A mostani két eset előtt már öten gyújtották fel magukat Bulgáriában, mind az öt ember - négy férfi és egy nő - meghalt. "Elegem van, nincs munkám, nem bírom tovább" - idézte a férfit Daniela Kosztadinova kórházigazgató. A gazdasági megszorító intézkedések, a szegénység növekedése és a hirtelen megugrott rezsiköltség miatt februárban kezdődtek tiltakozó akciók Bulgáriában. A tiltakozások hatására február 19-én lemondott a Bojko Boriszov vezette jobboldali kormány. A kormányfő úgy fogalmazott: "a hatalmat a nép adta nekem, most visszaadom neki". "Nem nézhetem a parlamentet, amint kordonnal van körbezárva, nem ez a célom. " Alkotmányreformot, illetve a pártrendszer megváltoztatását követelik azzal a céllal, hogy csökkentsék a parlamenti képviselők számát, valamint növeljék a civil társadalom képviselőinek az arányát valamennyi állami ellenőrző és szabályozó hatóságnál. Egy felmérés szerint a megkérdezett bolgárok 92 százaléka támogatja a tüntetéseket, jóllehet 84 százalékuk nem...

Forrás: index.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Orbán Viktor szerint Magyarország egy gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mert egyszerre képes csökkenteni az államadósságot, növelni a versenyképességet, és egyre több a munkából élők száma. A miniszterelnök erről korábban a Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségi ülésén beszélt, Rómában.
csa-csa
Sajnálom Őket, de az iszonyatos fájdalom helyett nem tudtak valami gyorsabb halálnemet választani?
csiga0771
"Nem nézhetem a parlamentet, amint kordonnal van körbezárva, nem ez a célom." - Ott legalább van önkritika !
SLAakku
Igen ez érthetetlen számomra is. (...nem tudtak valami gyorsabb halálnemet választani?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.