Egy újabb cég perelte be Magyarországot Washingtonban.

Washingtonban választott bíróság előtt perli Magyarországot a Sodexo is. A francia Le Cheque Déjeuner csoport már korábban perre ment – írta a Magyar Hírlap. Az amerikai bíróság honlapja szerint a Sodexo Pass International SAS kérelmét augusztus 15-én iktatták, az elérhető információkból nem derül ki, hogy mit követel a francia cég, témaként az étkezési utalvány szerepel. Ez utóbbiból a Magyar Hírlap szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által alkalmazott átszervezések, illetve az Erzsébet utalvány bevezetése a perindítás oka. 

A Sodexo egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának. A lap felidézte, hogy az ugyancsak francia Le Cheque Déjeuner csoport már tavaly decemberben elindította kártérítési eljárását ugyanezen a bíróságon. 

A két nagyvállalat egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának. Mivel az Európai Bizottság úgy véli, a szabályozás változása korlátozza a szabad piac működését, a két cég bizakodva tekinthet a várható ítéletre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Mindent a bandának, nem baj, hogy mibe kerül, és ha az ország tönkremegy bele! Fő, hogy a maffia banda megkapja a koncot!
Csizmás Kond
S mongyuk ha én kualalumpurban beperelem a szomszédomat, természetesen választott bíróság előtt akkor mi fog történni ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Én sem értem miért Washingtonban lesz a per, talán a Sodexo tulajdonosi köréből adódóan.
Az EU-tól külön várhatjuk az újabb kokit?
tivoli
"A legnagyobb művészet az ellenség ellenállását megtörni annélkül, hogy a csatatéren megütköznénk vele. A háború direkt módjára csak a csatatéren van szükség, de csak az indirekt módszer képes igazi győzelmet aratni és azt megszilárdítani. Romboljatok szét az ellenséges országban mindent, ami jó. Keverjétek az uralkodó réteg képviselőit bűnös vállalkozásokba, ássátok alá tekintélyüket, nyilvánosan szégyenítsétek meg őket a polgártársaik előtt! Használjátok fel a legaljasabb és legocsmányabb emberek munkáját! Zavarjátok minden eszközzel a kormányzat tevékenységét! Szítsatok egyenetlenséget és viszályt az ellenséges ország polgárai között! Uszítsátok a fiatalokat az öregek ellen! Romboljátok minden eszközzel az ellenséges hadszereg felszerelését, ellátását, rendjét! Ábrándítsátok ki őket az ősi hagyományokból és isteneikből! Legyetek nagylelkűek az ajánlatok és ajándékok dolgában, ha híreket és bűntársakat akartok vásárolni! Helyezzetek el mindenütt titkos hírszerzőket! Ne takarékoskodjatok se pénzzel, se ígéretekkel, mert nagy lesz a kamatja!"
孫子, Sūn Zǐ, magyarosan Szun Ce) (kb. i.e 544 – i.e 496.)
tivoli
Nem elég Brüsszel, már Washington is fenekedik?
Mi lesz itten megfizetve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.