"Ha akarnám, két hét alatt be tudnám venni Kijevet" – mondta Putyin egy Barossoval történt telefonbeszélgetése során.

A leköszönő José Manuel Barroso azt mesélte EU-s kollégáinak egy szombati, Putyinnal történt telefonbeszélgetését követően, hogy az orosz elnök azt mondta neki: "ha akarnám, két hét alatt be tudnám venni Kijevet". Ezzel pedig egyértelműen arra utalt, hogy ne provokálják újabb uniós szankciókkal – állítja a La Republica olasz napilap. Egy nyugat-európai diplomata a Spiegel Online-nak megerősítette, hogy Barroso valóban erről beszélt szombaton – írja a HVG híradásában.

A hétvégi EU-csúcson David Cameron brit kormányfő arról beszélt: nem szabad elkövetni azt a hibát, mint 1938-ban Hitlerrel, vagyis a békülékeny hangnemet most kerülni kell. Merkel hangsúlyozta, hogy nem szabad bízni Putyinban és vigyázni kell, hogy Lettország, Észtország ne jusson Ukrajna sorsára.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nem fogja bevenni Kijevet, de nincs ideje már a fiúnak cicázni. Betöltötte a 60-at, "szülni" kell. És várják tőle az oroszok, hogy kijutnak a meleg tengerekre. Nagy Péter cár óta leghőbb vágya ez Oroszországnak.
karma1
Ja, ha a felteteles modot kijelentobe tenne a nagymedve, akkor azt ugy hivnak, hogy Haduzenet a III. Vilaghaborura...

Egyebkent volt mar ilyen a tortenelemben, akik azt mondtak, hogy a haboru nagyon gyors lefolyasu lesz... Aztan '39-tol '45-ig tartott...:o(((
miazavalami
@karma1: Az ferencjóska volt nem?
Mire a levelek lehullanak...
karma1
@miazavalami: Igen, az elso vilaghaboruban, de asszem, Hitler meg valami villamhaborut emlegetett,... En ez utobbira celoztam, de persze igy is igaz...:o) (sajnos)
verőce21
El kell ragadni Ukrajnából, ami Oroszország volt, mielőtt az Unió "szárnyai" alá kerül. De tárgyalásos úton!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.