Romániában a Ponta-kabinet egy nemzeti hangulatú törvényjavaslat-csomagot terjesztett be, ami részben a magyar irredenta szimbólumok ellen is irányul. Egy másik javaslat szerint az iskolákban minden reggel elénekeltetnénk a diákokkal a román himnusz rövidített változatát.

A törvényjavaslat-csomag ellen az ActiveWatch nevű román civil szervezet is tiltakozik.

A civil szervezet azután tette közzé állásfoglalását, hogy május végén a román szenátus vita nélkül elfogadta az 1994/75-ös számú törvény módosítására irányuló indítványt, amelyet 35 szociáldemokrata törvényhozó kezdeményezett. Az ügyben döntő szava a képviselőháznak lesz, amely később határoz az indítvány sorsáról.

A törvénytervezet szerint elemi osztályban kötelezővé tennék a román himnusz rövidített változatának eléneklését minden reggel. Megtiltanák a már nem létező államok zászlajának és címerének használatát, valamint olyan "egységek" jelképeinek kitűzését, amelyek államként való elismerésüket követelik. Ez utóbbi rendelkezésből nem nehéz kitalálni, hogy a Nagy-Magyarországra illetve a Székelyföldre utaló jelképeket célozza. A tiltás egyébként kiterjedne köz- és magánterületre egyaránt.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Azért megnézném néhány ember orcáját, ha egy német autón a III. Birodalom , vagy egy olaszon a Római Birodalom sziluettje lenne...
Fradigege
@Harkai: ööööööö...miért is? Mi ezzel a probléma? Nem látom, hogy az oláh olyan nagy hangsúlyt fektetne abba, hogy tiszteli és szereti a Magyarokat. Nem vettem észre az együtt működést bennük soha. Mindenre csak a nem válasz jön. Folyamatosan betartanak nekünk. Mi pedig udvarlunk neki. Nem tudtam, hogy vannak még retardált vakok szűk hazánkban. Magán sem lehet segíteni. Ez már így marad.
Harkai
@Fradigege: A nacionalizmus gyakran ellenérzést vált ki a világban: másokkal szembeni felsőbbrendűség érzését sejteti s olyan kellemetlen nevek kapcsolódnak hozzá, mint Hitleré, Milosevicsé és - néhány palesztin számára - Sharoné. A magyar nacionalizmus azonban más természetű, veszélytelen jelenség. A magyar nacionalizmus ugyanis a Marsról jön.

A Marsról, a nap negyedik bolygójáról, ahová a NASA áprilisban kutató szondát indított, noha kutatás végett elég lett volna egy Concordot küldeni Budapestre. Hisz Magyarország a Földre szállt Mars s a magyarok olyanok, mintha földöntúli elmék lennének: virtuózok a számítástechnikában, briliáns tudósok, akik nobeldíjakat nyernek, kiváló matematikusok. Egyszóval ha igaz a mese - az emberiség krémje.

Voltak, akik még ennél is messzebbre mentek, s azt állították, hogy a földöntúliak már valóban köztünk élnek, csak magyaroknak mondják magukat... Az Európai Unió előre látása tehát, úgy tűnik, messze túlszárnyalta akár az ifjabb Bush, akár Putyin legmerészebb álmait. Az EU ugyanis Magyarországgal nem egy más államokkal körbevett sztyeppés országocskát hívott az európai népek nyikorgó szövetségének sorába, hanem egyenest a földöntúliak országát. Mert mi más is lehetne a magyar lelemény magyarázata, mint hogy a magyarok olyan briliáns elmék leszármazottai, akik a Marsról érkeztek?

Csak így eshetett meg, hogy ők adták az emberiségnek az internetet, a computernyelvet, a modern repülőket, az atomfegyvereket és egyéb találmányokat.

Én személy szerint nagy rokonszenvvel figyelem ezt a fajta ártatlan nacionalizmust, hisz nem akar más országokat meghódítani, nem vezet tömegsírokhoz és az ENSZ Büntető Törvényszéke elé kerülő vádakhoz. Csak arról szól, hogy hinnünk kell magunkban - még ha olykor azt gondolják is rólunk, s olykor mi magunk is akképp vélekedünk, hogy talán a Marsról jövünk.
"Kuitert"
Fradigege
@Harkai: Ezt a nacionalizmus kiváltó ellenérzés ugyanúgy visszahat a tótra, oláhra. Csak ők nem érzik magukat ebben kellemetlenül. A földöntúliak köztünk élnek, ők a magyarok-úgy tudom ezt Szilárd Leó mondta. Az ártatlan nacionalizmus nem sokat ér egy kisantanti gyalázkodás ellen. És a nagy "kultúrával" rendelkező nyugati nép szemét, már annyira el van butitva, hogy fogalmuk se lenne, hogy miről beszélsz. De eközben az oláh, a rác, a tót folytatja alázatos acsarkodását ellenünk, amíg be nem asszimilál minket végleg. A gyűlölet manapság egy kifizetődő "business". Az igazságunkat meg megtarthatjuk magunkat:
1. senkit nem érdekel
2. mi csakis bűnösek lehetünk
3. ha be is bizonyosodik az igazunk, akkor lásd: 1. pont
Fradigege
@Harkai: Szilárd Leó:

wwwold.kfki.hu/tudtor/tudos1/marsl.html

És egy példa, hogy mi is a bajom az oláhval, tóttal, ráccal(de ez csak egy az ezerszer ezerből):-itt például egy hátba támadásról van szó 1849-ből(ekkor nincs szövetség, mert románia sem létezik):

tortenelemportal.hu/2012/05/az-abrudbanyai-meszarlas/
evacica
Én ugyan avval nem értek egyet, hogy a magyar nacionalizmus ártatlan, ugyan is nincs ártatlan nacionalizmus! Arról meg nem is beszélek, hogy hová vezetett 1944 be az ártatlan magyar nacionalizmus! Nem vagyunk különbek egyik nemzetnél sem, igaz adtunk sok Nobel díjas tudóst a világnak, mire büszkék leheltük /igaz a többségük zsidó vallású volt, de magyar, mit soha nem tagadtak/ sok neves festőt, művészt, költőt amire szintén büszkék lehetünk, de adtunk sok csapni való politikust is, akiknek köszönhetjük, hogy ez a tehetséges nép ott tart ahol tart. Jó lenne már nem mindig másokat hibáztatni a nemzeti tragédiáinkért, ha nem magunkba szállni és nem a mártírt játszani.Ami meg a nagy Magyarország matricákat illeti, igazuk van a románoknak, egyenesen ízléstelen ilyen matricákkal száguldozni Románia területén. Mit szólnánk hozzá, ha az Osztrákok a monarchia térképével lófrálnának Magyarországon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.