A több mint egyórás vitában több EP-képviselő is bűnözőnek igyekezett beállítani a kelet-európai cigányságot. Egy bolgár politikus arról beszélt, hogy egy kollégájának a táskáját lopták el, amikor ellátogattak egy bulgáriai romatáborba. A belga flamand szélsőségesek, a Flamand Érdek egyik képviselője kijelentette, hogy a cigányok problémáinak nagy része hagyományaikból ered, a brit euroszkeptikus Függetlenségi Párt részéről Paul Nuttall pedig aggodalmának adott hangot, hogy ha január 1-jén a bolgár és a román romák korlátlanul vállalhatnak majd munkát bárhol az EU-ban, akkor Nagy-Britanniában robbanásszerűen nőni fog a gyermekprostitúció. A brit politikus szerint sok roma szülő koldusnak vagy zsebtolvajnak neveli a gyerekét.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@darwin: Valószínű, hogy a viselkedésük alapján cigányok voltak, pedig első látásra romáknak tűntek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kiskutyauto: Na na, azért a terrorizmus és a gazemberség között van némi eltérés. A periféria akkor jelentene igazán elnyomottságot ha az állam nem engedné megművelni a ház-körüli területet vagy nem engedné, hogy civilizált körülmények között élj.
A cigányság (mármint a legalja és az abból kitetovált kultúristák) legjellemzőbb ismertetőjele a jellemtelen magatartás, az igénytelen élet, a semmittevésből élés persze társulva a rablás és gyilkosság mindennemű változatával. Szóval nem az ilyenből lesznek az IRA vagy a nemzetiszocialisták.
kiskutyauto
@Csizmás Kond: @darwin: Ha a jéghegy csúcsát nézzük akkor igazatok van. Azonban lényegesen összetettebb téma ez, mint a leegyszerűsített válaszaitok. Azok megfelelnek a pórnépnek, de nem egy gondolkodó embernek. Először is azzal kell szembenézni hogy tudományosan nem igazolt a genetika, mint ok a sorolt jelenségekre eme etnikumban; szociológiailag viszont igazolt hogy a hátrányos helyzetű népcsoport így REAGÁL. És idővel kulturális beidegződéssé is válhat a torz attitűd, azaz ugyebár apáról-fiúra szál, hagyománnyá válik, de még ez sem genetikai öröklődés... A nyomor nem csak anyagi nyomort jelent. Járhatsz mercédesszel ha közben szaros az alsógatyád amit 3 hete nem mostál ki. Az is nyomor. A mentális nyomor, független az anyagi helyzettől, és sosem az ilyen nyomorgó tehet róla, hanem a környezet, a szülők (ill azok hiánya), nevelés, oktatás, a társadalom, legalábbis annyira, hogy NEM KEZELI MEGFELELŐEN, az ilyen problémás illetve gyerekkorban leendő potenciálisan problémás tagjait. S mint írtam a nyomor EGYETLEN TÉNYEZŐ több mellett, ami a hátrányos helyzetet, vagy perifériásságot jellemzi. A fő gond az hogy ezek az emberek eleve őstől fogva kirekesztettek a társadalomból, mert másképp néznek ki egyes szokásaik mások, másképp öltözködnek beszélnek, más a bőrszínük. A legfőbb gyökere a problémának ezt, diszkriminált, kirekesztett, megkülönböztetett etnikum. Nem kell feltétlen nyomorogni, hogy bevadulj, ha úgy néz rád a többségi társadalom, csak a külsőd miatt, mint a véres rongyra. Egy alap folyamatos frusztráltsággal kell együtt élniük, nap mint megtapasztalni; a legnehezebb ezt elviselni, feldolgozni; ebbe születtek bele, így szocializálódtak. ÁLDOZATOK. A többségi társadalom, azaz a mi áldozataink, a mi felelősségünk, eme szörnyetegeket saját magunk kreáltuk. Ezzel az igazsággal, kéne szembenézni értelemmel és őszintén! Nyilván most már késő, most már ezt rövidtávon lehetetlen kielégítően megoldani.
verőce21
@kiskutyauto: Meg ne hatódjál már a felelősségünkön. Olvasd el, mit ír Márai Sándor erről az Indiából is kirekesztett gyűlölt etnikumról!
vidi500
Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Aki nem ilyen szellemben szocializálódott, nem tanulta meg a kreatív életvitelt, nem fog tudni kilépni hátrányos helyzetéből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.