Az átlagosnál sokkal hosszabb életet élnek azok a nők, akik 33 éves koruk fölött szülnek – idézi a FORBES a New England Centenarian Study kutatás eredményét.

A tanulmány közlése szerint azok a nők, akik 30 éves koruk előtt megszülik utolsó gyermeküket, jóval rövidebb ideig élnek, mint akik 33 éves koruk felett még utódokat hoznak a világra. Nem is kicsi a különbség, amire a tanulmány rávilágít: akik 33 éves koruk után szültek, megduplázódott az esélyük arra, hogy 95 vagy annál több évet is megéljenek.

A kutatás részletei a 2015-ös Észak-Amerikai Menopauza Társaság kiadványában jelenik meg, ahol számos bizonyítékot feltárnak, amelyek alátámasztják, hogy a létrejött genetikai variációk lehetővé tették, hogy a nők tovább maradjanak termékenyek és azt is magukkal hozták, hogy ezen nők szokatlanul hosszú életciklust is megélhetnek.

Nem ez volt az első kutatás, amely kapcsolatot talált a nők várható életkora és aközött, hogy az anya mennyi idős volt, amikor az utolsó gyermekét a világra hozta. Egy korábbi tanulmány megállapította, hogy azok a nők, akik 40 éves koruk felett szülnek, négyszer nagyobb eséllyel élik túl a 100 születésnapjukat.

Thomas Perls a kutatás vezetője hangsúlyozta, hogy a kutatás nem jelenti azt, hogy minél később vállal egy nő gyermeket, annál tovább él, ezért ennek érdekében nem is éri meg halogatni a gyermekvállalást.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy szociológiai adatok azt mutatják, hogy azok a nők, akik idősebb korban vállalnak gyermeket általában képzettebbek, jobb státuszban élnek, amely tényezők befolyásolják, hogy egészségesebben is és így hosszabban élnek.

Érdekes, hogy akik megélik a 100. életévüket 85%-ban nők.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
Eddig arról szólt a fáma, hogy 20~30 közt kell szülni.
Legyen is hosszú életű aki későn szül, mert tisztességesen fel is kell nevelni azt a gyereket.

Elmúltam 50. Ha most összehozunk a párommal egy utódot, lehet megérem a 120-t is?
Aztán magyarázza meg nekem valaki, ez miért olyan jó?

Én addig akarok élni, amíg aktív, alkotó, teljes életet élhetek. A fenének se kell a kiszolgáltatott vegetálás sem a családtagok, sem valamilyen "szeretetotthon" felügyelete, gondozása mellett.
darwin
@Horizont: Ne mi döntsük el,hogy másnak mi a helyes.Legyen az ő baja,vagy öröme.
darwin
@Horizont: Hogy jön ide az,hogy nő vagy férfi a hozzászóló ?Olyan vehemenciával ítélik el mindenhol azt,aki eltér az átlagtól,hogy az már fáj.
leszúrt rittberger
@Horizont: Nem azt mondja a cikk, hogy 40 fölött szüljél, hanem, hogy 40 fölött IS.
darwin
@Horizont: Látod,látod.Egyébként az én harmadik gyerekem is elég kései ajándék...
tivoli
@darwin: július 12., 08:52
Én ezt mondtam Czeizel prof esetében is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.