"Európának nem kellene egy olyan kormányt finanszíroznia, amely aláássa a demokrácia sarokköveit" – írta a The New York Times internetes kiadásában kedden megjelent írásában Philip N. Howard, a CEU és a Washingtoni Egyetem professzora.

Howard kifogásolta, hogy miközben Magyarországon Európa leginkább ellenőrzés alatt tartott médiarendszere épül ki, az Európai Bizottság augusztusban egy csaknem 22 milliárd eurós gazdasági segítségnyújtásba egyezett bele. A szerző szerint Orbán Viktor miniszterelnök a választásokon sikert hozó jobboldali populizmust eszközként felhasználva önkényesen megleckéztette az ország sajtóját, amely a Freedom House szerint már csak részben szabad. 


Letaglozó karikatúra jelent meg Orbánról a New York Timesban
Edel Rodriguez karikatúrája a cikk illusztrációja, a NY Timesban.
A professzor a magyar médiaszabályozást részletesen bírálva következtetésképpen megjegyezte:  "egy olyan rezsim, amely olyan kemény a médiával szemben, mint ez, nem kellene, hogy ilyen nagyvonalú és feltétel nélküli támogatást kapjon".

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
A zemberek nem olvasnak (sem sajtót, sem könyvet). Max. a Blikket. Ott is többnyire csak sztárvilági pletykákat. Meg a gyilkosságokat. Meg azt, hogy ki-kivel-mikor-hol-hogyan. Országos(an) fogható rádió csak kurmánypárti. Ahol reggel-délben-este-éjszaka minden híradás túlnyomó része csak azt harsogja, hogy hány százalékkal lett több-jobb minden. Amely százalékok viszonyítási alapja mindig a (majdnem) nulla.
"15%-kal nőtt a textilipari kivitelünk Montenegróba!"
Ahová pl. tavaly szállítottunk egy konténer (mondjuk: 100 db.) gatyát. Az idén 15%-kal többet, tehát 115 darabot.
Hurrááááááááááááááá!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Mindenben igaza van Amerikának. Túl sokan mondják, hogy meg kell vonni a támogatást.
Ez így túl egyszerű lenne, mert a kormány tényleg megérdemelné, de az ország??? Mi nem érdemelnénk meg. Sajnos, hogy a szavazók többsége otthon maradt, amikor a választás volt. Nem mondom, jól kiszúrtak a szocikkal! Most aztán szívhatunk!
apibafater
@vörösfuvalat: Egy szerű te agyoniskoázott,,, nézz körül a világba, lehet te sokat olvasol, de én nem halgatok magyar rádiót, mert én aholvagyok nem jön be,
verőce21
Az erőszakos hatalmi Rendszerek felmentik az átlagembert a gondolkodás, a véleményalkotás mindig szellemi és jellembeli erőfeszítést követelő igénye alól. Ez nagy vonzerő a tömegek számára! :)
verőce21
@világlátó: (18:04) Amit utóbb írsz - jó meglátással -, nemcsak "sajátos magyar út", hanem különösen az egész Délkelet-Európai régiót jellemezi.

Amit megelőzően írsz, arra vonatkozóan pedig jó lenne, ha kialakulna az országban egy Horthy-féle nagyságos úr-cselédkönyves viszony, amely egyféle biztos foglalkoztatást jelentene, levéve az államról a mindenáron való "munkahelyteremtés" terhét. Mert látható, abból nem születik 1 millió valódi munkahely.
Ez a kapitalizmusba való átmenet szükségszerűsége. A kezdeményei már kialakulóban vannak, a nagybirtokosi bérlőrendszerrel megteremtődő bárói réteg formájában. Nem lehet, egyik napról a másikra kikiáltani a kapitalizmust, mert működésképtelen. Annak is fejlődési periódusai vannak. A nagybirtokosi rendszerből kifejlődnek majd az iparbárók, stb. Reméljük, ennek a rendszernek a teljes kiépüléséhez lesz 20-24 éve a Fidesz-korszaknak.

Az államapparátusban dolgozókból pedig lesz addig is a kisszámú polgárság - ami egyre gyarapodik remélhetően -, akiket Te utaztathatsz…:)
volvós
@apibafater: tegnap 15:50
" világba "..." halgatok " olyan schmittpalis vagy nyelvtanilag...
Hogy nem élsz itt, az nem azt jelenti, hogy mininum alapfokon
leiskolázz, föleg a magyar nyelvböl... Oszt ki nem sz@rja le, hogy
hol élsz ?? Nem tudsz hallgatni magyar adót ?... Primitiv egy
ember (?) vagy. ui. a világ minden pontján van internet, ahol az
ÖSSZES magyar adót lehivhatod... Na, akkor kritizálj más kommentelöt,
ha eljutsz a szintükre..Egyébként van 5-600 ezer olyan MAGYAR
ember, aki külföldön él, dolgozik...aki már elmenekült
apibafater
Látom meg maradtál a demagog hüjeségnél , ezért tart itt az országunk,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.