"

Na!!Hát ha te is pécsi vagy, (amit mondataid messze nem igazolnak) világosíts fel kérlek a radar közgazdasági előnyeiről, mert lehet e tekintetbe valami elkerülte a figyelmemet. Azt azért elöljáróban elmondanám, hogy a fenti Riának adott válaszomban kifejtett hadászati szempontokon kívül van egy sokkal fontosabb ok is, amiről viszont kevesebbet cikkeztek az újságok. Mégpedig az,hogy a Tubes és környéke a Mecsek egyik legnagyobb vízgyűjtő területe. Bármilyen beavatkozás, legyen az egy radarállomás, vagy egy katonai (légi) támadás az ellen nagy mértékben veszélyezteti a vízgyűjtő területének vízminőségét. Bár jól lehet, jelen pillanatban a Duna vizéből oldják meg a megyeszékhely vízellátásának jelentős részét, a stratégai tartalékok megsemmisülése, katasztrofális lehet a város szempontjából.
Aztán van még egy KÖZGAZDASÁGI SZEMPONT. A radar telepítéséjért a NATO ellentételezésként meglehetősen bőkezű szokott lenni. Vagyis aki megállapodott a radar telepítésének lehetőségéről, valószínűleg nem hazafias hevületében tette. A telepítésért cserébe a város viszont kizárólag a fokozott veszélyeztetést kapta. Magyarul a pestiek megint más f...ával verték a csalánt. Nos ezért javasoltam egy hasonló témájú másik topikban, hogy telepítsék azt a radart a Gellért, vagy a Jánoshegyre, mert Budapest sokkal preferáltabb területe az országnak, gazdaságilag és hadászatilag egyaránt. Az nekem nagyon lila, hogy az iráni rakéta veszélyeztetettség miatt van rá szükség, mert jelenleg Irán legmodernebb rakétája (tegnap próbálták ki)is legfeljebb Észak-Afrika partjaiig érnek(Izrael). Ha az Oroszok miatt lenne rá szükség akkor pedig jobban járnának, ha Romániába telepítenék azt a radart, ott lényegesen nagyobbak a hegyek.
csutak
@Csubaka ma, 08:27 – válasz erre –
Valóban Pécsen lakom:) A Baumaxx mellett!
De látom, hogy TE nem akrod azt érteni, amit én írtam:(
Közgazdasági szem azért kell, hogy lásd mi zajlik jelenleg a világban. Mint gondolom tutod, volt a múlt században egy válság ami végigrohant a világon. Az ebből való kilábalásanak egyik módja a hadviselérde való felkészülés volt.
Ennek következménye a második világháború!
Jelenleg már nem kimondottan a gigantikus adóteljesítmény, hanem a csúcsszuper vevőegység (nem Klisztron a vevő) és a PC. -s jelfeldolgozás jellemzi a radartechnikát, de gondolom ez számotokra nem érv!
Miért is nem Romániába telepítik?
Mert Békéscsabán van radarunk és a háromszög harmadik sarka (és lehetséges telepítési helye) Pécsen van. Aki a támadástól fél, annak eladom a Ruzsa tanya 149alatti ingatlanom. 25 Km. légvonalban bármely nagyobb település.
A gondot én abban látom, hogy Első Orbán cárunk ott tartott be eddíg a kormánynak ahol csak tudott. Emiatt aztán követői elkezdtek szervezkedni a radar ellen (is). Aki tanult kevéske pszichológiát, azt hallott a csordaszellemről. Lásd: közlekedés, amikor egy előz és a sok barom megy utána körültekintés nélkül!
Az is gond, hogy van két olyan politikus, aki nem éri fel ésszel, hogy amit tesz az a jogállamiság megtagadása! Szili és Páva képzett jogászok! Ha ők lesz@rj@k a bíróság ítéletét, akkor ne csodálkozzonak!
Megtehetné bárki, hogy lelövi, vagy csak lapisálja mindkettőt, mert nincs erkölcsi alapjuk a joghoz fordulni ezek után!
Részemről sajnálom a sok megtévesztett tudatlant, aki azt szajkózza amit a koscsmában vagy Orbántól hallott.
In memoriam Jogállam!
Csubaka
@csutak: A logikádtól asszem előb utóbb padlóra kell menjek. A gazdasági válság egyik lehetséges megoldása egy "világháború" mely elhárításásnak érdekében radart kell építeni világszerte, így hazánkban is. Asszem elkerülte szíves figyelmedet, a Nyitott Égbolt szerződés, amely a Pécsett építendő állítólagosan szükséges radarnál nagyságrendekkel komolyabb megfigyelésre, észlelésre képes, s bár az alább idézett dokumentum szerint hazánk technikai fejlettség szintjén messze elmarad e rendszer követelményeitől, még a radar ellenére is megfelelő védelmi lefedettséggel rendelkezik. A "háromszögnek" a világon semmilyen jelentősége nincs hiszen a jelenleg polgári célokat ellátó műholdas követő rendszereknek is 2 átmérőjű méteres cellatartományuk van, ami azt jelenti, hogy a földön mozgő tárgyat valós időben 2 méter pontossággal be tudják határolni. És ez civil. A katonai rendszerek ennél nagyságrendekkel többet tudnak.
A másik topikban már írtam, szerintem nem felesleges, ha mindenképpen radar kell a NATO-nak az Oroszok ellen (!!!!Nem ám Irán) nyilván a másik félnek is meg lesznek a válaszlépései. Egy Oroszországban fellőtt SS–20 Saber ami három atom robbanófejet hordoz a Pécsi lokátorral bemérnek az nyilván amerikának óriási védettség, mert valószínűleg Magyarország,vagy Szlovákia felett meg is semmisíthetik. MInd a három robbanófejjel. Aztán számlhatunk, hogy három atombomba egyhelyen egyidőben való felrobbanása mekkora esélyt hagy a túlélésre a Kárpát-medencében.
Az Orbán tényleg nagyon hülye,ha erre gondolt.
szaboria
@Csubaka: Veled nem akarok vitatkozni de nem figyelted a hiradót de ott is elhangzott Irán nem csak Izraelt fenyegeti hanem.kelet európát is,hogy miért azt nem értettem. Ajánlom nézz kürül ha tudsz külföldi hireket is meg nézni CCN.vagy BBC.
csutak
@Csubaka ma, 11:48 – válasz erre –
Tetszik, hogy régimódi ismereteid miatt nem akarod megérteni a másikat :-)
Ma már nem az interkontinentális rakéták idejét éljük. Oka egyszerű: olcsóbb a Stealth (rejtőzködő) képességű eszközök használata, pl. cirkáló rakéták. Ezek felderítésére kellene a radar!
Részemről itt befejezem, mert én azt tanultam, hogy ne vitatkozzak hozzá nem értővel, vagy saját érvei mellett máséra nem kiváncsival!
Csubaka
@szaboria: Tegnap este éppen a BBC-n néztem végig az iráni rakéta fellövést. Aranyom, nem csak hivatkozni kellene rá,végig kellen hallgatni a kommentárt és esetleg meg kellene nézni azt a térképet, ahol piros körrel jelölték az iráni rakéta hatótávolságát. Az pedig éppen Izraelig ért észak,északnyugati irányban. Tekintettel arra, hogy a környező országokkal, mivel azok is többnyire muzulmánok nics konfliktusa Iránnak,legfeljebb még Irakra lehet veszélyes, oda viszont nem kell egy 2000 km-es hatótávolságú rakéta.

@csutak: A régi módi ismereteimetből (mikrohullámú technológia, GPS rendszerek) alig féléve vizsgáztam. Az amerikai 31 és a szovjet 19 katonai műhold által közölt adatok több mint 90%-a hadászati jellegű. és alig 10%-a polgári célu adatközlés. Ennek ellenére szinte nincs a világnak olyan pontja,amelyet pl. egy Black Bearry GPS-es mobiltelefonnal ne lehetne azonositatni.
A cirkáló rakéták hatótávolsága alig haladja meg az 1000 Km-t sebessége nem éri el a 900 Km/ó, ráadásul Iránnak ilyen fegyvere tudomásom szerint nincs. E tekintetben tehát továbbra is az Orosz medve tekinthető célországnak. Amennyiben oroszország felől érkeznének úgynevezett cirkáló rakéták (magyarul robotrepülőgépek lásd SALT-2 megfogalmazás) a pécsi radar nagy valószínőséggel alig a becsapódás előtt érzékelhetné azokat hiszen éppen a szerbiai háború a példa rá, hogy ezek a "repülőképek" hihetetlenül fejlett elektronikai vezérlésük és műholdas irányításuk lévén jóval a radar föld feletti érzékeli tartománya alatt (tizenegynéhány méterre a földtől) képesek repülni, úgy, hogy akár lakott területek házai között is manőverezhetnek. Annak idején voltak is ilyen jellegű helyszini tudósítások Szerbiából. A pécsi radarnak tehát egyetlen célja, hogy a műholdas rendszer meghibásodása, vagy megtámadása esetén földi védelmet nyújtson az Egyesült államok számára. Ennyi. És akkor tényleg ne vitatkozzunk tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.