A biztonsági kamera rögzítette a Boeing 737-500-as utolsó pillanatait, amint a földhöz csapódva felrobban; a repülőszerencsétlenségben 50-en haltak meg.

A Tatarstan Airlines repülőgépe vasárnap közép-európai idő szerint 16 óra 25 perckor zuhant le az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tatár Köztársaság székhelyén. A gépen 50 ember tartózkodott. A 44 utas és a hatfős személyzet életét vesztette. A halottak között van a tatárföldi köztársasági elnök fia és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat regionális vezetője is. A legfrissebb adatok szerint két gyermek is meghalt. Lehetséges, hogy több áldozat azonosításához DNS vizsgálatra lesz szükség.

Később kiderült, hogy egy brit és egy ukrán utas is életét vesztette a kazanyi repülőtéren lezuhant Boeing balesetében.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Hát ha a gép maradványaiból meg tudják mondani mi okozta a hibát akkor megeszem a kalapom...ez majdnem derékszögben csapódott a földbe...szerintem többen lehet el is ájultak addigra...szerencsétlenek :(
sbl
@Hellcat: Ha a fedélzeti adatrögzítőket megtalálják, ("Fekete dobozok") akkor elképzelhető hogy kiderül a zuhanás oka.
Ugyanis ezek a fejlett eszközök igen sok adatot rögzítenek.
Pl. a hajtóművek paramétereit, illetve az avionikai adatokat.
Ha a hajtóművek és az avionika rendben volt, akkor jön a macerásabb rész, a sárkány megégett roncsainak az átvizsgálása.
Nos ez már keményebb feladat lesz.
Hellcat
@sbl: Jogos...a fekete doboz túlél minden szart olvastam róla még régen. Remélem abból kiderül és nem fordul elő ilyen többet. :(
sbl
@Hellcat: Szerintem - ha kiderül valami egzakt - akkor szinte biztos, hogy karbantartási hiányosság lesz az ok ami a tragédiát kiváltotta.
A gép - ha minden igaz - orosz tulajdonú volt.
Ivánéknál meg a karbantartással olykor bajok voltak mindig is, szerintem ezen a téren a helyzet nem javult nagyon. Ők - közismert - hogy annyira túlméretezték a saját gyártmányaikat, hogy azok elviseltek sok disznóságot és trehányságot.
Hellcat
@sbl: Az biztos hogy nem sajnálták a vasat semmiből. Ebből adódóan sokszor igénytelen is a munkájuk...ami néha előny. De a repüléstechnikában nem hinném.
sbl
A repüléstechnikában minden grammért fizetni kell, üzemanyagban, környezetszennyezési többletben, stb.
Itt maradtak le Ivánék annak idején nagyon. De ma már ők is egyre komolyabban veszik ezeket a dolgokat.
Mindenesetre nem szeretnék annak a karbantartó személyzetnek a helyében lenni, amelyik utoljára vizsgálta át a gépet.
Meg a repülőgép honos repülőterének a karbantartói gárdája helyében sem, ahol a kötelező időszakos javításokat végezték a gépen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.