Már azt gondolhattuk, hogy megúsztuk a maja próféciákat. Azonban még korai lenne megnyugodni, ha figyelembe vesszük azokat a katasztrófákat, amelyek estétől reggelig képesek lennének felrobbantani a planétánkat. Jobb vállat vonni a kockázatokkal szemben, ajánlják a „Globális kockázatok 2013” 100 oldalas jelentés szerzői, amelyet a Világgazdasági Fórum jelentet meg ebben az évben, minden, az emberi elme által elképzelhető csapás felsorolásával. Ez olyan olvasmány, amelyben az internet összeomlása, a mezőgazdaság termését elpusztító a mérgező gombák járványa, és az Antarktisz kettészakadása csak a legenyhébb fejezeteket jelentik.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@kerék: Megnyugtatlak a tudás hiánya kényelmesség vezetett oda nagyon sok családnál a pénztelenség mellett,hogy nem volt villanyuk.Neoprimitív eszközökkel lehet javítani közérzeten.
Apósom gyakran megszólt,hogy kiaz az idióta barom,mint én ,aki kis kólás üvegből elektromos telepeket készít.Galván elemeket.
Szereztem rézgálicot.azt is félre tettem.
Vettem 5 liter kólát,azt is elraktam félre.4 liter tengervíz,maga a feltöltött elektrolit.Egy ládában van 20 kg termőföld.
Kerti solar lámpából kiszereltem a solar lapokat, sorba kötöttem 5 db-ot,és napenergia segítségével a telefont tölteni tudom.
Ennyire egyszerű.Ha van fény már a közérzet is sokkal jobb.
Ennyi energiával csak a fény és a telefon töltése már lehet a túlélés esélye!
Kár hogy a kormány a sok süketelés mellett nem tart figyelemfelkeltő fórumokat a lakosságnak a hogyan ne kerűlj kiszolgáltatott helyzetbe jeligével.
kerék
@kamazuka: Az szép, napelem készítését én is nézegettem, meg telefon töltés sima tűzzel. Ha jól tudom a krumpliban is van valamennyi töltés.
De ha valóban elmenne az áram hányan halnának meg a megfelelő ismeretek nélkül?

Bár az előző hsz-hoz visszatérve, néhány "nagyember" már beszélt tervezett emberiség csökkentésről, hogy a megmaradt emberek életben maradjanak. Ez talán nem hülyeség, a föld elvileg nem sokáig tudja ilyen szinten kiszolgálni az emberiséget, főleg,hogy gyarapodunk. De akkor sem embereknek kéne döntenie arról, hogy ki élheti tovább a jelenlegi kényelmes életét és kinek kellene meghalnia.
kamazuka
@kerék: Az a sajnálatos hírem hogy a nagyváros a civilizált települések lakóinak nincsenek jó híreim.
Sajnos azok a természeti népek melyek 1 héten talán kétszer ha jól laknak nagyobb eséllyel pályáznak a túlélésre,mert a civilizációs betegségek nem ismeretesek körükben és a tecnikai fejlettségük is minimális,ezáltal az értékrendbő jön,hogy egészen csekély dolognak is tudnak úgy örűűlni mint egy megtalált gombnak.Lehet,hogy jelenlegi lakóhelyünket gyorsan kell elhagyni,s talán futva kell több km-t megtenni.
Vajon hányan lennének képesek erre?
Az esemény után 3-4 napra.már az élelem fogyni kezd.Leznek olyan területek,ahol a 19-20.napon már méregetik az erősek a gyengébbeket.
Hiszed, nem, kb 20 napnyira vagyunk a kannibalizmustól.
kerék
@kamazuka: Elhiszem, így azok, akik túl is élik, de nem képesek ellátni magukat, gyilkolni fognak, főleg olyanokat akik megtudják termelni maguknak az élelmet. Ahogy mondtad, lehet bármilyen életképes valaki, ha a , jobb szó híján, csorda ráront, mert éhes, akkor ott vége van.

Érdekes ebbe belegondolni, van olyan érzésem, hogy még az életem alatt be fog következni..
kamazuka
@kerék: A gáz talán az lehet,ha egyik földrészről az ott élő lekosságnak el kell vándorolnia.
A túlnépesedés még nem volna probléma,de az emberi mohóság már igen.

Ezen a földnek nevezett bolygón jelenleg Kb: 25 millió ember tart sakkban 7 milliárdot.
Proli
Robert Merle: Malevil
Jó olvasmány, nagyjából az előttem szólókat igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.