Európa nem hagyhatja szó nélkül a magyarországi folyamatokat, és szükség esetén szankciókat kell alkalmaznia – mondta Adam Michnik, az egykori lengyel demokratikus ellenzék meghatározó alakja, a Gazeta Wyborcza című baloldali liberális napilap alapító főszerkesztője a Der Spiegel című német hírmagazin vasárnapi számában megjelent interjúban. A lengyel újságírót a háromoldalas interjúban több más téma között kérdezték Magyarországról. Arra a kérdésre, hogy miért jellemzi a kelet-európai térség politikai életét lövészárokharc és gyűlölet több mint húsz évvel a demokratikus átalakulás után, Michnik többek között azt mondta: “hiányzik a politikai kultúra, a kompromisszum kultúrája”.

Forrás: amdala.hu
Feltöltő: www.amdala.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

UKKAals
„Sokáig hittem olyan eszmékben, mint a hazaszeretet. De ha nem szeretik viszont az embert, akkor az elég egyoldalú kapcsolat”
lbs
Adam Michnikről tudni kell, hogy a Szolidaritás mozgalom mostani állapotúra süllyesztésében igen jelentős szerepe volt.
Ő képviseli Lengyelországban azt az irányvonalat, amelyet nálunk a mára 'hál Istennek megszűnés állapotába került SZDSZ képviselt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.