Kicsoda Szin Donghjok? Egy férfi, aki Észak-Korea egyik kényszermunkatáborában látta meg a napvilágot, ahonnan végül sikerült megszöknie. Blaine Harden könyve, a Menekülés a 14-es táborból, sokkoló világot tár elénk: emberi ürülékkel trágyázott földek, tűz fölé lógatott gyerekek, az emberség gyökeres kiirtása az elítéltekből. Amikor kézbe vettem Blaine Harden írását, tudtam előre, hogy megrázó történettel állok szemben, de erre nem számítottam. A könyv egyszerűen sokkolt. Képtelen voltam felfogni azt, hogy ez a valóság és nem csak egy szadista elme szürreális agyszüleménye. Ahogy haladtam előre, úgy kellett újra és újra figyelmeztetnem magam, hogy ez egy valós történet, Szin Donghjok valóban átélte amit olvasok, és jelenleg is embertelen körülmények uralkodnak Észak-Koreában.

Forrás: kultography.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Az utóbbi évek legkeményebb könyve 200 oldalban, a pokol hiteles bemutatása.
Nagyon jó könyv, elborzaszt, idegel, dühöt szít és ami alényeg, más menekültek által is megerősíetett hitelű !
szablyafűrész
@miazavalami: Amint a hvg.hu kedvezményesen ( kb. 2.300-ért ) meghirdette, azonnal megrendeltem és megvásároltam. Megérte.É-Kore nagy mellénnyel csinál reklámot a Morangbong nevű femina csapatának a jutubon, a könyv meg bemutatja a valóságot.
miazavalami
@szablyafűrész: Valamikor én is olvastam ilyen visszaemlékezéseket , többek közt a zsidó túlélőktől , a Gulágról ..., de annyi szenvedés van bennük , hogy mostanában már nem. fájó olvasni ezeket a könyveket , pláne úgy hogy tudjuk nem segíthetünk... :-(
szablyafűrész
@miazavalami: Annyiban különbözik - ha a helyszínt nem számítjuk - az általad jelzettektől, hogy a könyv, friss élményeket tartalmaz, ráadásul ( ha jól tévedek ) már 23 éves volt Szhin, amikor sikerült meglépnie, a táborban született, tehát É-Korea börtönön kívüli világa is új volt neki, nem beszélve a szabad világról. Nagyon jó könyv..
miazavalami
@szablyafűrész: Van olyan amikor az ember elgondolkodik , vajon a pokol nem itt van a földön? Hiszen Isten a Sátánt letaszította a mennyekből... A pokolnak pedig vannak különféle szintjei. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.