Nem csak orvosoknak – ahogy délelőtt írtuk -, de a betegeknek is jobb lesz a kölni közigazgatási bíróság döntése alapján: krónikus betegség esetén, alternatív megoldásként engedélyezhető a marihuána termesztés, ha másként nem lehet enyhíteni a fájdalmakat és a beteg nem tudja beszerezni a gyógyszertári forgalomban lévő kannabiszkészítményeket.

A bíróság annak az öt magánszemélnek az ügye alapján döntött így, akik azért állítottak elő saját részre kannabiszkészítményeket, mer nem tudták kifizetni a gyógyszertárban kapható fájdalomcsillapítókat. Amennyiben a gyógyszerhatóság elfogadja a döntést, Németországban először termeszthet magánszemély legálisan kannabiszt az otthonában. Ha a hatóság nem fogadja el az ítéletet, az eljárás a münsteri másodfokú közigazgatási bíróságon folytatódik.

A kannabiszkészítmények illegális kábítószernek minősülnek Németországban. Előállításuk, birtoklásuk és kereskedelmük pénzbírsággal vagy szabadságvesztéssel – a legsúlyosabb esetben 15 év szabadságvesztéssel – büntethető. Viszont a fenti döntés egértelműen a jogszabályi környezet előkészítését jelzi.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
nálam olyan a Fű..és annyi van,hogy golfozni lehet rajta
1magyar
Mondtam én,hogy a németek mennyivel okosabbak! Letörik a feketepiacot.
Ilyen nagyon egyszerű módszerrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.