Negyvenöt év után először lépett palesztin földre pénteken Háled Mesaal, a Gázai övezetet kormányzó Hamász katari emigrációban élő vezetője, hogy részt vegyen a radikális iszlamista szervezet megalakulásának 25. évfordulójára rendezett ünnepségeken. Mesaal 11 éves korában, az 1967-es hatnapos háború után hagyta el Ciszjordániát, Kuvaitban nőtt fel, azóta is folyamatosan külföldön élt. A Gázai övezetben még soha nem járt, pénteki érkezése után először megcsókolta a földet – jelentette az izraeli média. Tizenöt Hamász-vezető társaságában már csütörtökön az övezetbe érkezett Mesaal felesége leányaikkal együtt. Gázába tart a ciszjordániai Hebronból a Hamász katonai szárnya november 14-én megölt vezetőjének, Ahmed Dzsabarinak a rokonsága is. A Hamász-vezető a szombatra tervezett évfordulós ünnepségek fénypontjaként beszédet mond a szervezet felvonulásán, és háromnapos programjában a nyilvánosságra hozott program szerint szerepel az alapító Ahmed Jaszin sejk otthonának, valamint...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
„Mesaal látogatása a megszállással szembeni ellenállás gyümölcse” – mondta Számi Abu Zuhri Hamász-szóvivő.
Pilóta
Palesztina felszabadítására szólított fel a Hamász vezetője

Egész Palesztina felszabadítására és a palesztin egység megteremtésére szólított fel, egyúttal kizárta Izrael állam elismerését Háled Mesaal, a Gázai övezetet uraló Hamász mozgalom katari emigrációban élő vezetője szombaton Gázában.
mno.hu/kulfold/palesztina-felszabaditasara-1123379

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.