"Ahogyan nő a szegények száma, úgy nő a lakosság intoleranciája" -véli Ferge Zsuzsa. A STOP-nak adott interjújában a szociológus azt állítja, hogy az intolerancia már a társadalom alapvető megoldási mechanizmusaiban is jelen van. Az MTA Gyermekszegénység elleni irodájának vezető szakértője szerint a tanulatlan százezreket főleg a mezőgazdaságban és a vízgazdálkodásban lehetne foglalkoztatni.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Szégyennek azt tartom,hogy a leleplezett kormány,és országgyűlésiképviselők t cselekvő képtelenségük zavarában a lakosságot egymás ellen uszítják,és pillanatnyi érdekbtől vezérelve egymás ellen kijátszák.
Kakastoll
Az is szégyen, hogy a néha mikrofonhoz jutó, vagy újságíró által megkérdezett ismeretlen politikus is csak szítja a gyűlöletet.
Nem az ország szégyene a Morvai viselkedése, hanem a politikusoké.
Csubaka
Meglehet, Ferge Zsuzsa az egyik legismertebb szociológusa hazánknak és jónéhány művét tananyagként kezelik, különösen a szociális gondozó és ápoló képzések során, nekem mégis az volt az érzésem írásainak, érveléseinek olvasata során, hogy információit a Kodály Zoltán zenei általános iskolából, a Magyar Rádió Gyermekkórusából, és a Móka Miki MTV1-es műsorából szerezte. A szegénységről többféleképpen lehet és kell fogalmazni, a más-más alapokból fakadó társadalmi lemaradottság viszont nem szerencsés dolog összemosni és azonos problémaként kezelni, mert a megoldásuk kulcsa sem lehet azonos.
Példa: A rendszerváltás után felszámolták a nehézipart, többek között a bányászatot. Több TÍZEZER CSALÁDOT sújtott az intézkedés, hiszen a bányászat speciális szakmáival mint. pl.a vájár, a fúrómester, a metánműszerész. a való világban nem sokat lehetett kezdeni. Nem a bányászok, az ÁLLAM találta ki, hogy aki 2000 órát töltött a bányában az elmehet nyugdíjba.
Sokan, nagyon sokan alig 40 év felett kerültek így nyugdíjba, akiket most viszont 60 éves életkor felett !!!!!!! vissza kellene vinni a munka szférájába, mert az ország, a TB már nem bírja el fenntartásukat. Ma amikor egészséges, munkaképes, jól képzett szakemberek ezrei keresnek munkát a beszűkült munkaerő piacon.
A legszebb az egészben, hogy az ipar felszámolásával Magyarország bőven alul teljesítette a légszennyezésre megengedett nemzetközi értéket, amit nemzetközi szerződések értelmében ELADHATTAK
Csubaka
Nem kis pénzekről van ám itt szó, amelyből bőven tellene a munkaerőpiacról kiszorultak valós szakmához juttatásához, csakhogy munka nincs, ezért műkörömépítőt, fittnesztrénert, virágkötőt, bolti eladót... és még egy csomó olyan szakmát oktatnak a Munkaügyi Hivatalok, amelyeket jelentős részben, és szintén jó pénzért saját előadóik nem pedig hivatalos tanári oklevéllel rendelkező szakemberek végeznek. Gyakorlatilag szétesett a teljes ország!!!Fogalmunk nincs arról, hogy mi történne egy külső beavatkozás hatására, mert ma gyakorlatilag szinte szokás elven és jogon működik minden, még a vélemény alkotás is, ami nagyon látványos a Ferge Zsuzsával készített riportban is.
Január
A politika és az átgondolatlan rendszerváltás az, amely kitermelte a mai szegények sokaságát. Senki sem gondolta végig mi lesz azokkal az emberekkel, akik kikerülnek üzemek, gyárak bezárása miatt a munka világából, a biztos megélhetés lehetőségéből.
Most pedig csodálkoznak miután olyan nemzedékek nőttek fel, akik nem látták dolgozni menni a szüleiket, legfeljebb a segélyért sorba állni, hogy senki sem akar tenni semmit a boldogulásáért, hanem csak várja a sültgalambot segélyformájában.
Röviden, ha meg is teremtenek némi lehetőséget az egyes önkormányzatok a szegénységből való kilábalásra, dolgozni senki sem akar, s ebben nagy támogatásra lelnek egyes jogvédők és szociológusok személyében.

Pedig nem lehet senkit sem üdvöziteni, ha Ő maga sem akarja!

Már elég volt a sok "hal"- ilyen, olyan segély formájában - osztogatásából, hálót kellene adni az embereknek, - az az munkát,- hogy , aki munkaképes dolgozni tudjon......

falzse
Mintha csak Magyarországon lenne az a helyzet, hogy szélsőjobboldali párt kerül(het) hatalomra. Szlovákia? Nyelvtörvény? Németország?
bigyibogyo
@falzse: csak nehogy az legyen a vege mint legutobb
bigyibogyo
ilyenkor hol a benhur,h megvedje hisztiket?
luciferi
@bigyibogyo: az új nevén gondolkozik. Ilyen névvel nagyon ciki zsidózni.:))))
kiscserkész
dilibogyo:
Te vagy a VIP. Többit meg tudod. Az ilyen VIP EK és az elmúlt húsz év politikusai hoztak (nak) szégyent Európára.

@kevijeni: Mély sajnálattal veszem tudomásul, hogy dilibogyo szintjére süllyedtél. Vagy mind két név egy dilist takar? Az sem elképzelhetetlen. Ti vagytok az általad említet népcsoport furkósbotjai.

kramermoni
Véleményem a következő , azért Ferge Zsuzsát nem kéne leirni teljesen, az Ő munkássága által profitált azért vmit a társadalom , igen nagyon jó tananyagul szolgáltak a szoc.munkásképzésben, szoc.gondozói képzésben könyvei,/ebben gondolom egyetérthetünk/ , az hogy a szociológus "fenntről " látja ,avagy nem látja pontosan a problémákat ,azt én nem rovom fel az Ő hibájául. M.K.-ról pedig csak annyit, hogy számomra és az EU- számára is tessék elhinni nem mérvadó mit is mond az EU-parlamentben, attól egy szemernyit nem fog változni a mi társadalmunk állapota. Nyilván nem tisztem bírálni és nem is teszem olyan embert ,aki számomra nem több mint EP-párti képviselő. Országunk tönkretételéből@január kiemelt egy pici szegmenset, de nemcsak ezen tényezők vezettek ide,ahol most tartunk, mert a rendszerváltozás cimén az akkori kormány pontosan a keleti piacokat "zárta be" ,melynek egyenes köv-e lett a nagymértékü munkanélküliség./soroljam.: Ganz, Ikarus, Csepel Autógyár, stb-stb./ , addiga KGST-nek kellett megfelelnünk, azután pedig az EUországoknak, hát ilyen egyszerü, aki megszavazta ,hogy EU ország legyünk, /és megszavaztuk/, akkor tessék most lihatjuk a "levét", mert ugye nem azért vettek fel bennünket, hogy itt m.helyeket teremtsenek, nem mki tudja, az olcsó merő, a volt mhelyek raktárként való felhasználása, az eladatlan áruk felvevőpiaca legyünk. Ez itt többek között a gond. Magánvélemény: a sok velem ittélő szürke kisembert tessenek elhinni nagyon nem érdekelné!!!,hogy ki is kormányoz/mely párt/,ha lenne munkahelye, norm.fizetése,hogy el tudja tartani becsülettel a családját.
marlin
Minden tiszteletem Ferge Zsuzsáé, mégis ellentmondok, ti. szerintem nemcsak a Balóné miatt kell(ene) szégyellni magunkat!! Hogy az ország "szétesett" az nem az ő érdeme!!
Ő csak - mint korábban is - "meglovagolta a kedvező szelet", és kiaknázza a "kapott lehetőséget"!!
bigyibogyo
@benhur: nem ugy volt,h nem szolsz hozzam?
ervelesed a szoksasonal is gyengebb. esetleg nem probalnad megvedeni a viselkedeset? kezdve a protokoll figyelmen kivul hagyasaval, az EU parlamentben valo trollkodason keresztul, a hiszetria keltesig?
bigyibogyo
@kramermoni: +1 , attol eltekintve az orszag megitelesenek bizony art morvai. azt gondolhatjak,h olyanna valt a magyar ember mint o.
a maganvelemyennyel kiemelten egyet ertek.
kiscserkész
Tessék már egyszer valakinek az igazságot is leírni, nevesíteni a felelősöket, akik elsősorban nem Európára, hanem saját hazájukra, népükre hoztak (nak) szégyent. Európa szemébe mi mindég azok voltunk, és leszünk, mint aminek látni akar (?). Olyan feltételekkel lettünk tagok hogy az már kimeríti a szégyen fogalmát. Azon kívül nagyobb fejezette írhatna Ferge Zsuzsa arról, hogy Európa szégyene az, hogy ilyen az egyenlő bánásmód Európán belül, ahol van egy uralkodó, és egy elnyomott réteg. Ez a leg nagyobb szégyen Európára nézve ez mellett eltörpül az általa említett szégyen, amit M.K képvisel. És minden szégyent fölöz, hogy mára rabszolgaságba taszítót minket, és az Európába polcokról leszedet, átcsomagolt szemetet velük eteti meg. Ennek hatása már nagyon észrevehető dillibogyon a sok romlott általa elfogyasztott élelmiszer megbomlasztotta a nem létező agyát, aminek következtébe minden örültséget össze hablagyol hogy VIP maradhasson. . Ha valaki tesz azért, hogy egyenrangú Európaiak legyünk bár mely más országgal az nem szégyent, hanem megbecsülést érdemel. Vagy már annyira leírtak minket hogy nekünk nem illik európainak lennünk? Ez majd jövőre kiderül. De míg azokat hozzák ki kitüntetetteknek, akik idejutatták az országot addig ne is várjunk semmi elismerést senkitől. Ma kétfajta Európa létezik gyarmatosító, és gyarmati. Az előzőnek érdeke hogy ilyen cikkek írva legyenek, mert ez biztosítja az ő jövőjüket, míg azok, akik a felemelkedésé küzdenek, hogy méltók és büszkék legyünk a hazánkra, népünkre itt ne a dillibogyo félékre gondolok, azok ne kaphassanak teret, mert az akadályozza a tervüket. Ma az ország GDP 86% teszi ki az adóság. Ha valaki azzal kampányol (Bokros Lajos) hogy további hitelekkel, még olcsóbb munkaerővel csábítsuk ide a nyugati tőkét az igen csak napszúráshatás alatt van. Ha valaki a mezőgazdaságot, arra ráépülő feldolgozó ipart, teszi a programba és ennek az anyagi feltételeit a multik, bankok megadóztatásából hajtja végre, valamint az adóság újratárgyalását, annak egy részének elengedéséről tárgyal, az lehet, hogy Európának és egyes hazai elkötelezetnek szemébe szégyent, de a polgároknak a jövőt jelenti. Annak örülnék legjobban, ha nevesítve írná le Ferge Zsuzsa hogy valóba, kik azok, akik miatt húsz év távlatából igazán szégyenkezünk kel, míg ők milliárdosak lettek.
kramermoni
@bigyibogyo:ez nagyon jólesett amit irtál ,köszönöm))
bigyibogyo
@Horizont: inkabb ugy mondanam,h vannak nala nagyobb szegyelni valok is, viszont ok legalabb kussolnak.

@benhur: latod megint hulye vagy. arra mar racsodalkoztal,h fittnes edzo vagyok. de addig mar nem jutottal el,h ehhez hozzatartozik a taplalkozas is. es ez volt a legkisebb tevedesed. Bokros megoldasait sem ismered. mezogazdasag pedig nem megoldas. kar enyhites lehet, de csak arra epiteni haz orszag veget jelenti.
Tulajdonkeppen te melyik orszagban elsz?
pacsirta
Balóné nem húzza ki az országot a sza..ól.
A mezőgazdasági munkát nem kellene úgy kezelni, hogy csak a hülyék dolgoznak ott.
Nagyon is megbecsülni való a paraszti munka.
Minden tiszteletem a parasztembereké!!!!!
ophisz
:D:D: D ezen csak nevetek! ide jutottunk, szánalmas , mentegetőzés .másikra mutogatás . Szilveszteri műsorba talán elmegy :D
marlin
@herrkiraly007: Ha nem tudod, az téged minősít!! :-(( le
profon
Ennyi szánalmas ripacsot ,mindkét oldalon !
Nézzétek meg hogy beszélnek ha azt hiszik nem látják ,nem halják őket és hogy, amikor eléjük tolnak egy mikrofont vagy kamerát.
Mondjuk Morvai Krisztina 90%-ban hülyeséget beszél, így is úgy is!
Amikor az MSZP nem volt hajlandó komoly pozicióhoz juttatni akkor keresett magának egy másik alakulatot ahol lyukat beszélhet az megkeseredett emberek hasába. Ezzel nem azt akarom mondani hogy a problémák nincsenek amikről beszél de a megoldásai vállalhatatlanok.
lbs
Ferge elvtársnő mércéje kettős.

Az nem zavarja amit az elmúlt közel nyolc évben összehoztak az elvtársai a nyomor kiterjesztésének terén.

Az zavarja, ha valaki tömören, szabatosan rávilágít erre, valamint ollyan témákat érint, hogy a társadalom többségét a társadalom kisebbsége negatív diszkriminációval igyekszik sokkolni, az sem zavarja, hogy jelenleg közbiztonságról szót sem érdemes ejteni az ország egyes régióiban.
Nem baj, jövőre várhatóan el fognak apadni kissé azok a források amelyek az ilyen-olyan áltudományos intézetek, műhelyek tevékenységét táplálják.

Valószínűleg hogy ez az igazi oka ajvékolásának.
kiscserkész
Ferge elvtársnő megrendelésre írta ezt a cikket. Nem ő az első, sem lesz az utolsó, aki választásokig azokat okolja a szégyenérzettel, akiknek az ég adta világon semmi közük a jelenlegi helyzeté. Az én szemembe múltja miatt rajta is van mit szégyeni. Meg aztán az ő könyvei 1989 be leamortizálódtak. Tessék, megérteni már nem kézi kaszával aratnak. Az már csak természetes hogy az elvtársai kiállnak érte. Ezt megtehetik 2010. áprilisig. És utána Fergetegesen elhúzhatnak.
bigyibogyo
@benhur @lbs: a jobbik mutat erosen kommunista beidegzdeseket:
- cenzura
- bezarkozas
- mindenkinek allami melo
- mindenki ellenseg
kar elvtarsnozni, elvtarsak

forgacs
Kedves Zsuzsa! A szégyen az, hogy Ön felült Gyurcsány elvtársnak, hogy javít a szegények sorsán. Még a kitüntetéseket is átvette!!
Ön folyamatosan ostorozta az Orbán kormányt!! Most meg visszaköszönnek a FIDESZ ötletei az Önök mondatában!
A szégyen az, hogy az MSZP és az Ön politikája miatt felnőtt 8 év alatt egy olyan kissebbség akik csak enni járnak be az iskolába, esetleg szórakozásból végigvágnak a tanáron vagy társaikon. Megszüntették Önök az iskolalátogatáson alapuló családipótlékot . Alanyi jogon jár, így a családok megélhetési forrása lett! Jó lenne zen elgondolkozni!!!!!!
lbs
@bigyibogyo: Tévedsz! A Jobbik az igaz, hogy államilag garantált munkát hirdet, de ebből szerinted mi a kommunista beidegződés?

A Jobbik nem akar cenzurázni, csak azokat a műsorokat akarja leírtani a képernyőkről, amelyek egyértelműen destruktívak, pl. a "Maunika" show és társai.
Ennél sokkal nemesebb feladatokra is lehet használni a televíziózást!

Különben egyáltalán nem zárkózik be, a Karácsonyi ünnepkör esetében több helyen osztottak a rászorulóknak élelmiszert, meg más ajándékokat.

Mi a baj abban, ha mindenkinek garantálják a munkát?
A munka felszabadító ereje közismert.

Nem mindenki ellenség a Jobbik szerint, csak az ország tönkretevői, meg hazai kollaboránsaik.

A Jobbik legfeljebb a parlament felé "masírozik" helyesen szólva vonul.
Az alakias mozgás alakzatban, csak egy deviáns rétegnek rémületes és ellenszenves.
Másoknak meg kifejezetten szimpatikus, ha jó kötésű legények kifogástalan szabású tiszta foraruhában fegyelmezetten mozognak rendezvényeken.
marlin
Az a tény, hogy nemcsak(!) a Balóné járatja le lépten-nyomon kishazánkat, nem jelenti azt, hogy a Balóné nem járatja le kishazánkat!!
Balóné mindíg talál magának egy balek pártot, meg agy pár balekot, akiket gátlástalanul felhasznál!(Pl.a Balog, vagy a kopasz, vagy a Fidesz- New Yorkban, meg most a Jobbik, azután majd lesz más is!!)
pacsirta
Ez a Ferge, nem esetem. Leteremtem! Nem repesem.
furfang
Ferge nagyon beállt ennek a szoclib kurzusnak a szolgálatába. Teljes mértékben azt a politikát propagálja, ami ezt a mai helyzetet előidézte. Úgy látszik hálás a kitüntetéseiért, és a pozíciójáért.
bigyibogyo
@lbs: levezetem neked, felreszegen szep hosszura eresztve leirtam mashol. zanzasitva:
ado csokkenes megvonas > multi kivandorlas (itt azert maygarazom,h az audi muszerfal epito betanitott munkas is multinal dolgozik > par 100 000 munkanelkuli.
a munkanelkuliek integralasa a mezogazdasagba es a feldolgozo iparba.
export kiesett, a kulfoldi gepesitett mg sokkal hatekonyabb mint a magyar emberi erovel mukodtetett. igy csak kis hazankra termelhet, es vagy kizarja a kulfodlieket vagy rajuk rohad. vagy megsem kap mindenki munkat.
ez nagyjabol azt jelenti,h alkalmazza az embereket ha kell ha nem. lasd: kadar korszak
multik elkergetesevel elriasztja a befektetoket, nem jon be a valuta. forinttal nem lehettorleszteni semmi, allamcsod.
lehet sorba allni majd a havi husadagert, vagy a tisza cipoert. teljes bezarkozas.

jobbik nem cenzurazni akar. csak megmodnani ki mit nezhet. a monika show egyszellemi hulladek megis tomegek nezik. van ra igeny. raadasul egy kereskedli tv -n fut, ott van parallami ado azon tessek garazdalkodni. vagy sajat tv -t inditani aztan fenntartani senki alltal nem nezett musorokkal.

bezarkozas : politikai es gazdasagi. a tobbi orszaggal szemben.

semmi baj a garantalt munkaval, amig az termel es hasznot hoz. ezt nem latom biztositva

a jobbik szemeben ellenseg a liberalis, a zsido, a meleg, a cigany. gyak mindenki aki nem azonosul az o eszmejukkel es nem ugy nez ki mint ok. megmodnjak mi a helyes es attol elterni nem lehet.

a kifogastalan szabasu es tiszta formaruha konkretan skinhead egyenruha. ezen nics mit vitazni, egyertelmuen egy felelmet es rassziszmust kifejezo ruhara vartak 1 arany oroszlant. ketlem,h veleltlenul, kifejezik vele kik, mik ok. a jo kotesube inkabb ne mejunk bele. linkelhetnek par kepet, de magadtol is megtudod talalni. ha a legenyek helyett a hazafi (ujabb lejaratott, szep magyar szo :/) szot hasznaltad volna meg szorolap izubb lett volna a bekezdes. devians retegnek nemigen ijeszto a garda vonulasa, inkabb az ertelmisegnek. senkit nem zavar ha a rendorok vagy katonak vonulnak fel. garda ellen megis sokan felemelik a szavukat. nem veletlenul, bunozok. vagy csak megtevesztett marhak.
kiscserkész
Ekkora és ennyi marhaságot már régen olvastam………Miért szól hozzá olyan akinek halvány fingja sincs ahhoz hogy hogyan működik a gazdaság.
bigyibogyo
@benhur: ujfent jok az erveid. szokasszerint. ravilagithatnal,h hol tevedek.
bigyibogyo
de kerdezem mashogy, h egyszeruen tudj valaszolni.
mi lesz a multik valasza arra,h csokken a profit, es egy koltozessel ujra tudjak teljesiteni a reszvenyeseik elvarasait?
Csubaka
@bigyibogyo: Valszeg az, hogy elvonulnak Indiába vagy Kínába... Vajon melyikek??????
Fel lehetne ébredni ebből a multi rettegésből, mert a működó multik éppen onnan jönnek. De nem ám munkát hoznak!!Hanem az Európában és a világban tönkrement multik!!!! piacait vásárolják fel. Lásd Elcoteq-Videocon. Idő kérdése, hogy mi lesz, ugyanis az Elcoteq-et felvásárló indiai cég valószínűleg nem a magyar minimálbérre tervezi gyártásköltségeinek a munkabér és vonzatai rovatát. De a többe sem sokkal jobban áll! Az elmúlt két évben a Magyarországon működő multik profitjukat az utolsó fillérig kimentették az országból úgy, hogy közben Európában nem tapasztalt mértékű állami támogatásokat kaptak. Gyakorlatilag tavaly október óta sok helyen az állam fizeti a munkabérek nagy részét, csak hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek. A multit egy idő után nagyon nem fogja érdekelni ez az előny mert előbb utóbb oda vezet ahova az átkos korszak gazdaságpolitikája, vagyis eladhatatlan termékgyártáshoz. Nekünk vajon miért nincsenek multijaink????? A FINNEKENEK miért van? Mennyivel nagyobb nép mint mi vagyunk? De lehet, hogy nem annyira hülyék.
bigyibogyo
@Csubaka: figyelted a gazdasagi valsag elejen mi tortent szlovakiaval mikor par elindult kifele? ok megijedtek. pedig szlovakia messze jobban all mint Mo.
bigyibogyo
@Csubaka: jah, meg gondolod romaniaval rosszabbul jarnanak?
bigyibogyo
@Csubaka: jah es megeri megnezni mi tortent Egerben mikor _1_ bezart.
kamazuka
Alegnagyobb hiba ami történt az az,hogyrendszerváltáskor egy,a termelésben soha részt nem vevő embernek a kezébe adták a hatalmat.
Első lépésként a működő gazdasági szegmensekre mondta ki a mától ennek vége itéletet.Tsz-ek.Jóval később a szövetkezetek megvalósulását gátolták törvényekkel amikor egy szűk klik lefeküdt a nyugatnak.
Amásodik hiba,hogy beteg embernek nem adok niniszterelnöki széket egy olyan történelminek nevezett pillanatban amikor nagyon is észen és résen kellett lenni.
Mindezek okozataként úrrá lett hazánkon a káosz,gazdasági értelemben is.
Ma mindenki aki zsivány, rabló,gyilkos,tékozló sikkasztó.,az a celeb!
Aki új értéket hoz létre, dolgozik, öregbíti az ország hírnevét a világban az nem kell az nem jó.
A mit lehet ellopni?
A fő kérdés úgy általában, és a politika színpadán is!
Csubaka
Úgy a rendszerváltás utáni első években lejöttek Budapestről agyontanult, többszörös diplomások,(nem mezei szürke,primitív politikusok mint Vona!!) és több neves intézményben és PTE-n előadták, hogy Magyarország, természeti kincsekben szegény, kevés a villamos energiánk, vízi erőműveket a folyóinkra nem érdemes telepíteni, az atomerőmű veszélye, a szénerőmű környezetszennyező, a kohászat nem kifizetődő és egyébként is nincs hozzá alapanyagunk, a mezőgazdaságunk elmaradott, nem tudunk versenyképes terméket előállítani, a vendéglátásunk fejletlen, nincsenek nyugati színvonalú szállodáink amelyek a pénzes nyugati turistákat idevonzaná, az egészségügyünk elmaradott, a kórházaink állapota mélyen az átlagos nyugati színvonal alatt van, az oktatásunk hiányos, különös tekintettel az felsőfokú oktatásra, mely diplomáinak csak egy igen szűk körét fogadják el nyugaton is.
Szóval nálunk minden a lehető legszarabb, csak az Albánokat és az Etiópokat kőröztük le, de lehet, hogy éveken belül, már az ő szintjükön leszünk, mert semmire nincs pénzünk.Sőt az államháztartás hiánya tíz évekre milliomos adóst csinált minden egyes Magyar állampolgárból.
De nem kell elkeseredni, mert van kiút. A kereskedelem!!! A nyugat kereskedni akar az oroszokkal mi pedig éppen a tranzit útvonalban vagyunk. Evidens tehát, hogy ha ügyesen kihasználjuk a lehetőségeinket és leépítjük a veszteségforrásainkat, ugyanakkor fejlesszük a kereskedelmünket, és banki szektort, az fellendíti az országot és tíz-tizenkét évmúlva Ausztriai színvonalon élhetünk. (Mindjárt folytatom)
Csubaka
Tehát! Ezek az okos tojás barmok. Mindent tönkre tettek. Szándékosan hagytak (sőt akarattal)lepusztítottak mindent, ami a nyugati tőkének konkurenciát jelenthetett volna legalább térségünkben, azt mindent eladtak,(Tungsram,Videoton) vagy, személyre szóló szép pénzekért és szolgáltatásokért bezártak. Amikor a MUNKÁBÓL ÉLŐ CSALÁDOK TÍZEZREINEK az élete vált bizonytalanná, amikor mezőgazdaságból élők megélhetése lehetetlenült el egyik napról a másikra kurvára nem érdekelt senkit ebben az országban. Az újságok arról cikkeztek, hogy milyen jó üzletet csinálunk a General Elektrikkel, a Nokiával, a Suzukival és csak úgy mellesleg említették meg, hogy felszámolták a Ganz Villamossági Gyárat, bezárták az Uránbányát, leépítették vagy többségi tulajdonba adták a .....eddig gazdaságtalanul működő gyárat, üzemet, mert a tőkés az tudja hogyan kell működtetni. Hát nem!!! A tőkés az tudta, hogyan kell bezárni és romhalmaz szellemtanyává változtatni, vagy lebontani őket. (pl. malmok, cukorgyárak,betonipari üzemek....)és tudta azt, hogyan kell a munka nélkül maradt magyarból az Európai Unió rabszolgáját csinálni.Még hogy be kell hoznunk életszínvonalban az osztrákokat?(2000-ben ezzel etették a népet)
Annak a politikai elitnek akik a rendszerváltás után hatalomra jutottak eszük ágában sem volt!!!És!!!!! NEM IS LESZ!!!! Nekik a gazdagságon alapuló politikai hatalom a fontos, a minden áron való uralkodás. Ezeknek az embereknek fogalmuk nincs egy ország vezetéséről, csupán egyetlen szempont ami meghatározó számokra, az pedig a falkában maradás. Marják ugyan egymást, néha fáj is nekik, vicsorognak egymásra egy-egy konc láttán, de együtt vadásznak.
A multi meg jót röhög. Ma már piacnak sem vagyunk jók, hiszen a fizetőképes keresletünk messze elmarad a környezetünkétől, a szakemberképzésünk példátlan mélységekbe süllyedt, a diplomásaink lassan már sehol sem kellenek.
És mégis! Van egy területe e nyomorult világnak amely virágzik. Az pedig a bankrendszer! Kíváncsi lennék,hogy mekkorát borulna a bili, ha a magyar munkavállalók a járandóságukat készpénzben kérnék és csak azt tennék bankszámlára ami a megélhetési kiadásaik után megmaradna. Bankárék, hanyatt homlok menekülnének az országból.
Az állam azokból a pénzekből amiket évente a multiknak juttat különféle támogatásként bőven megteremthette volna az önfenntartás alapjait szolgáló gazdaságot, amelyre rá lehetett volna építeni eddigre a multiknak gyártó, vagy akár azoknak konkurenciát jelentő "állami vagy önkormányzati tulajdonú" cégeket, "termelőszövetkezeteket" (nem a néhai TSZ-eket).
Mi köze ennek a Ferge-Morvai témához? Csupán annyi, hogy mind a kettőnek a gyökerei ugyan azok, csupán más a ruha (politikai szándék) rajtuk.
profon
Épp a Szlovákiában gyártott samsung tévémet néztem amikor tele lett a tö.öm a multikkal. Beültem hát a Franciaországban gyártott toyotámba,tankoltam a MOL-nál egy kis orosz anyagot, bementem az angol Tescóba és vettem spanyol paradicsomot, marokkói paprikát ,olasz uborkát ,kínai fokhagymát meg egy üveg ausztrál bort és elmentem tüntetni. Csak egy igaz magyarral találkoztam aki csepel bicajjal jött, tisza cipő volt rajta, csabai kolbásszal enyhítette éhét és házipálinkával oltotta szomját. Később kiderült hogy Ő nem is hithű antiglobalista csak kijött megnézni hogy mi a csudát csinál itt ez a marha sok ember.Mikor az is kiderült hogy nem is tudja mit jelent az hogy multi, meg is vertük. A tüntetés jól sikerült és a végén mindenki kapott nagymagyarországos pólót. Csak otthon vettem észre hogy a nyakában a cimkén ez áll.MADE IN TAIWAN
bigyibogyo
@profon: indexen volt kiserlet arra,h csak magyar termeket er vasarolni, hasznalni, fogyasztani. csunya csod volt.
viszont megdicsert a hutoszerelo,h zannussit vettem, azt Mo -n gyartjak, olcso hozza alkatresz (10k huf 10 perc + alkatresz, evente 1* ugyanaz romlik el benne)
kar,h nem lehet linkelni kommentet, tied most kitoltam volna twiterre

@Csubaka: olyan cegnel dolgozom ami gyak. kinyirta magyar szamtech. piacot. magyar ceg, 100% magyar tulajdon, multi hozzaallas (gepesites (script-esites;) miatt kb. a ceg felet kirugjak januar elejen). hogy miert irom ezt le? hogy lasd nem csak a multi az ellenseg, ha eltunnek, majd jon a magyar vallalkozo es kinyir mindent. az embereknek nem lesz am jobb, csak paran megjobban megazdagodnak
Csubaka
@bigyibogyo: Pontosan erre céloztam amikor azt írtam, hogy a falka törvény szerint élnek a nagyjaink(?????!!!!!)
Az agyon szidott és kommunistázott átkoshoz kötődik életem nagyobbik része.
Sokszor törlöm a szemem, hogy jól látok e amikor sehonnan jött, töketlen on-line gyártott ön jelölt újságírók és vagy a kapcsolat.hu-n, vagy a Kuruc.info-n nevelkedett politikai kurvák magyarázzák a piac fontosságát és a gazdaság működésének elsődlegességét, s aztán az általuk elhitt baromságokat ráőröltetik a társadalom tudományokra , különös tekintettel az emberi működés lényegére. Valamikor a 80-as évek derekán Kádár egyszer azt mondta, hogy
"nálunk még vannak osztályok, de megszűnt az osztályok közötti kibékíthetetlen ellentét....."
Na ettől a pillanattól lett megvezetve ez a szerencsétlen magyar, mert igenis léteznek osztályok, még ha ez az elnevezés, megfogalmazás ma idejét múltnak is tűnik. Létezik a kizsákmányolás, és eszközei (különös tekintettel a virtuális fizetőeszközökre) a globális Bankrendszerek elterjesztésével világméretűvé váltak. Amíg a klasszikus kapitalizmusban a tőkés munkásai fellázadtak, sztrájkoltak, az valós veszélyt jelentett annak vagyonára és a társadalmi helyzetének megítélésére. Ma? Elviszi a gyártást Indiába! Elvileg nincs eszköz a globális tőke féken tartására és azok a vezetők akiknek feladatuk lenne saját népük érdekeinek védelme, arra alkalmatlanok.
Az a rendelet miszerint a kormány a multik által foglalkoztatott munkavállalók bérének (50%?)-át átvállalja, a bér terhek nagy részét elengedi, egyszerűen röhej. Ezért ugyanis MI SEMMIT NEM KAPUNK a multiktól. Ennyi erővel ezt a pénzt segélyként szétoszthatná a munka nélkül maradtak között. Nem helyette inkább fizet kamu munkáért. Ugyanez van az államigazgatásban. Az agyontámogatott közcélú munkavállalók kiszorítják a munkahelyekről a sok éve ott dolgozókat, mert a bérüket és a bérköltségüket az állam fizeti, míg a szakképzett, tapasztalt munkaerőt csak magasabb bérért és bérköltségért kellene foglalkoztatnia. A kórházak előszeretettel foglalkoztatnak gyorstalpaló tanfolyamokon "képzett" szociális gondozó ápolókat, miközben sorra mondanak fel a szakképzett ápolóknak, mert így jelentős bérmegtakarítást érhetnek el.
De más szakmákból is tudnék elképesztő példákat sorolni.
Pedig nagyon nagyon egyszerű lenne a megoldás.
HATÉKONY, GYORS, KÖVETKEZETES IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!!!!!
Nem pedig ügyvédi okoskodások miatt évekig - sokszor az elévülésig - tartó pereskedés.
bombi02
Nem kell egy nevet kiragadni. Fel kell sorolni az összes létező politikus nevét. Az összes miatt szégyenkezhet mindenki! Esetleg rangsort lehet állítani közöttük.
bigyibogyo
multinal csak x ideig vallaljaat. gondolom ezert is cserelodnek olyan gyakran az alkalmazottak a tescoban pl. de hasonlo tamogatast barki szerezhet ha tartosan munkanelkulit vagy start kartyasat alkamaz.
a semmit nem kapunk tulzas, ado kedvezmenyt kap, nem ado mentesseget. ami a szivas,h a nyereseget nem itt fekteti be, talan ezen kellene modositani. egy otlet: ne alanyi adokedvezmenyt kapjon, hanem jotekonysag mertekeben. igy kap is meg nem is, it is marad , megnem is. mint az okos lany.

@bombi02: igen. gyurcsany is egette magat es az orszagot mikor kerdezes nelkul masok neveben is kert IMF tamogatast, es morvai is az allando offtopic es erosen eltulzott felszolalasaival.
en pont ezert bizom az LMP -ben. tetszenek a torekveseik (bar nemreg nekik is volt bulvaros megmozdulasuk) es nincs koztuk egy ismert politikus, vagy oylan aki valahol is tisztseget viselt volna. ok tenyleg tiszta lappal indulnak.
bombi02
@bigyibogyo: Amit nekem írtál, annak:
Az első része igaz.
A második, nagyon szeretném, ha igaz lenne és működne.
bigyibogyo
@bombi02: ha LMP -re godoltal, akkor kiderul amint parlamentbe kerulnek. felek,h a nepszerusegert felgfogjak aldozni a korrektseget...
kiscserkész
Egy biztos! Húsz év távlatából a polgárok többsége már kijózanodott a mámorból, és tudják hová tenni a Férges Zsuzsákat. Ez jövőre be is bizonyosodik. Sokan mondják „birka” nemzetnek a magyart. Milyen legyen, ha a pásztor is ere tanítja őket. Orbán azzal magyarázza az elmúlt nyolc év tehetetlenségét, a „azért nem vitte ki híveit az utcára, mert tudta, hogy Gyurcsány közéjük lövet”. És mégis ezt a birkapásztor dicsőhiti oly sokan a nyájból. Amelyik pásztor meg jó útra akarja terelni a nyájat, az meg a Férgesek szerint Európa szégyene. Na, ezek után legyen valaki vagy birka, vagy ne.
marlin
No öntsünk tiszta vizet a pohárba!! Tény az, hogy nemcsak Balóné törekszik az általa elért összes forumon lejáratni a magyarságot!! Többen is vannak ilyenek!! Politikai oldaltól függetlenül!!
Az szintén tény, hogy a nemzetesasszony akár lajbiban, akár lótakaróban, vagy anélkül is a női nem szégyene!!
furfang
@marlin: "a női nem szégyene!!" Miért is?
marlin
@furfang: Szerinted??
Mit mondanál arról a nőről(?), aki évek óta szanaszét hagyja a gyerekeit, mert éppen "evvel", vagy "avval" "ide" vagy "oda" kell(?) húz-ódnia?? (Egyelőre nevek és adatok nélkül)
adsl70
de szeretem olvasgatni az itt firkáló gyerekek és unatkozó gyedes anyukákat. Becses hölgyek véleményétől még nem lesz mit enni és nem lesz pénzed. Konkrétan ezektől még simán éhen lehet dögleni. Ami fontos:
1, Emelkedik az adó! üzemanyag ára drasztikusan emelkedik---> ez mindent visz magával amit fuvaroznak gyengébbek kedviért: tej, kenyér, hús, 99% mindent
2, A kenyérkereső járművet kivonhatják a forgalomból!!!!!! Valakinek nagyon szúrja a szemét a még vegetáló és nem könyör adományért kuncsorgó vállalkozó szellemű embereket csak így lehet teljesen adósságba hajtani. Biztos van egy réteg akinek szúrja a szemét a rengeteg magáról gondoskodni akaró ember akinek nem kellenek a hitelek és uzsora kölcsönök. Na most akár akarod akár nem most kötelezöen fölveszed az uzsora hitelt, mert nem lesz autód és nem tudsz mással mozogni, mert ugye biciklin és riksán mondjuk egy pékségnyi árut nem lehet szállítani.
Vannak a fontos dolgok amin az életed függ és vannak amitől nem lehet éhen dögleni.
kiscserkész
@marlin: "Politikai nézet: "normális", (baloldali értékrendel)"

Egy ilyen politikai beállítottsággal rendelkező személytől nem is lehet más kritikát elvárni. Akár kiről is legyen szó, te akkor is a Horn, Gyurcsány, Bajnai, és most már Mesterházit tartod a legjobbaknak, hozzád legközelebb esőknek. Végül is együtt emelgettétek 2006 ba magasba azt a piros táblát, amire fehéren volt rá írva „MEGCSINÁLTUK FERI” mi az óta is érezzük. De nem sokáig.
igazmondó
Üdv mindenkinek!
Új vagyok a portálon, igaz régi új. Régóta követem a portál cikkeit és a hozzászólásokat. Arra rájöttem hogy nem szabad olyan tartalmú hozzászólást írni amely a jelenlegi kormány tagjainak nem tetszik, vagy azt bírálja. A moderátor azonnal töröl , kitilt, indoklás nélkűl. Na de semmi vész, finoman kell fogalmazni.. Egyébként nem kívánok VIP. hozzászóló lenni, mint
" bigyibogyó ". Ö egy .............-ló.
Ami pedig a cikk tartalmát illeti, Morvai Krisztinával kapcsolatosan csak azt lehet elmondani hogy aki nem él olyan helyen ahol az Ö általa felvetett problémák jelen vannak az NE SZÓLJON Egy árva szót sem ! Költözzön le pl. az olyan személy Tiszabőre, vagy ahhoz hasonló településre. Sajnos nálunk estt meg az ez évi karácsonyi szentestén az éjféli misén hogy a templomba bejöttek a cigányok, beleköptek a szenteltvíztartóba, rájuk szólt egy magyar ember, majd miután vége lett a misének, amikor ment hazafelé a magyar ember a cigányok kifigyelték és nagyon szomorú de nagyon megverték. Amennyiben valaki ebben kételkedik , mármint a hir igazságában akkor el kell jönni Fegyvernekre és megkérdezni a lakosságot. Ha most ezért egyből kimoderálnak akkor a moderátor szíve - leleke rajta. Csak gratulálni tudok neki akkor és nem bánt ha nem mondhatom el ezen a hírportálon a véleményem

Üdvözlettel !
Igazmondó
bigyibogyo
@igazmondó: ha regota olvasod akkor biztosan lattad mar,h klicskot toroltek parszor. belevolt irva a kommentjebe,h moderalva. ha nehurt nem toroltek teged biztosan nem. mas lesz a ludas. pl. meg kell nyomni a vegen a hozzaszolas elkudese gombot. ez biztosan segit.
morvai krisztan el olyan helyem? ha lekoltozom figyelmen kivul hagyhatom a magyar birosagi hatarozatokat? ha elek ott egy drabig utasithatom a rendort parancs szegesre,h aztan vilagga kiabaljam,h rendor terrorban elunk?
mondjuk tiszanana, megfelel? mert akkor azokat ott fent mind tehetem!
szomoru,h te tenyleg elhiszed a paranoid kepzelgesed :/

.
igazmondó
@bigyibogyo: Javaslom költözz le Tiszabőre. Arról pedig van tapasztalatom hogy a moderátor törli a portálról azt aki nem tetszik Neki, azaz a kormánynak. Az egy dolog hogy törli a hozzászólást, de nem néz utána hogy tényleg igaz, valós tényeket írt le valaki. Márpedig amit én leírtam az igaz, valós, de sajnos nevet szeretnék leírni hogy ki szólt rá a szenteltvíztartóba köpő cigányokra, továbbá azt is tudja Fegyverneken szinte mindenki, még a rendörök is ,hiszen nem nagyváros hogy kik voltak a verő barnabőrüek és mégsem történik semmi. Ilyenkor hol vannak a jogvédők, a cigány vezetők ? Szerinted milyen dolog volt amit a cigányok tettek ? Ja és most kattintok az elküldésre !
lolmszp
Hello mindenkinek!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz igazmondó-hoz!
Mindenben egyetértek vele!!!
Kemény az élet itt Szolnok megyében....
De sajnos nem csak itt!!!
Akkor vakítás megy a médiumok részéről a Jobbikkkal és persze sok mással kapcsolatban hogy ehez hasonlókat csak Kínában találhatnánk!
Olyan ikszet húzok a választáson a JOBBIKhoz hogy át üti még a szavazó fülke pozdorja lapját is!!!!!
Az mszp a süllyesztőben a fidesz egy trágya mert nem fog megváltozni mert ugyan azok az emberek ülnek ott évek óta akik nem csinálnak semmit néha felszólalnak hogy vannak és kész =mszp!!!!
Nézzétek csak a hírtévn csintalan sándorkát!
Egy alpári aljas ..láda az emberekbe belefolytja a szót fikázza stb stb!!
Hogy engedi a fidesz ezt a gyökeret műsorba hogy a nevükben beszéljen???csak saját magát minősíti!!Mivel ők is ugyan olyanok mint sándoré!!!Ennyi!
Le a fidesszel meg az mszpével!!!
kiscserkész
T. Moderátor!
A legnagyobb tisztelettel fordulok önökhöz, ahhoz hogy valaki megkapja a” VIP” meg különböztetést, ami arra hívja, fel a fórumozok figyelmét „VIP hozzászóló írásai ajánlatos elolvasni, mert építő jellegű” tisztelettel kérdem önöktől, hogy akkor lekel süllyednünk helyesírásilag bigyibogyo szintjére, hogy mást ne is említsek mit szövegszerkesztést vagy tartalmat, hogy mi is megkaphatjuk e címet?. Kérem, önöket vizsgálják felül ezt a címet”VIP” mert valóba már mindenki felfigyel az viselőjére, de sajnos ez a fórumot és a cím kioszt olyát illetően nagyon rossz színbe tünteti fel bigyibogyo illetően.

„ bigyibogyo ma, 20:02 – válasz erre – jelentem a moderátornak
@igazmondó: ha regota olvasod akkor biztosan lattad mar,h klicskot toroltek parszor. belevolt irva a kommentjebe,h moderalva. ha nehurt nem toroltek teged biztosan nem. mas lesz a ludas. pl. meg kell nyomni a vegen a hozzaszolas elkudese gombot. ez biztosan segit.
morvai krisztan el olyan helyem? ha lekoltozom figyelmen kivul hagyhatom a magyar birosagi hatarozatokat? ha elek ott egy drabig utasithatom a rendort parancs szegesre,h aztan vilagga kiabaljam,h rendor terrorban elunk?
mondjuk tiszanana, megfelel? mert akkor azokat ott fent mind tehetem!
szomoru,h te tenyleg elhiszed a paranoid kepzelgesed :/”

Az ilyen kódolt írásokat elég bonyodalmas megfejteni, Pedig már több Kérést intéztek hozzá, hogy ügyeljen a helyesírásra, és a szerkesztésre, mert az egy magyar számára alapvető műveltség jelent.
Tisztelettel:
benhur
kiscserkész
@igazmondó: @lolmszp: Csatlakozom hozzátok, mert én is azt élem át, naponta amiről írtok. Nagyon örülők hogy jöttek ide olyanok is akik revansan látják a dolgokat, és a tenni akarásnak az elkötelezettjei. Szebb Jövőt!!!
lbs
@bigyibogyo: A Jobbik - nagyon helyesen - a vidékben látja az ország húzóerejét.
Napjainkban a "bio" termékek - amelyek bevizsgáltan azok - a fejlett piacokon igen nagy haszonnal értékesíthetők.
A magyar gazdák emberemlékezet óta "bio" módontermeltek, de még az uradalmak is.
Az ötvenes évektől kezdtek terjedni a "modern termelés vívmányai" amivel sikerült megmérgezni a termőföldek egy részét, itt soha nem látott fajtákat honosÍtani, amikről utólagosan derült ki, hogy mi miatt veszélyes a belőlük készült termékek fogyasztása.
Ennyit a mezőgazdaságról.

Az hogy a Jobbik nem akar mindenféle kultúrmocskot a képernyőre engedni - nagyon helyes.
Az hogy valamiféle idiotizmust "mégis tömegek néznek" egyet jelent - nevezetesen azt hogy ezeket a tömegeket már sikerült megfertőzni szelemiekben.
Ennek az országnak nem konzumkultúrára (Mégha az lenne...) kihegyezett tömegekre van szüksége, hanem Gróf Széchenyi után szabadon: Kimívelt emberfők sokaságára, mert ebben rejlik a nemzet ereje!

Ezt jól tudják ellenségeink is, az álkultúra kiötlői, terjesztői, ezért kell a dolgokat helyes irányba terelni.
Ha meg valaki ilyenekre vágyik, ott a "tányéros" TV, ott kedvére hülyítheti magát...
A Jobbiknak a felsorolt etnikumok nem ellenségei, hanem azok a képviselői akik az ősi magyar kultúra rovására megpróbálják ránk erőltetni a saját - még szubkultúrának sem nevezhető - kutúrmocskaikat.
Hogy ezek ellen a szellemromboló dílerek ellen fel akar és fog lépni igen dicséretes!

Az hogy a skinheadek egyenruhát hordanak, nekem merőben új. De ha a nemzeti hírportálokra felmész, találhatsz ott érdekes képet a galíciai idegenekről, akik gárdaegyenrugához megszólalásig hasonlító viseletben vannak lefényképezve.
Ami különbség, hogy a gárdisták ápoltak, a hajuk normálisan van megnyírva, nincs rajtuk pajesz.
Ja és arra képesek, amire a képen láthatók nem, alakiasan mozogni és adott feladatotkat fegyelmezetten végrehajtani.
igazmondó
@benhur: Egyetértek. Pontosan a moderátor nézetei és moderálási elve miatt nem szeretnék és nem is kívánok VIP hozzászóló lenni. Van olyan ismerősöm akit töröltek, de úgy hogy még a propeller hírportál sem jeleníthető meg a gépén. Pedig a hozzászólásaiban Ö is csak a valóságot írta meg.
Továbbra is kíváncsi vagyok bigyibogyó véleményére a szenteltvízbe köpködő cigányokról ,akik miután rájuk szóltak kilesték és megverték a magyart. !
Ja és persze mindezt a rendőrség is tudja hisz mindenki erről beszél a faluban.
Talán ezt nem törlik ki. De ha kitörlik el lehet mondani, " mehgalt Mátyás , meghalt az igazság " Amógy üdv a modinak.
igazmondó
Bocs nem pontos az idézet, helyesbítek: " meghalt Mátyás, oda az igazság "
kiscserkész
@lbs: Talán az általad írtak miatt olyan kapós a magyar termőföld a régi EU- s országok számára. Itt még lehet „biz” terméket termelni, amire egyre nagyobb kereslet van a világon. Mert az ő földjeik annyira szennyezetek már a sok génkezelt mezőgazdaságuktól, hogy ott rendes eladható árut termelni nem lehet.
Csubaka
@igazmondó: Fogalmam nincs arról, hogy a VIP minősítés milyen előnyökkel jár, de rendkívül furcsának tartom, hogy egy színvonalas online média miként adhat ilyet, rendszeresen technikailag mélyen színvonal alatti és olvasásra majdnem alkalmatlan hozzászólásokra, véleményekre.
A minősítés ne elsősorban pártállás függő, hanem az olvasók széles köre által olvasható érthető, válaszaiban ne lekezelő, hanem toleráns legyen.
Egyébként meg tök mindegy mi van a név mellett.
Abaliget környékén egyébként sem ismerek olyan magyar multit, aki tönkre tette az egész magyar számítástechnikai piacot. Pécsett sem, pedig itt eléggé ismerős vagyok. :-)))

igazmondó
@Csubaka: Azt kell mondanom egyetértek Veled. Egyebek mellett az a furcsa érzésem van hogy az általad leírtak a minősítésre vonatkozólag itt nem azon elvek alapján van megadva amit írtál. Ezért is fejeztem ki azzal kapcsolatos véleményem. Csak az egészben a furcsa hogy mintha egyoldalú lenne a szólásszabadság. Jó lenne ha megjelenhetne és meg is maradhatna mindenki véleménye. Ez oly dolog, mint amikor egy televíziós műsorba betelefonálnak és abban a pillanatban amikor kellemetlen a műsorvezető, illetve a kormány TV -re nézve a betelefonáló mondandója, egyből megszakad a vonal.

marlin
@benhur: (19:10)
Kommentjeidben a szóban forgó cikk témájával, ahhoz kapcsolódó véleményekkel kellene foglalkoznod!!
Egyéb mentálhygénés problémáidat ne itt, hanem a pszychiátrián igyekezz orvosoltatni!!
kiscserkész

Visszatérve az cikk eredeti témájára, talán ez a valós felmérés nagyon rácáfol Ferge Zsuzsa írására.
Ezen az oldalon, nyomon lehet követni ki a győztese, és kik a szégyenei elsősorban a magyarságnak, másodlagosan Európának.

"Ön szerint melyik párt a 2009-es év győztese?"

www.hirextra.hu/
csikknorisz
Kit erdekel ez az oregasszony? Szociologus? Annyi van beloluk, mint egen a csillag. Ha nem tud olyan objektiven fogalmazni, mint pl. Tolgyessy, fogja be inkabb.
lolmszp
@marlin: Úgy látom te vagy itt a hivatásos megmondó ember!
Te meg az ilyen hozzád hasonló "emberek" offoljátok szét a topicokat!!!
Nem csak itt hanem az összes portálon ha nincs érv akkor egyből "anyáznak" náciznak és a nagy ütőkártyájuk a rasszista szó!muhaha XD
Marlin ki vagy te itt most úgy őszintén?,
inkább ne is válaszolj olvastam már egy két magasröptű hozzászólásod!
kiscserkész
@marlin: Bocs lemaradt a lényeg.

Örömmel közlöm, hogy a témába illő véleménnyel folytatom, amint előbbiekbe látod, de félek, hogy ez megint csak fájni fog neked.

Máskülönben csak annyi tiszteletet várj el mástól, amannyit te is adsz másnak. Ezt a „pszychiátrián” = pszichiátrián,(helyesen) mondták nekem. Esetedbe lásd Dr. Morvai Krisztina.
marlin
@lolmszp: @benhur: Ez a lotyó tényleg nem érdemel több szót!!
marlin
@lolmszp: Ha a cikket és a cikkhez írt kommenteket olvasnátok a profilok helyett nem irkálnátok annyi értelmetlen baromságot!!
szaboria
Látomm az ünnepek sem zavarnak egyeseket az adok kapokba, milett volna ha cikkre koncentráltatok volna.Az ország több területén van Tiszabő vagy Fegyvernekhez hasonló település. A véleményem az a település vezetői nincsenek a helyzet magaslatán.Nem szégyen az ha az olyan községek vezetővel leülnének tárgyalni ahol nincsenek ekkora problámák, mert van arra is példa , hogy együtt müködnek a cigány vezetökkel.
bigyibogyo
@benhur: teged meg kertek,h tanulj (en tobbszzor is) nezz utanna dolgoknak mielott leirod (en tobbszor is), ne ciganyozz, ne zsidozz (en tobbszor is), ez utobbit foleg ne ilyen nick -kel. dehat teged nem erdekel.
az en irasom kritizalni olyan mint kirugni a santa alol amankot. tisztaban vagy vele miert, bibliakent olvasod minden hozzaszolasom. ez is csak teged jellemez. szegyene vagy te az orszagnak, es szegyen teged embernek nevezni.
erved nincs soha semmire , egyetlen dologba tudsz belekotni a helyesiras. ez igy eleg cinkes :F
es irigykedni sem szep dolog, ha mindenkeppen vip -et szeretnel nolj fel hozza. viselkedj emberkent.

@Csubaka: a mankos dolog vonatkozik rad is. en gondoltam ,h ez egy helyesirasi verseny. megkellene tanulni valamit felmutatni, kotozkodes helyett.
15 eve foglalkozom informatikaval, ennek nagyreszeben kiskerrel. biztos autentikusabb a te ertekelsed az enyemnel.... feltetelezem ralatsz a piac minden szegmensere

benhur tegnap, 21:56 lolmszp tegnap, 21:56: ROFL nick valtas?:P

@igazmondó: mi a baj tiszananaval? miert csak 1 falu jo? ott is nagyreszt ciganyok elnek. vagy az baj,h ott laktam par hetet, es masba nem tudsz belekotni?
bigyibogyo
@lbs: itt a kornyeken a bio boltok sorban mennek csodbe. van ra igeny, de olyan pici (Eger),h nemtudjak eltartani magukat. szemben a gyertyakat arulo belvarosi (Eger) bolttal. ami rejtely mibol fizeti a berleti dijat+rezsit+alkalmazottat...
nehez bio elelmiszerrel versenyezni a genkezelt termenyek ellen. gyorsabban no, bovebb termest hoz, olcsobb termeszteni, stb. ezzel kellene arban versenyezni

De miert mondja meg egy part,h mit lehet es mit nem lehet nezni?
ha nem tetszik neki inditson sajat tv -t , szeritne szinvonalas musorokkal. aztan kiderul mukodokeps -e. csabitsa at a nezoket a monika show -rol es az majd magatol megszunik. de nehogy mar a cenzura legyen a normalis. volt cenzura, a kommunizbusban, mikor megmondtak mi mehet, mi nem.

bocs, de galicia nem nagyon erdekel, ott ugy oltozik mindeki ahoyg akar. nem ott elek, ne mszembesulok veluk. azt a problemat oldjak meg az ot telok.
az viszont meglepo,h nem ismered a skinehad "egyenruhat". segitek: martens, gyakorlo, feher ing , bomber dzseki, borotvalt fej.
www.hirado.hu/Hirek/2009/01/~/media/News/Hirado/Hirek/2009/01/17/16/magyar%20garda%20kossuth%20ter.jpg.ashx valami ilyesmi. pici elteresekkel, mas a kabat (lehet mar nem lehet kapni bombert). a hasonloan hagyomanyorzo kolping legenyegyelt tagjai tavolrol sem emelekztetnek egy skinhead -re. ez az egyenruha tokeletesenalkalmas megfelemlitesre.
furcsa,h nem talalkoztal soka skinyoval, 15 eve lepni nem lehetett toluk, de meg most is sok van
Csubaka
@bigyibogyo: Öreg! Én nem a helyesírási hibákkal foglalkoztam megjegyzésemben, hanem azzal, hogy az angol billentyűzet beállítás miatt néha tökéletesen érthetetlen amiket írsz. Ha egy "number one" számtech. cégnél dolgozol nyilván magyar nyelvű ékezetes karrakterkészlet is telepítve van a rendszerre, ha nincs akkor a problémával az IT-kéne megkeresni, mert így olybá tűnik az írásod, mintha Menahem bácsi pöckölné a nacionalista magyar fórumozókat Jeruzsálemből. Ha pedig otthonról fórumozol, a tizenöt éves számtechnikai múltadra különös tekintettel elvárható, hogy magyar nyelvű fórumon, már csak az érthetőség kedvéjért is a magyar ABC betűkészletét használd. (ha nincs a neten bármely OS rendszerhez találhatsz.
Mindazon túl a hozzászólásaid írásaid tartalmilag és formailag nem emelkednek ki annyira a fórumban felszólalóké közül (bár jó néhányat magam sem szívesen látok, de hát alapvető állampolgári jog a vélemény nyilvánítás) amiért a VIP jelzővel kiemelten kezelnek.
Vagy talán ez is annak az egyenes ágú következménye, hogy fitnesz edzőként együtt edzessz a hevesi rohamrendőrökkel? Az erre a fórumra igen furcsa fényt vetne.
igazmondó
@bigyibogyo: Még nem adtál választ arra a kérdésre, illetve tényre hogy mi a véleményed a templomban történtekre és azt azt követő eseményekre. Vagy talán kényelmetlen válaszolni, esetleg egyetértessz azzal amit a cigánypk tettek ? Ja és miért csak pár hetet éltél ott ? Talán eleged lett az ottani körülményekből ?
Csubaka
@bigyibogyo: Ez a cikk magáért beszél és áradozzál ezután a multik jelentőségéről!!!
www.propeller.hu/belfold/916420-hazank-a-multik-paradicsoma
Csubaka
Különösen figyelmedbe ajánlom a cikk alábbi mondatát

"Sem a pénzügyi, sem a gazdasági tárca nem rendelkezik precíz kimutatással arról, hová ment el ez a pénz!"
kiscserkész
@marlin: Ha Ferge Zsuzsára érted, akkor egyet kel, hogy értsek veled.:)))
@Csubaka: Tökéletes a válaszod. Annyira informatikai szakember, amennyire én vagyok a pápa tanácsadója. Ha tovább magyarázkodik, még az is kiderül, hogy a Dankó Pista utcába lakik.

@bigyibogyo: Egy „VIP” nek illik helyese írni. Még ha fajvédő is. Az informatikát a Kolompár Orbán mellet tanultad ki.(analfabéta)
Kakastoll
Egy szó mint száz, aki magát magyarnak tartja az írjon magyar karakterekkel, ez a legcsekélyebb megnyilvánulás.
Bármilyen kifogás a butaságát meg a nem hozzáértését tükrözi.
Sokan írnak megvető kifejezéseket az ellenkező párt, oldal pártolóiról, viszont nagyon zokon veszik, ha az ő kedvelt pártját, oldalát gyalázza valaki.
Az ilyenek előbb olvassák vissza a saját írásaikat.
S hogy a cikkhez is köze legyen az írásomnak, hát nem ismerem személyesen Ferge Zsuzsát, viszont Európában már Krisztina előtt nagyon rég becsületünket vesztettük, amihez kimondottan az akkori vezetésnek, pártnak és funkcionáriusainak volt nagyon nagy köze.
lbs
@bigyibogyo: Kezdjük a végén. Én nem a hagyományőrző kolpingosokra gondoltam, hanem galíciai idegenere, akik fekete nadrágban, bakancsban és fekete mellényben "pompázik" a képen a jellegzetes testtartással és hajviselettel.
Bennem mellékesen nem kelt félelmet, csak undort.

A "skinheadek" sem keltenek félelmet bennem, tekintettel arra, hogy nem szokásuk a zsebtolvajlás, a villamosok és egyéb tömegközlekedési járművek összepiszkítása, az utasok terrorizálása, nem erőszakolnak meg és nem rabolnak ki hetvenéves, meg annál is idősebb hölgyeket, egyáltalán nem rabolnak, főleg nem erőszakolnak és az erőszak után nem gyilkolnak meg, nem játszanak itt a pirost-ott a pirost, nem akarnak az emberre tukmálni gagyi motoros láncfűrészt, nem verekednek szamurájkarddal, meg motoros láncfűrésszel, nem lopnak kábeleket, nem szednek szét feszültség alatt települések villamosenergia ellátását szolgáló transzformátorokat, nem verik a köreikbe tartozó hölgyek ha várandósak gumikalapáccsal a hasukat, az ő köreikben nincs vérfertőzés, sor vég nélkül folytatható.

Hogy egy párt miért mondja meg hogy mit szabad nézni meg mit nem?
Hát azért, mert a legújabb ügyeletes példaképünknél az USA-ban is az a törvény, hogy igen szigorúan cenzúrázzák a filmek szexjeleneteit pl. és kímélet nélkül kivágatják a cenzorok a pikánsabb részeket.
A pornogyanús csatornákat meg - amennyire lehetséges blokkolják a gyermekek számára.

Ha már sikerült a közízlést jelentősen megrontani, itt az ideje, hogy ezt visszájára kell fordítani!
Ha valaki meg mániákusan vágyik a kultúrmocsokra épp elég forrás van (sajnos) ahol ízlésficamára gyógyírt találhat.

Antall nagy ígérete volt a "Hangya" szövetkezetek feltámasztása, amelyek szubvencionált áron megvásárolják a gazdáktól a terményeket és szintén szubvencionált áron megvásárolhatóvá teszik a köznép számára, kikapcsolva ezzel a mezőgazdaság emberszabású hiénáit, a "felvásárlókat" akik kizárólag a gazdatársadalom megnyomorítására játszanak, meg a multik helytartói, akik elárasztják a piacokat a meglehetősen kétes minőségű és eredetű árukkal.
Ez is hazugság volt Antalltól, mint oly sok minden más.

Viszont most van lehetőség ennek a rendszernek a felélesztésére, vagy ehhez hasonlók létrehozására.
És a TESCO átalakulhat TURUL hálózattá, ahol az ember olyan terméket kap a pénzéért az előbbihez hasonló kedvezményes áron, amit nyugodtan elfogyaszthat, egészségkárosodás nélkü.
Ami az iparcikkeket illeti, azok jöhetnek importból is akár, bár azért nem fog ártani a hazai ipart is újraindítani, korszerű termékcsaládokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.