Aki járt már Amerikában, vagy élnek ott ismerősei, esetleg ki akar költözni elgondolkodik rajta, hogy miben más az amerikai gondolkodásmód mint a hazai/európai. Amerika csodálatos, a nagyvárosok, a látványosságok, a pörgős életmód, a vibráló reklámok, a csodálatos strandok...

Feltöltő: cikk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
MO-ás körgyűrű Hypermarket.Amerikai mondta.Ha náluk délelőtt 1/2 10 kor csak lézengenek a vásárlók,az ott másnap bezár.
cikk
@martinpalermo: Igazad van, egy-két hét alatt nem lehet annyira megismerni az ott élőket, mint mondjuk egy-két hónap alatt. Vegas, jó választás! :)) A látványosságok és különleges események mondhatni végtelenek Amerikában, de ez más országokra is érvényes, csak talán Amerika egyes városai sokkal pörgősebbek, mint a minket körülvevő országok turistacélpontjai. :) Nyaralni és új városokat, embereket, helyeket, kultúrát megismerni mindig jó :)

@kamazuka: Érdekesen hangzik. Gondolom ez leginkább a kisebb boltokra érvényes? A nagyobbak azért csak próbálnának hatni a vásárlókra valamilyen reklám fogással?
varrólány
@cikk: Én csak a filmekből ismerem az amerikai életformát ,embereket. Nem biztos hogy jól érezném magam ott , de ki tudja . a nagyvárosok azok biztos nem vonzanak.
Nyuszicsibe
@cikk: ha már Amerika, akkor én inkább Dél-Amerikába mennék !! Megmásznám a Chimborazot, elmennék Galápagosra... de mondjuk élni nem biztos, hogy szeretnék pont Ecuadorban... viszont megnéznék és kipróbálnék egy igazi kolumbiai zumbázást, vagy egy brazil capoeirat !! ;-)
martinpalermo
@cikk:))) Engem is érdekel,városaikban az a hatalmas nyüzsgés,és,meglepett, az öregek iránt tanúsított bánásmód.De,a kiszolgálások:első a vendég,mellérendelve az üzlet a profit,na ez a művészet,hogy végül ez mégis mintha fordított,lenne.:-))Nem különleges lények ,csak azonosulnak ,és megbecsülik a,lehetőségeiket.Szabadtéri múzeumaik remekek ,fantasztikus az emberirányú tevékenységük ,minden látogatott létesítményben.Sokáig,és kellemesen lehet ,időzni sétányaikon ,minden vásárló egységben,és külön fejezet a kultúrájuk,aminek élményszintű megismeréséhez hosszú idő,is kevés.És minden mit ,vendég kaphat kevés kivétellel példaértékű.Tetszett,a törvény őreinek,viszonya,a közlekedés szigorától kezdve segítségnyújtási készségük,és képességük.Persze nem ezek a lényeges látványosságok,de fontosak.:))
cikk
@varrólány: A nagyvárosokba is bele lehet zúgni, ha megismered. A tömeg, a nyüzsgés is lehet élvezetes. A nagyvárosokban azt élvezem leginkább, hogy éjjel-nappal lehet bármit csinálni. Mindegy, hogy boltba akarsz menni, vagy pizzát akarsz rendelni, vagy szórakozni, mozizni, jazz clubban akarsz ücsörögni, vagy a városban sétálni, megteheted. A nagyvárosok soha nem alszanak, én ezt csípem. Hosszútávon a nyugi is kell :)

@Nyuszicsibe: Jó választás! Élni én sem szeretnék azon a környéken, de felfedezni a látványosságokat azt örömmel. Zumba, de jó, hogy ezt írtad, egy zumba órára én is beneveznék! :) Dél-Amerikában is lenne mit megismerni, megnézni :)

@martinpalermo: Az első a vendég mentalitás tényleg nagyon jó, ez a fogyasztói társadalom alapja, az üzletek így érthető, hogy jobban működnek náluk. A vásárlónak élmény kell, szereti ha körülugrálják és dupla árat is kifizet, ha élményt kap, ha azt érzi, hogy fontos, nem csak egy terméket nyomnak a kezébe. Jogos, nem különleges lények, de nagyon másak, szerintem az ottani nevelés is példaértékű. Legalábbis nekem bejön. A lehetőségek is másak, de azokat ők teremtették meg maguknak, ilyen szempontból van mit tanulnunk. A szigor és a segítségnyújtás is jó példa! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.