Izland felfüggesztette uniós csatlakozási tárgyalásait, mert áprilisban választások lesznek, és egy az Európai Unióval szemben kritikusabb kormány kerülhet az ország élére - jelentették be hétfőn Reykjavíkban. A szociáldemokrata Szövetség párt és a Baloldal-Zöld párt koalíciója a közvélemény-kutatások szerint lemaradóban van a jobbközép Függetlenség párthoz viszonyítva, amely ellenzi a belépést a az integrációba. A folyamatban lévő tárgyalási témákban döntéseket már nem lehet hozni, és újabb fejezeteket egyáltalán nem nyitnak meg. "A következő hónapok a parlamenti választások jegyében telnek majd. Ennek fényében Izland érdekeit az szolgálja a legjobban, ha az álláspontját felelős módon megőrzik" - hangzik a kormány közleménye.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Izland a bankjai 2008-as sokkoló csődje után, 2009-ben kezdte meg a tárgyalásokat a csatlakozásról. A sokk miatt akkoriban sokan biztonságosabbnak vélték bekerülni az unióba, de ma már a többség ez ellen szavazna egy referendumon. A fenntartásokat fokozta, hogy a szigetország gazdasága jól magához tért, miközben az EU több tagja adósságproblémákkal küszködik. A kormánykoalíción belül is eltérnek az álláspontok: a Szövetség EU-párti, a baloldal viszont ellenzi a belépést."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.