(...) A legszenzációsabb felfedezés még hátra van. De előbb egy rövid esetleírás: az ötvenes években a térképet a világ legnagyobb földrajztudósai (Hapgood, Arlington, Mallery, Walther, Lineham stb.) vizsgálták, majd az USA haditengerészete térképészeti intézete a legmodernebb műszerek bevetésévelt tette ugyanazt. 1958-ban világossá vált, hogy a térképet olyan rendkívüli pontosság jellemzi, amit a modern tudomány és technika csak a légifényképezés bevezetésével ért el. Feltehető-e ezek után, hogy akik azt készítették, valamikor 1513 előtt – azok repülőgépe(ke)t használtak? A másik bomba akkor robbant, amikor kiderült: a térkép ennek ellenére több helyen „hibás”, a valóságtól eltér. Például az Antarktisz egyik csücske összeér a dél-amerikai Tűzfölddel: Piri Reis egy földnyelvet rajzolt oda; ahol ma tenger hullámzik. És több antarktiszi parti ponton szárazföldet ábrázol ott, ahol ma másfél kilométeres jégtakaró található. Tévedésről van szó tehát? Nem – és ez az igazi szenzáció! A...

Feltöltő: anatha
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Mégis igaz a vicc? Kolumbusz miután felfedezte "Amerikát", így szólt a bennszülöttekhez:

- Fel vagytok fedezve!
- Miért, kicsoda kegyelmed?
- Én vagyok Kolumbusz Kristóf !
- Ja, a tojásos?
Nakimaga
Hmmm,érdekes Birkabőrön megmaradó térkép az egyetlen jelenlegi bizonyíték?
Vajon miért maradt olyan kevés "szájhagyomány" fenn az emberiség túlélése kapcsán?
Ha 11 ezer éve még látszott az Antarktiszi partvonal,ami,ha a rajta levő jég elolvadna(1600 m),biztosan nem kerülne szárazra,akkor ez a vízözönre bizonyíték,mely egy nagyobb aszteroidán érkezett a Földre !
3-4 ezer éves kultúrákat ismerünk a környezetünkben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.