Léket kapott, majd teljesen elsüllyedt egy dél-koreai hajó a Koreai-félsziget nyugati partjainál. A fedélzeten több mint 470 ember volt, köztük kiránduló diákok és tanáraik. Az utolsó hírek szerint csaknem 290 ember tűnt el, az eltűnt és a kimentett emberek számáról ugyanakkor eddig eltérő információk érkeztek.

A 6800 tonnás Sewol a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartott, amikor helyi idő szerint reggel 9 óra előtt néhány perccel vészjelzést adott le.

A hajó a fővároshoz közeli Incshon kikötőjéből futott ki kedden, és délnek tartva Csindo városa közelében haladt, amikor balesetet szenvedett. A bezúduló víz miatt fokozatosan az oldalára dőlt, majd két órával az után, hogy léket kapott, teljesen elsüllyedt.

A dél-koreai parti őrség 18 helikoptert és 34 hajót küldött a helyszínre az utasok kimentéséhez.

A fedélzeten 452 utas és 24 fős személyzet volt. Az eltűnt és a kimentett emberek számáról folyamatosan eltérő hírek érkeznek, különböző forrásokból. A parti őrségtől legutóbb azt közölték, hogy 290 ember tűnt el, és 164-et mentettek ki a süllyedő hajóról.

Korábban egy iskolai vezető azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy mind a 338 kiránduló diákot és tanárt kimentették a hajóról – azt nem tudni, mire alapozva állította ezt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.